شرکت اعتبارسنجی فیچ ریتینگز رتبه اعتباری مصر را برای نخستینبار از سال 2019 با ارتقا همراه کرد؛ اتفاقی که به گفته این شرکت ناشی از عواملی است که از طریق اصلاحات این کشور شمال آفریقا مورد حمایت قرار گرفتهاند...
رتبه اعتباری مصر از سوی شرکت رتبهبندی فیچ برای نخستینبار از سال 2019 با ارتقا همراه شد؛ این تازهترین نمونه از تقویت این اقتصاد نوظهور از بحران دو ساله به دنبال به دست آوردن یک کمک مالی بینالمللی به ارزش 57 میلیارد دلار است.
ارتقا یافت. چشمانداز این کشور شمال آفریقا نیز از سوی فیچ، «باثبات» ارزیابی شده است. این آژانس دلایل تغییر در رتبه اعتباری مصر را به کاهش ریسکهای خارجی، تغییرات سیاستی، ذخایر خارجی تقویتشده، سرمایههای ورودی جدید و یک نرخ ارز منعطفتر اعلام کرده است.
فیچ اعلام کرد: «منابع خارجی مصر توسط سرمایهگذاری خارجی مربوط به رأس الحکمه، سرمایههای ورودی خارجی به سوی بازار اوراق بدهی و تأمین مالی از سوی موسسه مالی بینالمللی (IFI) تقویت شده است و این عوامل از طریق اقدامات سیاسی بهبودیافته مصر از قبیل انعطافپذیری بزرگتر نرخ ارز و شرایط پولی سختگیرانهتر مورد حمایت قرار گرفتهاند.»
مصر بزرگترین افزایش نرخ بهره خود را اعلام کرده است و در ماه مارس اجازه داد ارز این کشور حدود 40 درصد در برابر دلار تضعیف شود؛ اقداماتی که برای حل مشکل کمبود بسیار شدید ارز خارجی و سر ریز کردن تأمین مالی خارجی بهدنبال چندین ماه نااطمینانی انجام شده است.
مقامات مصر که با یک برنامه گستردهتر صندوق بینالمللی پول موافقت کردهاند، اکنون به دنبال حمایت سرمایهگذاری بیشتر از طریق یک برنامه واگذاری دولتی هستند و برای کنترل بیشتر در زمینه هزینهکرد، در ماههای اخیر یارانههای سوخت و الکتریسیته را کاهش دادند.
به گزارش اکویران،رئیس این بانک مستقر در واشنگتن، هفته آینده به مصر سفر خواهد کرد تا به مذاکراتی درباره یک برنامه 8 میلیارد دلاری بپردازد که به گفته مقامات، اجرای آن به دلیل آشفتگی در خاورماینه، دشوارتر شده است.
رتبه بلندمدت مصر در زمینه اوراق قرضه ارز خارجی این کشور، در ماه اکتبر از سوی اساندپی در سطح B منفی قرار گرفت و چشمانداز این کشور شمال آفریقا نیز مثبت باقی ماند. مودیز ریتینگز نیز رتبه مصر را در سطح Caa1 قرار داده و چشمانداز آن را مثبت ارزیابی کرده است.