• شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ -
  • 20 April 2024

  • شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ -
  • 20 April 2024
نوبخت در شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان کرمان خبر داد

اختصاص ۱۸ هزار میلیارد تومان برای جبران خسارات سیل

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به استان‌هایی که از ابتدای سال جاری از سیل خسارت دیده اند، عنوان کرد: امسال ۲۱ هزار میلیارد تومان به استان‌های درگیر سیل خسارت اختصاص یافته که تا این لحظه دولت ۱۸ هزار میلیارد تومان برای جبران این خسارات،پرداخت کرده است و همچنین در خصوص فوت‌شدگان در سیل تا پایان ماه جاری پیگیری خواهیم کرد تا پول دیه این جانباختگان به خانواده‌های آنها پرداخت شود.

دکتر "محمدباقر نوبخت" در نهمین جلسه شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان کرمان در شهرستان عنبرآباد گفت: نفت، مالیات، فروش اوراق و اسناد مالی سه منبع پرداخت‌ها هستند که درآمدی از آنها کسب می‌شود تا آن را برای امور عمرانی و جاری هزینه کنیم که در این بین تنها منبع مالی قابل اعتکای کنونی دولت مالیات است. وی ادامه داد: معمولا در ۴ یا ۵ استان مقدار تعیین شده مالیات، وصول می‌شود و در بقیه استان‌های که واحدهای بزرگ صنعتی در آنها وجود ندارند، وصول مالیات چندانی را نداریم، بنابراین این چند استانی که مالیات خوبی پرداخت می‌کنند توقع بازگشت مازاد درآمدشان نداشته باشند اما حتما ۱۵ درصد مازاد درآمد استان کرمان به این استان بازگشت داده خواهد شد.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه اعتبار لازم برای تجهیز جنوب استان کرمان به اورژانس هوایی را تخصیص خواهیم داد، بیان کرد: برای تکمیل بیمارستان‌های شهرستان فاریاب، کهنوج و عنبرآباد، باید دستگاه ذیربط تمامی مجوزات برای دفاع از شرایط تامین مالی را ارائه دهند تا اعتبار لازم برای تکمیل این پروژه ها به آنها اختصاص داده شود.

وی با بیان این مطلب که اعتباری برای آبرسانی به روستاهای استان کرمان اختصاص خواهیم داد، تصریح کرد: یکی از نکات بسیار مهم در به اتمام رساندن پروژه ها و طرح ها این است که بتوانیم ارزیابی و بررسی تا پایان دوره هر طرح برای تسریع در اجرای پروژه‌ها را داشته باشیم لذا وزارت مربوطه باید دفاعیات برای طرح‌های خود ارائه دهد این در حالی است که شاهد هستیم یک طرح دستگاه مربوطه در خصوص تامین آب روستایی، ارائه شده است که وزارت نیرو با آن موافقت نکرده اما در مجموع  برای آبرسانی به روستاها با وزارت نیرو همفکری خواهیم کرد تا برای رفع این مشکل تمهیداتی اندیشیده شود.

نوبخت با اشاره به بارندگی‌های اخیر در جنوب و جنوب شرق کشور و خسارات واردخ ناشی از وقوع سیل در این استان ها به ویژه جنوب استان کرمان عنوان کرد: استان کرمان برای جبران خسارات ناشی از سیل حدود ۳۶۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که ۳۰۰ میلیارد تومان آن را دولت باید پرداخت کند گفتنی است که کل مسئولیت ارزیابی خسارت سیل برعهده قرارگاه بازسازی سیل  بوده که در وزارت کشور قرار دارد.

وی با یادآوری استان‌هایی که از ابتدای سال جاری از سیل تاثیر گرفتند، عنوان کرد: امسال ۲۱ هزار میلیارد تومان به استان‌های درگیر سیل خسارت وارد شده که تا این لحظه دولت ۱۸ هزار میلیارد تومان برای جبران این خسارات پرداخت کرده است و همچنین در خصوص فوت‌شدگان در سیل تا پایان ماه جاری پیگیری خواهیم کرد تا پول دیه این جانباختگان به خانواده‌های آنها پرداخت شود.

