• پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ -
  • 18 April 2024

  • پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ -
  • 18 April 2024
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران:

همراهی استاندارد در تسهیل روند صادرات پسته

معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران با توجه به درخواست های صادرکنندگان پسته کرمان برای کاهش مدت زمان اندازه‌گیری رطوبت این محصول، گفت: از اداره کل استاندارد استان خواسته شده که این اندازه‌گیری را به روش سریع (مدت زمان 10 دقیقه) انجام دهند.

مسلم بیات، در نشست با رئیس اتاق کرمان و جمعی از صادرکنندگان افزود: پسته محصول استراتژیک و مهم صادراتی ما محسوب می شود که همه باید برای صادرات آن کمک کنند. وی پیشنهاد راه‌اندازی نرم افزار جامع ردیابی محصولات صادراتی را مطرح و اظهار کرد: با استفاده از این نرم افزار همه محصولات قابل شناسایی، تفکیک و ردیابی خواهند بود.

رئیس اتاق کرمان نیز در این نشست با تاکید بر تسهیل در سامانه صادرات بیان کرد: امسال صادرکنندگان پسته، فرصت کمتری برای صادرات دارند و از سوی دیگر محصول بسیار زیاد است که همه باید برای انجام صادرات بهتر و بیشتر همکاری کنند. سیدمهدی طبیب زاده افزود: بخش خصوصی خواستار حذف مراحل غیرضرور و تسریع و تسهیل در فرآیند صادرات است.

رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان نیز در این نشست به بیان مشکلات صادرکنندگان پسته در حوزه استاندارد پرداخت و گفت: در سال جاری با توجه به اینکه فصل برداشت پسته 20 روز دیرتر آغاز شده، فرصت کمتری را برای صادرات این محصول به چین که نیاز آنها به پسته بیشتر برای ایام سال نو کشورشان است، خواهیم داشت. محمدعلی محمدمیرزائیان افزود: با توجه به اینکه محموله های صادراتی پسته به چین حدود 35 روز در راه خواهند بود، فقط 4 تا 5 هفته زمان برای صادرات داریم که باید با تسهیل و سرعت بخشیدن به فرآیندهای صادراتی، زمان را از دست ندهیم.

وی به تولید 220 هزار تن پسته در سال جاری و بیش از 30 هزار تن پسته مانده از سال پیش در انبارهای کشور اشاره کرد و گفت: درخواست شده حجم محموله های صادراتی را از 25 تن حال حاضر به 50 یا 60 تن افزایش دهند که موضوع در دست بررسی است. محمدمیرزائیان خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات صادرکنندگان صرف مدت زمان زیاد برای اندازه گیری میزان رطوبت پسته بود که همین موضوع وقت را هدر می داد و محموله ها به بندرعباس نمی‌رسید که قرار شد از روش سریع استفاده شود.

وی همچنین در رابطه با قطع بودن سامانه صادرات و ایجاد مشکلات برای صادرکنندگان اظهار کرد: قرار شد در صورت قطع بودن سامانه، با مدیریت اداره استاندارد امور مربوط به صادرات به صورت فیزیکی انجام و بعدا در سامانه ثبت شود تا صادرکننده زمان را از دست ندهد.

لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/1000
اخبار مرتبط
نظرات شما