printlogo


دبیرکل خانه کشاورز و معاون رییس جمهور ،تشریح کرد
چشم اندار عرضه «پسته» در بورس کالا
چشم اندار عرضه «پسته» در بورس کالا
کد خبر: 790
دبیرکل خانه کشاورز و معاون رییس جمهور در دولت دوازدهم بیان کرد: در نظر داشته باشید که کشاورزان با سازوکار عرضه پسته در بورس کالا آشنایی ندارند و حتی در صورت فراهم شدن زیرساخت های اولیه، استقبال از این بازار و رونق معاملات حداقل ۲ سال زمان خواهد برد.
یکی از محصولات کشاورزی که از سال ها قبل بحث عرضه آن در بورس کالا مطرح بوده، پسته است. ایران و امریکا بزرگترین تولیدکنندگان پسته جهان هستند و ۸۵ درصد از پسته دنیا را تامین می کنند.
با توجه به حجم و ارزش بالای صادرات پسته برای اقتصاد کشور، شفافیت هر چه بیشتر بازار پسته ضروری بوده و به نظر می رسد بورس کالا مناسب ترین بازاری است که می تواند هم به شفافیت بیشتر قیمت ها و هم تسهیل تامین مالی کشاورزان از طریق ابزارهای مختلف این بازار کمک کند. البته عرضه پسته در بورس کالا موافقان و منتقدانی دارد که هر یک دلایل منطقی برای موافقت یا مخالفت دارند؛ اما قطعا با جمع بندی نظر کارشناسان می توان مشکلات را برطرف کرد.
عیسی کلانتری دبیرکل خانه کشاورز و معاون رییس جمهور در دولت دوازدهم  در این خصوص بیان کرد: بازار پسته کشور عمدتا در دست واسطه ها بوده و تعداد کشاورزانی که پسته تولیدی خود را بی واسطه صادر می کنند بسیار اندک است. معمولا واسطه ها پسته را از کشاورزان خریداری کرده و سپس اقدام به صادرات می کنند. بنابراین تعیین قیمت هم تقریبا در دست واسطه ها است.
وی افزود: بعید به نظر می رسد که عرضه پسته در بورس کالا تغییری در بازار پسته ایجاد کند و کشاورزان جهت عرضه محصول خود در بورس کالا اقدام کنند. مگر آنکه انبارهای بورس کالا به منظور پذیرش پسته در نزدیکی مناطق کشت پسته راه اندازی شود و ضمنا کشاورزان بتوانند به راحتی از محل عرضه پسته در بورس کالا تامین نقدینگی کنند. 
کلانتری تصریح کرد: در نظر داشته باشید که کشاورزان با سازوکار عرضه پسته در بورس کالا آشنایی ندارند و حتی در صورت فراهم شدن زیرساخت های اولیه، استقبال از این بازار و رونق معاملات حداقل ۲ سال زمان خواهد برد. 
دبیرکل خانه کشاورز در خاتمه گفت: هنوز سازوکار عرضه پسته در بورس کالا مشخص نیست و نمی توان در مورد آن اظهار نظر کرد؛ ولی اگر عرضه پسته در بورس کالا با روشی مشابه عرضه سایر محصولات کشاورزی مانند ذرت و پنبه و حبوبات و... صورت بگیرد، احتمالا تاثیر چندانی بر وضعیت کشاورزان نخواهد داشت.
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/790