در دیدار معاون اقتصادی استاندار کرمان و رئیس دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی در شرق استان با هیات سرمایهگذار هندی، چگونگی توسعه صادرات خرمای کرمان به هند بررسی شد...
معاون اقتصادی استاندار گفت: شرایطی مناسبی برای تبادلات تجاری میان کرمان و هند و صادرات محصول خرما وجود دارد.
امیر حسنزاده در دیدار با هیات سرمایهگذار هندی، ضمن ارائه ظرفیتهای موجود برای همکاریهای توسعه صادرات با کشور هند به تشریح مزیتهای موجود در استان پرداخت و گفت: کشورهای توسعه یافته به دنبال بازار هستند و براساس جمعیت کشور محصول معرفی و صادر میشود.
وی ادامه داد: هند از لحاظ جمعیتی بالاتر از پاکستان است و 25 درصد جمعیت آن را مسلمانان تشکیل میدهند، لذا برای صادرات خرما و ارتباط ایران و هند شرایطی مناسبی است و ظرفیتهای زیادی برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف اقتصادی دارد.
حسنزاده عنوان کرد: در بحث سرمایهگذاری باید بخش خصوصی و شخصی باشد و توصیه ما این است که برای سرمایهگذاری خرما و صادرات آن اعتبارسنجی افراد و شرکتهایی که در حوزه خرما فعالیت دارند و همچنین امتیازبندی آنها استفاده شود.
ناصر صادقیان سرمایهگذار هندی ایرانیالاصل در این دیدار گفت: ما مشتاق سرمایهگذاری در زمینه خرما در استان کرمان هستیم، مصرف خرما در کشور هند بالاست، عدم کیفیت و بستهبندی مناسب خرمای صادراتی وجود دارد که امیدواریم با ارتباط متقابل رفع شود.
حامد بدرآبادی رئیس دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی در شرق استان کرمان گفت: صادرات خرمای ایران به خیلی از کشورها بخصوص هند انجام شده و مهمترین مشکل این است که تعداد زیادی از تجار هندی مستقیما برای خرید پسته و خرما به ایران مراجعه میکنند و صرفا بدنبال قیمت پایین محصول هستند و اولویت و مسئله اصلی را قیمت لحاظ میکنند.
به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، وی گفت: در استان کرمان حدود 700 واحد سردخانه نگهداری خرما داریم و این یک کلونی بسیار بزرگ و عظیم از ظرفیت عرضه خرماست که در کشور بینظیر است، خرمای جنوب، هرمزگان، بوشهر و فارس در کرمان بستهبندی و به کل دنیا ارسال میشود، 40 درصد حجم صادرات خرمای ایران به هندوستان و مقصد اول صادراتی خرمای ایران انجام میشود.
بدرآبادی افزود: در خرید خرما تناسب قیمت با کیفیت لحاظ میشود، نباید دنبال قیمت پایین بود، راه حل این است که دوستان هندی از مکانها و شرکتهای معتبر خریداری کنند و یک تعامل بین واردکنندههای خرمای هند و صادرکنندهها از طریق دو تشکل صورت گیرد.
در ادامه این جلسه در خصوص خوشه صنعتی خرما در شمال و جنوب استان بحث و گفتگو شد و فعالان اقتصادی گزارشی از محصولاتی را که میتوانند بدون واسطه در اختیار سرمایهگذاران هندی قرار دهند، ارائه کردند.