معاون رییس جمهور با بیان اینکه در خصوص درخواست‌های استان درباره هجوم ملخ صحرایی به کرمان ومشکلات استان در زمینه نداشتن اعتبار مقابله با این آفت اظهار کرد: پیشنهادات حوادث غیرمترقبه با رییس ستاد بحران کشور است که در این راستا باید استان کرمان هماهنگی های لازم با سازمان مدیریت بحران کشور را داشته باشد تا بتوانیم اعتبار مورد نیاز استان کرمان در زمینه مقابله با ملخ صحرایی را با هماهنگی سازمان مدیریت بحران کشور به جهادکشاورزی استان کرمان اختصاص دهیم.

وی در رابطه با طرح اضطراری سیل استان کرمان که تا کنون اعتباری برای اجرای آن اختصاص داد نشده است، تصریح کرد: این طرح باید از طریق ماده ۱۰ و ۱۲ که با پیشنهاد سازمان مدیریت بحران به سازمان برنامه و بودجه ارایه می شود، تامین اعتبار شود و اگر نامه آن برای ما از طریق سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شود در راستای جلوگیری از خسارات سیل در سال‌های آینده اعتبار مورد نیاز به این طرح را اختصاص خواهیم داد.

نوبخت پیرامون موضوع مطرح شده در جلسه شورای برنامه ریزی استان کرمان در خصوص تخصیص اعتبارات به استان ها نیز گفت: اعتبارات عمرانی و جاری طبق قانون بودجه بین همه استان‌ها با شاخص‌های تعیین شده از سوی مجلس شورای اسلامی، توزیع می‌شود لذا کار براین پایه در مسیر توسعه قرار می‌گیرد اما علاوه بر این مسئولین دولتی در سفر به مناطق مختلف و مشخصا در سفرهای ریاست جمهور اعتباراتی علاوه بر بودجه های تعیین شده، برای توسعه استان‌ها تخصیص داده می شود.

وی ادامه داد: رییس جمهور در طول دولت تدبیر و امید تاکنون دو سفر به استان کرمان انجام داده اند که در هریک از این سفرها مصوباتی تعیین شد مه باید عملیاتی شوند که در این راستا در سفر دور اول رییس جمهور به استان کرمان در ۲۱ اردیبهشت سال ۹۵، ۴۳ مصوب برای طرح و پروژه‌ها با اعتباری بالغ بر ۹۶۸ میلیارد تومان در شورای اداری استان تصویب و ابلاغ شد که تاکنون یک هزار و ۳۳۳ میلیارد تومان آن(بیشتر از مصوبه تعیین شده) به استان کرمان در راستای اجرایی شدن این ۴۳ مصوبه پرداخت شده ضمن آنکه ۸۴ میلیارد تومان دیگر نیز مقرر شده است برای این مصوبات پرداخت کنیم.

معاون رییس جمهور ادامه داد: در سفر دوم رییس جمهور به استان کرمان نیز حدود ۳۰ مصوبه با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۲۰۸ میلیارد تومان به تصویب رسید که تا کنون ۶۸۳ میلیارد تومان آن پرداخت شده است. قابل ذکر است که در این دو سفر جمعا ۲۱۷۶ میلیارد تومان برای استان کرمان مصوب داشته ایم که ۲ هزار و ۱۶ میلیارد تومان آن پرداخت و مابقی را نیز در آینده نزدیک به استان تخصیص داده خواهد شد.

وی در جلسه شورای اداری استان کرمان در ادامه از ظرفیت‌های جنوب استان کرمان سخن به میان آورد و عنوان کرد: جنوب استان کرمان استعدادها و پتانسیل های بسیار زیادی دارد و دولت نیز نگاه ویژه این منطقه دارد به طوری که در سغر قبلی بنده به این منطقه در سال گذشته ۱۵ مصوبه با اعتباری بالغ بر ۴۳۷ میلیارد تومان تصویب کردیم که تاکنون ۳۴۵ میلیارد تومان این مصوبات پرداخت شده است.

نوبخت به موضوع تکمیل بیمارستان های کهنوج، عنبرآباد و فاریاب مطرح شده در این جلسه اشاره کرد و گفت: متاسفانه بیمارستان‌های کهنوج، عنبرآباد و فاریاب دارای مجوز کمیسیون ماده ۲۳ نیستند بنابراین درخواست داده ایم که کمیسیون برای این سه پروژه برگزار شود اما باید دستگاه‌های ذیربط مجوزات لازم را ارائه دهند.

