• جمعه ۱۲ مهر ۱۴۰۴ -
  • 03 October 2025

  • جمعه ۱۲ مهر ۱۴۰۴ -
  • 03 October 2025
از غذایی دم دستی تا خوراک لاکچری؛

گرانی به آب‌دوغ‌خیار هم رحم نکرد

اگر فکر می‌کنید تنها گوشت و برنج گران شده، سخت در اشتباهید! این روزها آب‌دوغ‌خیار هم برای خود برو و بیایی پیدا کرده است و از یک غذا دم دستی به یک خوراک لاکچری بدل شده است...

این غذای سنتی و محبوب که روزگاری با کمترین هزینه، خنکی و طراوت را به سفره‌های تابستانی می‌آورد، حالا با قیمتی باورنکردنی به یکی از گزینه‌های لاکچری تبدیل شده و در این فصل سال بسیاری از رستوران‌ها آن را سرو می کنند، گویا برای یک کاسه آب‌دوغ‌خیار، باید پول یک پرس غذای رستورانی را کنار بگذارید.
این غذا با ترکیب ساده‌ای از ماست، خیار، سبزی‌های معطر، نان خشک یا تازه، گردو و کشمش تهیه می‌شود و معمولاً به صورت سرد سرو میشه. آب‌دوغ‌خیار علاوه بر اینکه یک وعده سبک و سریع است، به دلیل داشتن ترکیبات متنوع، ارزش غذایی بالایی هم دارد.
برای تهیه این سنتی که زمانی پایه سفره‌های ایرانی بوده به ماست، خیار، سبزی تازه و خشک، نان، ادویه‌جات و در نسخه کامل‌تر آن، گردو و کشمش به کار می‌رود، تا به این طریق این خوراکی خستگی یک روز گرم را از تن خارج کند.
اما برای تهیه این غذای ایرانی چقدر باید هزینه کنار گذاشت؟ بررسی‌ها نشان می‌دهد جمع کل هزینه‌ها برای 4 نفر برابر با ۳۲۵ هزار تومان ‌تمام می‌شود که بیشترین سهم هزینه مربوط به گردو حدود ۳۷ درصد کل هزینه است. به گزارش اکوایران؛ در صورت حذف گردو، هزینه کل به حدود ۲۰۵ تومان کاهش می‌یابد و این غذایی سنتی از لاکچری بودن خارج می‌شود.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/14930
اخبار مرتبط
نظرات شما