printlogo


«اقتصاد کرمان» گزارش می‌دهد؛
ماجرای تحریم پسته ایران چیست؟
ماجرای تحریم پسته ایران چیست؟
کد خبر: 12777
پس از آنکه چندی پیش احتمال تحریم پسته ایران بر مبنای هشدار اتحادیه اروپا به صادرکنندگان پسته مطرح شد، موجی از خبرها و اظهارنظرهای متفاوت و در موارد متعددی متناقض در این مورد منتشر شد. برخی رسانه ها به استناد اظهارنظرهای فعالان این صنعت،قاطعانه از تحریم پسته و برخی از مهلت شش ماهه به ایران خبر داده اند...
اقتصاد کرمان: پس از آنکه چندی پیش احتمال تحریم پسته ایران بر مبنای هشدار اتحادیه اروپا به صادرکنندگان پسته مطرح شد، موجی از خبرها و اظهارنظرهای متفاوت و در موارد متعددی متناقض در این مورد منتشر شد. برخی رسانه ها به استناد اظهارنظرهای فعالان این صنعت،قاطعانه از تحریم پسته و برخی از مهلت شش ماهه به ایران خبر داده اند...
در این میان به نظر می رسد اظهارنظر تازه علی شریعتی عضو هیات نمایندگان اتاق ایران به واقعیت نزدیکتر باشد. شریعتی گفته: درخصوص خبر نادرست ممنوعیت ورود پسته ایران به اتحادیه اروپا، طی چندماه گذشته اولتیماتوم های جدی از طرف این اتحادیه به ایران داده شده بود که متاسفانه جدی گرفته نشده است. شریعتی اما تاکید می کند: با اقدام فوری اتحادیه خشکبار و همکاری برخی صادرکنندگان ملی و متخصصان علمی و مساعدت وزارت جهاد کشاورزی طی روزهای 12 و 13 نوامبر به خوبی ابهامات مربوطه از طرف تیم اعزامی ایرانی پاسخ داده شد و شفاف سازی لازم صورت گرفته است. عضو هیات نمایندگان اتاق ایران یادآور شده است: نتیجه نهایی رای اتحادیه اروپا در جلسه 18 و 19 نوامبر در بروکسل مشخص می شود و پیش‌بینی می شود با دفاع خوب لحظه آخری تیم ایرانی، این مساله مرتفع شود.
اتحادیه اروپا شوخی ندارد
بر اساس این گزارش، اینکه یک تهدید را جدی بگیریم و به جای فضاسازی و ابهام افکنی، درصدد رفع آن برآییم،اقدام عاقلانه است که چندی پیش محسن جلالپورفعال اقتصادی و صادرکننده شناخته شده پسته در یک یادداشت بر آن تاکید کرده بود: بحث تحریم پسته ایران قرار است در نشست ۱۸ و ۱۹ ماه نوامبر به رأی گذاشته شود و لازم است وزارتخانه‌های ذیربط، بلافاصله به اتحادیه اروپا اطمینان دهند که پی‌گیر رفع مشکلات هستند و از این اتحادیه بخواهند که تصمیم‌گیری درباره پسته ایران به تعویق افتد.جلالپور هشدار داده بود که اتحادیه اروپا شوخی ندارد...
۵ درصد از کل محموله پسته صادراتی ایران به اتحادیه اروپا می‌رود
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی اختلاف فنی بر سر پروتکل های بهداشتی را عامل برگشت ۱۶ محموله از ۲۲۶ محموله پسته صادر شده به اتحادیه اروپا اعلام کرد و گفت: پنج درصد از کل محموله پسته صادراتی ایران به اتحادیه اروپا صادر می شود.
محمدمهدی برومندی اخبار مطرح شده در رسانه‌ها و فضای مجازی را کلی دانست و افزود: ۷۵۰۰ تن معادل پنج درصد از میزان کل پسته صادراتی ایران به اتحادیه اروپا صادر می‌شود.
وی افزود: صادرات هر محصول تابعی از پروتکل‌ها و برنامه اقدام مورد توافق طرفین است و در صادرات پسته به اروپا هم از این قاعده تبعیت شده است و همه محصولات صادراتی گواهی سلامت را از سازمان غذا و دارو دریافت کرده‌اند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ۲۶ مورد از صادرات ۲۲۶ محموله پسته به اتحادیه اروپا را دارای اشکال دانست و اظهار داشت: در ۶ ماهه اول سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۲۶ محموله پسته به وزن ۵ هزار تن با گواهی سلامت سازمان غذا و دارو به اروپا صادر شده است و فقط ۲۶ مورد از آن اخطار بهداشتی دریافت کرده است.
وی درمورد بررسی اخطارها به محض دریافت، گفت: از ۲۶ اخطار ثبت شده، هفت فقره مربوط به یکی از کشورهای همسایه و سه مورد مربوط به فروشگاه‌های اتحادیه اروپا بوده که به حساب ایران ثبت شده است.
برومندی افزود: پاسخ همه موارد فوق از طریق وبیناری و مکاتبات وزارت امور خارجه به اتحادیه اروپا ارائه شده است.
به گزارش «اقتصاد کرمان» معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی اخطارهای مربوط به پسته صادراتی ایران را به دلیل اختلاف نظر فنی بهداشتی دو طرف اعلام کرد و گفت: برای رفع این اختلاف، نظرات خود را از طریق سفیر ایران در بروکسل به اروپا اعلام کرده‌ایم و انتظار می‌رود موارد اختلافی ظرف روزهای آتی مرتفع شود.
دستگاه دیپلماسی و وزارت جهاد کشاورزی فعال‌تر عمل کنند
در همین زمینه ارسلان قاسمی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون در اظهانظر متفاوتی به اقتصادآنلاین گفته است: در خصوص موضوع بهداشتی آن لازم است سازمان حفظ نباتات جهادکشاورزی ایران پاسخگو باشد اما دیدگاه ما این است که چون ما در پسته یک رقیبی به اسم آمریکا را برای خودمان تراشیدیم، بخش عمده‌ای از موضوع عدم رعایت استانداردها ناشی از بازی‌های سیاسی است نه بازی‌های فنی و واقعاً کارشناسی. معتقد هستم که بخشی از این مشکل را باید دستگاه دیپلماسی اقتصادی ما حل و فصل کند. اینکه ممکن است بعضی از کالاها و محموله‌های صادراتی ما دچار آفلاتوکسین باشند -که البته احتمال این موضوع بسیار ضعیف است- بیشتر ناشی از مسائل و مشکلات حمل و نقل و پخش کالاست که باید به این مهم توجه کرد.
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/12777