|
رد پای مؤسسات مالی اعتباری در تلاطم اقتصاد ایران
تعداد بازدید : 0
محمدجواد محققنیا، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، با بیان اینکه تزریق نقدینگی توسط بانک مرکزی برای پرداخت بدهی مؤسسات مالی به سپردهگذاران، مشکلات اقتصادی را تشدید کرد، گفت: با پرداخت پول سپردهگذاران مؤسسات اعتباری که در بودجه مصوب شده بود، این پول آزاد شد و به بازارهای مختلف آمد. وی ادامه داد: اما این امر شرایط را تشدید کرد و جهش بعدی از همین جا نشأت گرفت. بنابراین رئیس جدید بانک مرکزی باید فکری به حال مؤسسات و بانکهایی کند که ممکن است در همین وضعیت باشند. محمدرضا پور ابراهیمی:
بازار سرمایه شفاف ترین بخش اقتصاد ایران است
تعداد بازدید : 5
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در مراسم معارفه علی صحرایی مدیرعامل جدید شرکت بورس اوراق بهادار تهران عنوان کرد: امروز نام بازار سرمایه کشور به عنوان یکی از مهم ترین رکن های اقتصادی کشور مطرح است و شرایط اقتصادی و فضای تحریم اهمیت این بازار را دو چندان کرده است و ما باید از تمام ظرفیت آن بهره برداری کنیم. محمدرضا پور ابراهیمی ادامه داد: بازار پول دچار مشکلاتی است و در نتیجه توجه به بازار سرمایه دو چندان شده و توسعه بیشتر آن ضروری است. وی با بیان اینکه اکنون حجم نقدینگی افزایش غیرمنطقی را تجربه می کند تاکید کرد: آسیب افزایش حجم نقدینگی تنها با استفاده از بازار سرمایه کاهش خواهد داشت و ضروری است سرمایه های سرگردان را به این بازار هدایت کنیم. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: اکنون ارکان نظام، رییس جمهور و روسای قوای دیگر ، بازار سرمایه را محلی برای حل مشکلات اقتصادی می دانند و توسعه آن را در دستور کار خود قرار داده اند که کاهش مالیات ها نمونه ای از این نگاه است. پورابراهیمی با تاکید بر اینکه مشوق های بازار سرمایه استمرار خواهد داشت گفت: هر اقدامی که مدنظر مدیران و فعالان این بازار باشد، مورد حمایت کمیسیون اقتصادی مجلس است. وی با بیان اینکه انتظار همه ما توسعه بازار و تداوم رشد آن است گفت: ورود منابع جدید به بورس خوشحال کننده بود اما باید در خصوص رفتارهای هیجانی در بازار سرمایه فرهنگ سازی کرد تا خدشه ای به این بازار وارد نشود. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: ارزش و حجم معاملات در بازار سرمایه به حدی رسیده است که باید بر نحوه نظارت تجدید نظر کرد. وی با بیان اینکه به دلیل تغییرات باید جنس نظارت ها تغییر کند، گفت: لازم است در خصوص کسانی که اطلاعات اشتباه و نادرست منتشر می کند، اعلام جرم کنیم. پور ابراهیمی با تاکید بر اینکه بازارسرمایه کشور در بهترین وضعیت به سر می برد، گفت: با این وجود نباید بیکار نشست و ضروری است بازارها و ابزار آن را توسعه دهیم. وی یکی از مسایل بازار سرمایه را قیمت گذاری دستوری دانست و ادامه داد: امروز شاهد عرضه مجدد نفت در بورس انرژی هستیم. در گذشته به دلیل قیمت گذاری بالا، عرضه موفق نبود و اکنون نیز باید اجازه دهیم بازار قیمت را مشخص کند. اگر این بار عرضه نفت در بورس انرژی با موفقیت همراه نباشد، مسوول آن وزارت نفت است. البته بورس انرژی نیز باید تمام توان خود را برای عرضه این محصول در بازار سرمایه به کار گیرد. این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به آغاز دور جدید تحریم ها عنوان کرد: در خصوص 13 آبان عرض می کنم که تحریم ها در این تاریخ هیچ اثری بر بازار سرمایه نخواهد داشت. پیش از این تحریم ها اعمال شده و آثار آن نیز در بازار سرمایه نمایان شد. بنابراین از این پس بازار ما در مسیر خود با اقتدار حرکت می کند. وی افزود: در شرایط پیش رو بسیاری از کشورهای اروپایی و شرکای تجاری ایران با ایالات متحده همراه نیستند و شرایط ما نسبت به تحریم های گذشته قابل مقایسه نیست، با این حال مطالبه جدی ما افزایش اقدامات وزرات امور خارجه در دیپلماسی اقتصادی است. پورابراهیمی خاطرنشان کرد: با نیروی جوان، متخصص، کارآمد و اثربخش بازار سرمایه کشور مسیر رشد این بازار ادامه خواهد داشت و کمیسیون اقتصادی مجلس حمایت خود را از بازار سرمایه دریغ نخواهد کرد. تحلیل بنیادی «شرکت ملی صنایع مس ایران»
