رئیسجمهور بهرهبرداری از صدها طرح زیربنایی و عمرانی در استانهای یزد و کرمان را دستاورد سختکوشی، تلاش، ایمان و فداکاری برای آرمانهای ملت بزرگ ایران دانست و تاکید کرد: باید با برداشتن گامهای بلندتر، مسیر توسعه و عمران ایران اسلامی را با سرعت بیشتری طی کنیم و این مهم با تلاش کارگران، مهندسین، کارمندان، مدیران، سرمایهگذاران ، طراحان و سیاستگذاران، در حال تحقق است.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر دوشنبه در مراسم افتتاح طرح های معدنی و فولادی و صنعت آب و برق استان کرمان با اشاره به دستاوردهای عظیم علمی کشور گفت: ما کشوری بودیم که سدسازی به معنای اینکه خودمان طراحی و اجرایی کنیم نداشتیم ولی امروز کشوری هستیم که نه تنها نیاز خود را رفع می کنیم بلکه در سطح منطقه و جهان در این فناوری و کار بزرگ، صاحب قدرت اجرایی هستیم.
رئیس جمهور ادامه داد: اگر سدسازی های سالهای گذشته نبود در سیل فروردین ماه سال جاری که ۲۵ استان کشور درگیر شدند جان مردم به خطر می افتاد.
دکتر روحانی با اشاره به قدرتمند شدن جمهوری اسلامی ایران در زمینه های دیگر از جمله برق افزود: زمانی در زمینه برق کاملا واردکننده تجهیزات نیروگاهی بودیم و نمی توانستیم نیروگاه بسازیم و یا اینکه برای کشورهای دیگر نیروگاه هایی احداث کنیم اما امروز در سطحی هستیم که برای خودمان و کشورهای منطقه نیروگاه می سازیم و در مذاکرات با یکی از کشورهای مهم منطقه از ما خواسته شد که چندین نیروگاه در آن کشور احداث کنیم که این به معنای تحول و پیشرفت در این زمینه است.
رئیس جمهور ادامه داد: در زمینه صنعت فولاد نیز قدرتمند و توانمند شده ایم و قادریم کارخانه ای را بسازیم که ممکن است تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد نیاز به خارج داشته باشد که این نیز قابل رفع بوده اما می توانیم در صنعت فولاد نیز تولیدکننده و صاحب سبک شویم.
دکتر روحانی با بیان اینکه در زمینه ریل و واگن سازی نیز زمانی به خارج متکی بودیم اما امروز به صنعت داخلی اتکا می کنیم، خاطرنشان کرد: در بخش های دیگر ریل و راه آهن پیشرفت های مهمی داشتیم و در طی چند سال موفق شدیم استان های مختلف کشور را به خط آهن متصل کنیم که این کاری بسیار سخت و پیچیده است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه یکی از سیاست های دولت تدبیر و امید حمایت از صنعت ریل است و امروز صاحب قدرت در زمینه ریلی هستیم و این جزو افتخارات ملی ما است ، گفت: امروز استان های همدان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و گیلان به خط ریل متصل شده اند و به زودی شهرهای میانه و بستان نیز به خط ریلی متصل می شوند و در سال آینده یزد به اقلید در شیراز وصل می شود.
دکتر روحانی با ذکر خاطره ای از مراحل ساخت موشک فاو ایرانی و ضد زره در دوران ۸ سال دفاع مقدس گفت: در آن دوران توانستیم موشک هایی بسازیم اما این موشک ها در اواخر جنگ به ما پاسخ دادند و زمانی بود که موشک برای زدن جنگنده های عراقی نداشتیم و به یاد دارم ۳۰ شب به فرودگاه مهرآباد رفته و موشک هایی تست می کردیم تا به جنگنده های عراقی برسد.