معاون رییس جمهور به مصوبه ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی برای محرومان جنوب استان کرمان در سفر سال قبل خود اشاره و بیان کرد: برخی از مردم جنوب استان در کپر زندگی می‌کنند و همین موضوع باع شد برخی به دنبال آن بودند که با این استدلال ما را از ساختن خانه برای آنها منصرف کردند و گفتند که این سبک زندگی مردم این منطقه است اما بنده و با هم فکری دوستان احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی برای محرومان جنوب استان کرمان را تصویب کردیم و امروز نیز شاهد افتتاح ۵ هزار و ۳۵۰ واحد از ۱۰ هزار واحد مسکونی تصویب شده در این منطقه بودیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: امسال متاسفانه جنوب استان کرمان تحت تاثیر سیل قرار گرفت و این سیل حدود یک هزار واحد مسکونی این منطقه را تخریب کرد که برکت این سفر نیز ساخت یک هزار واحد مسکونی برای سیل زدگان جنوب استان کرمان بود که اعتبار این طرح نیز در دولت تخصیص داده شده لذا بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کمتر از ۶ ماه باید این منازل را احداث و تحویل صاحبانشان دهد و بنده افتخارم این خواهد بود بتوانم این واحدها را برای محرومین افتتاح کنم و برای سومین بار برای افتتاح آنها به این منطقه طی ۶ ماه آینده سفر کنم.

وی با اشاره به اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی دو چهره مهربانی دارد بیان کرد: ایجاد راه‌آهن وآزاد راه‌ها و ... یک چهره نظام جمهوری اسلامی است و رسیدگی به مناطق محروم چهره دیگر انقلاب اسلامی است.

معاون رییس جمهور به پروژه های افتتاح شده در این سال ها با وجود تحریم های ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی اشاره و اعلام کرد: ما روی ترامپ و دشمنان را داریم سیاه می‌کنیم. آنها تصور می‌کردند با این تحریم‌ها ما را از پای در می‌آورند اما ایستاده ایم. آنها فکر می‌کردند که ما حتی قدرت پرداخت حقوق را نداشته باشیم ولی ما عیدی نوروزانه به مبلغ یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان را به کارکنان پرداخت می‌کنیم.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور از رشادت‌های شهید حاج قاسم سلیمانی سخن به میان آورد و اظهار کرد: تصور کردند سردار بزرگمان را از دستمان بگیرند، می‌توانند به ما ضربه بزنند اما بدانند که حاج قاسم سلیمانی امنیت مرزها را ایجاد کرد و وظیفه ما در دولت نیز خدمتگذاری به این مردم است. اکنون شدیدترین تحریم‌ها در طول تاریخ به ما تحمیل شده اما ما باوجود رهبری مقتدر و مردمی فهیم انشالله موفق خواهیم بود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در خصوص متمایز بودن جنوب استان کرمان اقداماتی خواهیم انجام داد و مطمئن باشید همه مصوبات این جلسه را عملیاتی خواهیم کرد.

از موافقت نوبخت با درخواست بازگشت اعتبارات مازاد درآمد تا تشریح خسارات سیل اخیر استان کرمان

دکتر "جعفر رودری" رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان نیز در نشست  شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان کرمان که با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، استاندار کرمان و مسئولان استانی و محلی در شهرستان عنبرآباد برگزار شد،به وضعیت پرداختی مالیات در استان کرمان پرداخت و گفت: در ۱۰ ماهه گذشته سال جاری ۶۴۷ میلیارد تومان مازاد درآمد در استان کرمان وصول مالیات داشتیم که درخواست بازگشت اعتبارات مازاد درآمد استان هستیم که خوشبختانه در این راستا دکتر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه کشور دستور موافقت با این موضوع را صادر کرده‌اند.