در مسیر توسعه
تعداد بازدید : 9
در 12 تیر ماه 1351، شرکت سهامی معادن مس سرچشمه کرمان، تشکیل و در سال 1355 به شرکت ملی صنایع مس ایران که در برگیرنده کلیه فعالیتهای معادن مس کشور است تغییر نام داد. از وظایف این شرکت، استخراج و بهره برداری از معادن مس، تولید محصولات پر عیار سنگ معدن و محصولات مسی نظیر کاتد، اسلب، بیلت و مفتول هشت میلیمتری می باشد. معادن مس سرچشمه و میدوک در کرمان و معدن مس سونگون در آذربایجان شرقی از مهمترین معادن مس کشور به شمار می رود. محصولات ترکیب بهای تمام شده طرح های توسعه مفروضات تحلیلی تولید و فروش: تولید 1100 هزار تن کنسانتره و 193 هزار تن کاتد مس (عدم بهره برداری از طرح های توسعه طی دو سال آینده) نرخ فروش: نرخ فروش 6000 دلاری کاتد مس برای سال های 96 و 97 نرخ ارز: متوسط دلار 4000 تومانی برای سال 96 و 43000 تومانی برای سال 97 نرخ دوده: 3600 تومان سال 96 و 4200 تومان سال 97
امیری خامکانی تاکید کرد:
افزایش ثروت ملی کشور با توسعه پتروپالایشگاه ها
تعداد بازدید : 0
نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس، گفت: توسعه پتروپالایشگاه ها افزایش ثروت ملی کشور را به همراه دارد و قطعا با برنامه ریزی هایی که در این زمینه صورت گرفته می توان به رشد سریع آن ها امیدوار بود. حسین امیری خامکانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه توسعه پتروپالایشگاه ها در راستای افزایش روند سرمایه گذاری در کشور صورت می گیرد، تصریح کرد: افزایش پتروپالایشگاه ها در ایجاد و افزایش ارزش افزوده موثر است و این بدیهی است که هر اندازه ارزش افزوده بیشتری ایجاد کینم قطعا ثروت کشور را افزایش داده ایم. نقش پتروپالایشگاه ها در ایجاد ارزش افزوده نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: هر پالایشگاه و یا پتروپالایشگاهی که در کشور ایجاد شود با تولید فراورده های پتروشیمی و نفتی می تواند در ایجاد ارزش افزوده کمک کرده و مشتری فراورده های نفتی ما مثل بنزین و ... را افزایش دهد. افزایش ثروت ملی در گرو توسعه پتروپالایشگاه ها نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس، اضافه کرد: توسعه پتروپالایشگاه ها افزایش ثروت ملی کشور را به همراه دارد و قطعا با برنامه ریزی هایی که در این زمینه صورت گرفته می توان به رشد سریع آن ها امیدوار بود. توسعه پتروپالایشگاه ها افزایش ثروت ملی کشور را به همراه دارد برخورداری از ظرفیت های مناسب امیری خامکانی به ظرفیت بالای کشور در زمینه پتروپالایشگاه ها هم اشاره ای کرد و گفت: در کشور ظرفیت های خوبی در زمینه توسعه پتروپالایشگاه ها داریم و با این حساب پیش بینی می شود در این زمینه به سرعت رشد کنیم و بتوانیم هم مصرف داخلی را تامین کنیم و هم در صادرات پیشرفت بیشتری داشته باشیم و با این شرایط، فضای کسب و کار در کشور بهبود خواهد یافت. مبادلات بورس منطقه ای کرمان در هفته منتهی به 25 مهر 97
تعداد بازدید : 0
درمعاملات این هفته در بورس منطقهای کرمان تعداد 142 میلیون و 445 هزار سهم به ارزش بیش از 368 میلیارد و 510 میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت، که نسبت به هفته گذشته 29 درصد رشد داشتهاست. 38 درصد معاملات این هفته مربوط به خرید سهام و 62 درصد مربوط به فروش سهام بوده که توسط 12 ایستگاه کارگزاری فعال به انجام رسیدهاست. در پایان معاملات این هفته، شاخص کل با 1913 واحد افزایش نسبت به هفته قبل، به رقم 182929 واحد رسید. شاخص بازار اول با 862 واحد افزایش به رقم 137536 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با 6439 واحد افزایش به عدد 351012 واحد را تجربه کرد و به این ترتیب شاخص بازار اول با 1 درصد و شاخص بازار دوم با 2 درصد افزایش نسبت به هفته قبل رو به رو شدند.
