• شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ -
  • 20 April 2024

  • شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ -
  • 20 April 2024
عملکرد هفتگی بورس/بازدهی ۵ درصدی در هفته اختلالات هسته معاملات؛

ارزش معاملات این هفته به ۹۷ هزار میلیارد تومان رسید

در پایان هفته منتهی به ۲۵ تیرماه، شاخص کل بورس با ثبت رشدی ۵ درصدی (۸۸ هزار و ۵۸ واحدی) و قرار گرفتن در سطح یک میلیون و ۸۴۱ هزار و ۷۰۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. این در حالی بود که در این هفته شاخص کل ‌هم‌وزن تنها ۰٫۵ درصد (یک دهم رشد شاخص کل) رشد کرد که نشان از وضعیت نامطلوب اغلب نمادهای بورس در این هفته می‌دهد.

در اولین روز هفته، بازار سهام با شوک نزولی شدیدی کار خود را آغاز کرد و پس از انجام یک میلیون و ۶۶۶ هزار و ۷۳۶ معامله با افتی ۱۲ هزار و ۲۸۹ واحدی (منفی ۰٫۷ درصد) به کار خود خاتمه داد. این در حالی بود که شاخص کل هم وزن بیش از ۱٫۵ درصد سقوط کرد. مهمترین اتفاق این روز شاید اختلال شدید در هسته معاملاتی بورس و کندی روند معاملات بود به طوری که بسیاری از نمادها در حین ساعت عادی معاملات بورس متوقف شدند و بازگشایی آنها در دقایق پایانی اتفاق افتاد. در این روز که ارزش کل معاملات ۱۶ هزار میلیارد تومان بود معاملات بلوکی نمادهایی چون تاپیکو، فارس، فخوز و کچاد با ارزشی بالغ بر ۴۸۶ میلیارد تومان انجام شد.

در دومین روز هفته همچنان اختلال در معاملات بورس وجود داشت به طوری که مدیریت عملیات بازار تصمیم گرفت زمان انجام نمادهای پرتقاضا را به خارج از ساعت معمول معاملات موکول کند. در این روز شاخص کل طی کم تر از یک ساعت رشدی چشمگیر را تجربه کرد تا با وجود فشار عرضه در دقایق پایانی در نهایت با رشدی ۷۱ هزار و ۴۸۹ واحدی (۴٫۱۱ درصدی) با قدرت وارد کانال یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی شود. در این روز شاخص کل هم‌وزن نیز رشدی ۳٫۱ درصدی را تجربه کرد. ارزش معاملات دومین روز هفته حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان و حجم معاملات نیز ۱۰ میلیارد و ۸۱۲ میلیون سهم بود. سه نماد فولاد، فملی و شپنا به ترتیب با ۱۱، ۸٫۸ و ۸٫۲ هزار میلیارد ریال، بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کردند.

در روز دوشنبه شاخص کل بیش از ۹ هزار واحد رشد را به ثبت رساند، اگر چه شاخص کل هم‌وزن بیش از ۳۵۰۰ واحد افت داشت. در روزی که تعدادی از نمادهای پر تقاضا مجددا در خارج از ساعت عادی معاملات بورس دادوستد شدند سه نماد فولاد، خمحرکه و فملی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند تا ارزش کل معاملات روز از مرز ۲۰ هزار میلیارد تومان عبور کند. حجم معاملات روز دوشنبه نیز ۱۱ میلیارد و ۸۷۴ میلیون سهم بود.

روز سه‌شنبه شاخص کل مجددا بر خلاف شاخص کل‎هم‎وزن به کار خود خاتمه داد. صف‌های فروش سنگین در نمادهای کوچک‌تر و صف‎های خرید پرتقاضا در نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز باعث شد تا در غیاب چندین نماد بزرگ که به دلایل مختلفی نظیر نوسان ۲۰ یا ۵۰ درصدی قیمت متوقف بودند، شاخص کل رشدی ۲۲ هزار ۸۲۴ واحدی (۱٫۲۵ درصدی) را به ثبت برساند در حالی که شاخص کل هم‌وزن ۱۵۰۰ واحد افت کرده بود. در روزی که بیش از یک میلیون و ۸۷۷ هزار معامله در بورس انجام شد، ارزش معاملات ۱۷ هزار و ۸۱۸ میلیارد تومان به ثبت رسید و حجم معاملات زیر ۱۰ میلیارد سهم بود. در پایان معاملات این روز عرضه اولیه «رافزا» انجام شد که طی آن به هر کد بورسی ۶ سهم در سقف قیمتی ۲۵۰۰ تومانی تخصیص داده شد.

در آخرین روز معاملاتی هفته، قرار بود عرضه اولیه «غزر» انجام شود که برای بار دوم این عرضه اولیه به تعویق افتاد. این بار ناظر بازار بررسی وضعیت ترهین این شرکت را دلیل لغو عرضه اولیه اعلام کرد. در این روز کمی معادلات به هم ریخت و صف‎های خرید میلیونی روز قبل نمادهای بزرگ در پایان جای خود را به صف‌های فروش دادند. در پایان روز شاخص کل افتی ۳۲۰۰ واحدی را به ثبت رساند ولی شاخص کل هم‌وزن ۳۳۴ واحد رشد کرد تا در نهایت از نقطه اوج روز گذشته خود فاصله بگیرد. در این روز سه نماد فارس، شتران و شبندر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند ولی منفی بودن نمادهای پارسان، شبندر و کچاد موجب منفی شدن شاخص کل شد. در این روز ارزش کل معاملات بورس به ۲۳ هزار و ۲۸۷ میلیارد تومان رسید تا رکوردی جدید در ارزش معاملات بورس به ثبت برسد.

در پایان هفته ارزش کل معاملات بورس به ۹۷ هزار و ۵۹۱ میلیارد تومان رسید که در مقایسه با هفته گذشته رشدی ۱۰ درصدی داشت. به طور میانگین در هفته گذشته روزانه ۱۹ هزار و ۵۱۸ میلیارد تومان سهم معامله شد که بیشترین ارزش معاملات هفتگی در تاریخ بورس به حساب می‌آید. در پایان این هفته ارزش کل معاملات بورس به ۸۳۴ هزار و ۸۰۲ میلیارد تومان رسید تا به نظر برسد بورس همچنان در مسیر صعود قرار داشته باشد.

لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/2055
اخبار مرتبط
نظرات شما