رئیس جمهور افزود: اما امروز در پدافند هوایی در جایگاهی هستیم که یکی از کشورهای مهم آسیایی در مذاکرات گفت: افتخار می کنیم که شما مسلمانان ایرانی توانستید با دست خود موشکی بسازید که پهپاد آمریکایی را سرنگون کند.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه در بخش صنعت نفت و گاز نیز حرکت های بسیار بزرگی انجام شده و هر روز در پتروشیمی ، اکتشاف و پالایشگاه به پیشرفت و خودکفایی جدیدی می رسیم، تاکید کرد: امروز می توانیم یک فاز پارس جنوبی را خودمان طراحی کنیم و با زدن چاه استخراج کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز مردم در سرتاسر کشور از گاز تصفیه شده استفاده می کنند، گفت: در اوایل دولت تدبیر و امید در زمینه تولید گاز خودکفا نبودیم و در زمستان سال ۹۲ دچار مشکل شدیم و گاز بسیاری از نیروگاه ها را قطع کردیم تا مردم بتوانند از گاز استفاده کنند اما با این وجود در بعضی از شهرهای شمالی قطعی گاز داشتیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه یکی از کشورهای همسایه قیمت گاز را ۹ برابر کرد و دولت قبلی ناچار بود هزینه آن را پرداخت کند، ادامه داد: امروز در تامین گاز مورد نیاز در فصل های مختلف مشکلی نداریم و حتی در زمستان صادرکننده گاز به ترکیه و عراق هستیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه زمانی در صنعت برق نمی توانستیم روی پای خود بایستیم اما امروز خطوط برق سراسری ایران به خطوط برق کشورهای منطقه متصل است، ادامه داد: تبادل امروز برق با کشورهای مختلف تحول بزرگی بود که باید شکر نعمت خداوند را بجا آوریم و از تمام جوانان ، کارگران، مهندسین، فعالین و نیروهای مسلح قدردانی می کنیم.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه ممکن است کسی با دولت خوب یا بد باشد اما نباید کفران نعمت کنیم، افزود: برخی فکر می کنند اگر بگویند در صنعت برق پیشرفت نکرده ایم ضربه به دولت است اما این صنعت برق، متعلق به کل کشور است.
رئیس جمهور همچنین به تلاش های بزرگ دولت در زمینه اکتشاف نفت در اعماق زیاد و کشف میدان بسیار بزرگ نفتی با ظرفیت ۵۳ میلیارد بشکه ای اشاره و تاکید کرد: نفت موجود در این مخزن اکتشاف قطعی است و می توانیم استفاده کنیم که این چاه ها در این مخزن ۳۱۰۰ متر است.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه تلاش گران در شرکت گل گهر سیرجان کشور را گل و گوهر کردند و این منطقه بهشت معدنی شد، افزود: استخراج برخی معادن آسان است اما در دنیا از معادنی در عمق ۱۵۰۰ متر و ۳۰۰۰ متر استخراج می کنند و باید تلاش وافر کنیم چرا که معدن و تنوع معدنی از سرمایه های بزرگی است که خداوند به ما عطا کرده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه افتخار دولت یازدهم و دوازدهم اکتشاف وسیع است، ادامه داد: در روند کشف معادن اورانیوم، به معادن بسیار بزرگ و غنی دیگری در کرمان، یزد و سیستان و بلوچستان دست یافتیم که هریک بهشتی در این زمینه هستند.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه با تمام تلاش های انجام شده اگر با فناوری روز پیش نرویم عقب می مانیم، تصریح کرد: امروز هوش مصنوعی در دنیا سرآمد کارهاست و اینترنت وسیله بزرگی برای تحولات اجتماعی و اقتصادی است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه اساسا جهان به سمت دیگری حرکت می کند که اگر عقب بمانیم نمی توانیم شاهد رقابت خود با دنیای پرپیچ و خم امروز باشیم، تاکید کرد: یکی از نعمت هایی که خداوند به این دولت عنایت کرد تحول در زمینه شرکت های دانش بنیان بود و امروز متخصصان ایرانی که از دانشگاه های برتر جهان فارغ التحصیل شده اند به ایران می آیند که این تحول بسیار بزرگی را به وجود می آورد و کارخانه توربین یزد را ۸ نفر از تحصیلکرده های خارج از کشور تاسیس کردند و تحول بزرگی در این استان به وجود آورده اند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه تحولات فناوری شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها می توانند زندگی را آسان کنند، خاطرنشان کرد: زندگی در آینده به صورت کنونی باقی نمی ماند به طوری که در ۲۰ سال بعد دنیای امروز را نمی توان شناخت.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه زمانی صدا و سیمای دولتی بود اما امروز همه افراد با کمک تلفن های همراه ، صدا و سیما به همراه خود دارند و فضای مجازی نیز تحول بسیار بزرگی در جامعه ایجاد کرده است، اظهارداشت: اگر روی افکار گذشته بمانیم ضرر می کنیم و نباید کُند حرکت کرد و از دنیای امروز عقب ماند که پارک های علم و فناوری و دانشگاه ها در این زمینه حرکت های بسیار خوبی آغاز کرده اند.
دکتر روحانی تاکید کرد: همه استان ها ، استانداران و بخش های برنامه ریز در سطح استانی و همچنین کسانی که به دنبال اشتغالزایی در کشور هستند باید بخشی از فرصت های خود را برای دانش های روز بگذارند.