رشد هزینه مالی، کاهنده سود کهنوج
تعداد بازدید : 1
شرکت تولید برق ماه تاب کهنوج در سال مالی منتهی به دی ماه 96 با سرمایه 633 میلیارد ریالی به ازای هر سهم 1,374 ریال سود داشت. شرکت در شش ماهه منتهی به تیرماه امسال امسال تنها 625 ریال سود به ازای هر سهم محقق کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش 21 درصدی همراه بوده است. شرکت تولید برق ماه تاب کهنوج در سال مالی منتهی به دی ماه 96 با سرمایه 633 میلیارد ریالی به ازای هر سهم 1,374 ریال سود داشت. شرکت در شش ماهه منتهی به تیرماه امسال امسال تنها 625 ریال سود به ازای هر سهم محقق کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش 21 درصدی همراه بوده است. در این دوره رشد 21 درصدی مبلغ فروش در مقابل افزایش 24 درصدی بهای تمام شده موجب شده تا سودناخالص شرکت نسبت به 6 ماهه منتهی به تیر سال 96 با افزایش 19 درصدی به 772 میلیارد ریال برسد. در این دوره بکهنوج از فروش 53/1 میلیون مگاوات برق (4 درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل) نیروگاه شوباد 29/1 هزار میلیارد ریال درآمد کسب کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 24 درصد رشد را نشان میدهد. به گزارش آبان ،اما آنچه باعث کاهش سود هر سهم شرکت در این دوره شده است افزایش 307 درصدی هزینه های مالی نسبت به مدت مشابه سال مالی 96 و رسیدن به مبلغ (325) میلیارد است. مانده تسهیلات مالی شرکت در پایان تیر ماه سال گذشته 2/2 هزار میلیارد ریال بود که در پایان تیرماه امسال به 9/5 هزار میلیارد ریال افزایش یافته است که ناشی از تسعیر یورو است.