دکتر محمدجواد فدایی استاندار کرمان نیز در این جلسه به وضعیت آبرسانی در استان کرمان اشاره کرد و گفت: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ روستای  استان کرمان دارای شبکه آبرسانی بوده و متاسفانه ۷۷۰ روستای استان کرمان دارای شبکه آبرسانی نبوده و آبرسانی به این روستاها به‌صورت سیار صورت می گیرد که برای ایجاد شبکه آبرسانی به این روستاها به حدود ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

براساس این گزارش "سید مصطفی آیت‌الهی‌موسوی" معاون امور هماهنگی عمرانی استاندار کرمان نیز در این جلسه نیز با بیان این مطلب که امسال میزان بارندگی‌ها در استان کرمان ۲۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است، عنوان کرد: طرح اضطرار سیل در استان کرمان تصویب شده اما اعتبار لازم برای آن اختصاص داده نشده است اما برای ایمنی استان کرمان در برابر سیل به حدود ۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

"مجید سعیدی" مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان نیز در این جلسه به وضعیت بارش ها در استان کرمان و خسارات ناشی از سیل دیماه امسال پرداخت و گفت: استان کرمان اقدامات مقابله‌ای برای ورود سامانه بارشی که از ۱۹ دی‌ماه وارد استان و به مدت ۵ شبانه روز در استان فعال بود، داشت و در برخی نقاط استان بیش از میانگین بارش‌های سالانه‌ شاهد بارندگی (باران یا برف) بودیم.

وی با بیان این مطلب که با تلاش شبانه‌روز استان کرمان در مدت 6 روز توانستیم استان کرمان را از حالت اضطرار خارج کنیم، به خساراتی که به واحدهای مسکونی شهری و روستایی ناشی از وقوع سیل وارد شده بود اشاره کرد و افزود: حدود یک هزار واحد مسکونی در سیل اخیر تخریب شدند ضمن آنکه به حدود ۶۰۰ واحد مسکونی نیز آسیب وارد شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان عنوان کرد: در اثر وقوع سیلاب در مناطق جنوبی استان کرمان ۴۶۲ راه روستایی مسدود شده بود که توانستیم با کمک نیروهای راهداری و امداد این مسیرهای روستایی را بازگشایی کنیم ضمن آنکه در این مدت نیز به ۱۹۸۲ خانوار امدادرسانی و ۷۷۲ اسکان اضطرای توسط هلال احمر انجام شد.

سعیدی با بیان اینکه در ۲ روستای شهرستان قلعه گنج به دلیل تخریب مسیرهای منتهی این روستاها امداد هوایی صورت گرفت، ادامه داد: ۵۸۸۰ کیلومتر راه های اصلی و فرعی طی چند دوره برف روبی شد و ۹۲۵۰ تن شن و نمک در محورهای مواصلاتی تحت تاثیر استان برای از بین بردن یخ‌زدگی و لغزندگی پاشیده شد همچنین آب ۱۰۲ روستا به دلیل وقوع سیل قطع شده بود که شبکه آبرسانی آنها اصلاح و آب این روستاها نیز برقرار شد ضمن آنکه در این مدت به تعدادی از روستاها با تانکر آبرسانی کردیم.

سعیدی عنوان کرد: در سیل دی‌ماه به بخش کشاورزی ۱۲۹ میلیارد تومان، به بخش عشایری ۵۳ هزار میلیون ریال و به بخش منابع طبیعی ۵۳ هزار میلیون ریال خسارت وارد شده است.

وی با بیان اینکه به راه های اصلی و فرعی استان از حدود ۱۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد شد اظهار کرد: ۱۲۸۳۳۲۹ میلیون ریال به راه‌های اصلی، فرعی، روستایی و عشایری و معابر شهری وابنیه فنی خسارت وارد شده است همچنین به تاسیسات زیربنایی همچون برق، آب ۹۵ هزار میلیون ریال خسارت وارد شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان تصریح کرد: در بخش آب منطقه‌ای (رودخانه‌ها، ایستگاه‌های هیدرومتری و تاسیسات آبی) نیز حدود ۷۰۰ میلیون ریال و به مدارس (بازسازی، تعمیرات و تجهیزات) این مناطق نیز خساراتی وارد شد به طوری که ۱۵ مدرسه شامل ۸۹ کلاس درس در اثر وقوع سیل دیماه تخریب شدند.

وی به تلافات جانی این سیل اشاره کرد و گفت: سیل امسال خوشبختانه تلفات جانی نداشت اما از ابتدای سال جاری تا کنون ۱۱ نفر در اثر حوادث غیرطبیعی همچون سیل جان خود را در استان کرمان از دست دادند.

لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/1459
اخبار مرتبط
نظرات شما