راه گریز از تجربه سکه ثامن
تعداد بازدید : 2
عضو هیاتمدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای اینترنتی راه جلوگیری از کلاهبرداری کسبوکارهای اینترنتی را رصد تراکنشها برای اعلام تراکنشهای مشکوک بهمنظور پیگیریهای بیشتر اعلام کرد. به گزارش «ایبنا» رضا الفتنسب درباره راهحل جلوگیری از تخلفات مالی سایبری در فضای مجازی توسط برخی از سایتها و تکرار نشدن دوباره پرونده سکهثامن گفت: تنها نهادی که میتواند زیرساختهای مالی را کنترل و از کلاهبرداریهای سایبری مالی جلوگیری کند، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است و تعامل بانک مرکزی و شرکت شاپرک با اتحادیه کشوری کسبوکارهای اینترنتی بهعنوان نهاد ناظر در حوزه کسبوکارهای اینترنتی اعلام شده از سوی قانون یا نهاد خاص دیگری برای کنترل تراکنش کسبوکارهای اینترنتی در این حوزه میتواند با رصد تراکنشهای مشکوک در درگاه بانکی سایتها نسبت به استفاده کاربران از این سایت هشدار دهد و در عین حال مدل کسبوکار بررسی و با آن برخوردهای لازم انجام شود تا دیگر شاهد تکرار تجربه تخلف کسبوکار اینترنتی سکهثامن و تعداد بسیاری مالباخته نباشیم که میتواند کسبوکار افرادی که بهصورت سالم و شفاف در حوزه کسبوکارهای اینترنتی فعالیت دارند را به خطر بیندازد. عضو هیاتمدیره اتحادیه کشوری کسبوکارهای اینترنتی ادامه داد: سکهثامن هیچ مجوزی از اتحادیه کشوری کسبوکارهای اینترنتی نداشت و با توجه به داشتن نماد اعتماد الکترونیکی صرفا چند شکایت تا قبل از کلاهبرداری در پرونده آن ثبت شده بود، اما این در حالی است که رئیس پلیس فتا اعلام کرد که سکهثامن 1700 میلیارد تومان تراکنش داشته که باید در این حوزه نظارتهای لازم انجام شود تا کلاهبرداریهایی به این نوع تکرار نشود؛ طبیعت کسبوکارهای اینترنتی در زمان کلاهبرداری افزایش بسیار بالای حجم و تعداد تراکنشها با طرحهای کلاهبرداری مختلف است و اگر رصد در این حوزه با دقت انجام شود، میتوان این کلاهبرداریها را کاهش و از انجام آنها جلوگیری کرد. همچنین با رصد دقیق درگاههای بانکی و هشدار به نهادی برای جلوگیری از فعالیت سایت میتوان از فعالیت تمامی سایتهای دارای مجوزهای تقلبی از جمله مجوز اتحادیه، اینماد و... جلوگیری کرد و همچنین درگاهها و سایتهای قمار و شرطبندی نیز بسته میشود. وی افزود: اتحادیه کشوری کسبوکارهای اینترنتی خواستار تعامل بانک مرکزی و شرکت شاپرک برای هشدار درباره درگاههای بانکی با تراکنش مشکوک به معنای تراکنشهای بالایی است که نسبت به نحوه فعالیت سایت منطقی بهنظر نمیرسد. وی ادامه داد: نمونه آن نیز درگاه بانکی اعطا شده به سایت خرید شارژ است که نهایتا باید 20 هزار تومان برای هر تراکنش داشته باشد اما این درگاه در برخی موارد تراکنش چند میلیونی دارد که آن بهعنوان تراکنش مشکوک بهشمار میرود که باید پیگیری کرد. به فرزندانمان سرمایهگذاری بیاموزیم
تعداد بازدید : 11
براساس برآوردها 200تن طلای خانگی در ایران وجود دارد و اقبال به خرید و نگهداری دلار نیز بهعنوان پسانداز احتمالا گزینه بعدی ایرانیان است و در نهایت سپردهگذاری در بانکها با دریافت سود ماهانه دیگرگزینه ما برای پسانداز به شمار میرود. اما با بررسی الگوی سبک زندگی اقتصادی کشورهای توسعه یافته متوجه میشویم طبقه متوسط در این کشورها عموما عمده درآمد خود را خرج میکنند و با توجه به استفاده از کارتهای اعتباری و دریافت وام برای خرید مسکن تقریبا چیزی برای پس انداز کردن باقی نمیگذارند و درصورت وجود درآمد اضافه آن را در بورس سرمایهگذاری میکنند. طبقات مرفهترهم به همین ترتیب درآمد خود را یا خرج میکنند تا مشمول پرداخت مالیات نشود یا در بورس و خرید سهام شرکتها سرمایهگذاری میکنند. به این ترتیب نقدینگی مرتب در اقتصاد به گردش در میآید و موجب رونق اقتصادشان میشود.
اما در ایران فقط 10درصد مردم سرمایهگذاری در بورس را برای سرمایهگذاری انتخاب کردهاند و اکثرا با مبالغ خرد وارد این بازار شدهاند. بررسی بازده سرمایهگذاری در بورس نشان میدهد در اکثر موارد سرمایهگذاری در بورس بهصورت میانگین بازده مناسبی داشته و در مقاطعی هم که بازده بورس نامناسب بوده رفتار سهامداران و خارج شدن سرمایهها به مقصد بازارهای دیگر بهعلت بیحوصلگی سبب افت بازده بازار سرمایه شده است. با وجود این، همه کسانی که در دراز مدت در بورس سرمایهگذاری کردهاند و خرید سبد سهام را هوشمندانه انجام دادهاند از سود به نسبت مناسبی بهرهمند شدهاند. * کارشناس اقتصادی مصائب خانهاولیها در سال 97
تعداد بازدید : 1
آغاز دوره افزایش قیمتهای پی در پی در بازار مسکن طی ماههای گذشته از سال جاری، دردسر خانهاولیهای در جستوجوی خرید ملک را دوچندان کرده است. به گزارش اقتصادنیوز طی یکسال گذشته پرداخت وام صندوق یکم به آن دسته از متقاضیانی که برای بار نخست قصد خرید ملک را داشتند و پس از سپردهگذاری یکساله در این صندوق، امکان افزایش قابل توجه قدرت خرید خود را پیدا کردند سبب شد تا امکان حضور این گروه در بازار خرید و فروش ملک آسانتر شود. اما با شروع دوره رونق و تلاطم افزایش قیمت در این بازار، زوجین خانهاولی که از دوره سپردهگذاری آنها در صندوق یکم یکسال گذشته بود و باید برای خرید ملک در بازار حضور پیدا میکردند با دو چالش اصلی پس از جستوجو در بازار مواجه شدند. چالش نخست این گروه از متقاضیان مصرفی، شکاف زیاد قیمت پیشنهادی املاک با بودجه تدارک دیدهشده از سوی آنها بود. این گروه از متقاضیان که عمدتا با یک پسانداز محدود و وام صندوق یکم برای خرید ملک برنامهریزی کرده بودند، طی ماههای گذشته با قیمتهای پیشنهادی بسیار متفاوت از گذشته مواجه شدند. سرایت جهش ناگهانی قیمت مسکن سبب شد تا بخش زیادی از متقاضیان مصرفی، حتی با تغییر محله انتخابی و افزایش سن بنای انتخابی هم نتوانند به خرید ملک اقدام کنند. بررسیها نشان میدهد وام مسکن یکم (زوجین) که تا پیش از دوره جهش قیمت تا 40 درصد از بودجه خرید یک آپارتمان 70 متری را پوششمیداد پس از افزایش قیمتهای نامتعارف به سطح 28 درصد کاهش پیدا کرد. به این ترتیب گروهی از خانهاولیها با وجود فرارسیدن موعد دریافت وام یکم، از بازار عقبنشینی کردند. اما گروه دیگری از متقاضیان خانهاولی که سعی کردند با تغییر انتخاب خود از «خرید یک خانه مصرفی» به «خرید یک ملک با هدف سرمایهگذاری و در امان ماندن از تورم ملکی» همچنان در بازار باقی بمانند با چالش دیگری مواجه شدند. از آنجا که پیشبینی این گروه از متقاضیان خانهاولی تامین حدود 50 درصد از بودجه خرید ملک از طریق اخذ وام مسکن یکم است بخشی از فروشندگان حاضر به پذیرش موکول کردن دریافت نیمی از پول در زمان ثبت سند محضری نمیشوند. در حال حاضر زوجین امکان دریافت وام تا سقف 160 میلیون تومان در شهر تهران از طریق سپردهگذاری یکساله در صندوق مسکن یکم را دارند. |
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|

-
رد پای مؤسسات مالی اعتباری در تلاطم اقتصاد ایران
-
بازار سرمایه شفاف ترین بخش اقتصاد ایران است
-
در مسیر توسعه
-
افزایش ثروت ملی کشور با توسعه پتروپالایشگاه ها
-
مبادلات بورس منطقه ای کرمان در هفته منتهی به 25 مهر 97
-
رشد هزینه مالی، کاهنده سود کهنوج
-
راه گریز از تجربه سکه ثامن
-
به فرزندانمان سرمایهگذاری بیاموزیم
-
مصائب خانهاولیها در سال 97

