چند پروژه ساخت نیروگاههای خورشیدی و گازی با حضور استاندار کرمان و مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در شهرستان شهربابک افتتاح یا کلنگزنی شد...
نیروگاه ۳۰ مگاواتی (۵ + ۲۵) خورشیدی در ادامه برنامههای استاندار کرمان در سفر به شهربابک افتتاح شد که در ۲ نقطه با ظرفیت ۲۵ و پنج مگاوات فعال است.
براساس اعلام مسئولان در مراسم افتتاح و کلنگ زنی این نیروگاه ها، شرکت ملی صنایع مس ایران در فاز اول، یک نیروگاه ۲۵ مگاواتی در خاتون آباد و یک نیروگاه پنج مگاواتی در «بن یکه» شهرستان شهربابک را با مجموع سرمایه گذاری یک همت احداث کرده است.
همچنین امروز با حضور محمدعلی طالبی استاندار کرمان، عملیات اجرایی احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در دوراهی میمند آغاز شد که به گفته مسئولان مربوطه، ۲ هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان برای آن تامین اعتبار شده و تا ۲ هفته آینده زمین، تحویل پیمانکار میشود.
علاوه بر این یک نیروگاه خودتامین ۴۲ مگاواتی و یک نیروگاه گازی ۱۸۳ مگاواتی نیز در خاتون آباد طی مراسمی کلنگزنی شد که نیروگاه ۱۸۳ مگاواتی تا ۵۰۰ مگاوات قابلیت افزایش ظرفیت دارد.
بنابر اعلام مسئولان صنایع مس در شهربابک، این شهرستان در آینده نزدیک حدود هزار مگاوات برق تولید میکند که به شبکه برق سراسری متصل میشود.
مسئولان صنایع مس در شهربابک اعلام کردند که با توجه به ناترازی انرژی، برای تولید حدود ۴۰۰ مگاوات برق در این منطقه سرمایه گذاری کرده اند و وضعیت اقلیم شهربابک طوری است که به لحاظ وضعیت دما، تعداد روزهای آفتابی و زاویه تابش خورشید، برای ساخت نیروگاههای خورشیدی مزیت نسبی دارد.
همچنین در ۲ نقطه شهربابک برای ساخت یک نیروگاه ۵۰ مگاواتی بادی، ظرفیتسنجی میشود تا علاوه بر روز که نیروگاههای خورشیدی کار میکنند، در شب نیز نیروگاه بادی فعال باشد.
عملیات اجرایی تصفیه آب شرب شهرستان شهربابک نیز امروز (پنجشنبه) با حضور استاندار کرمان آغاز شد و هدف آن آرسنیکزدایی آب شرب است.
این پروژه که قرار است ۲ سال به طول انجامد، ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری دارد.
استاندار کرمان پروژه کارخانه آهک ۲ شهربابک را نیز کلنگزنی کرد.
به گفته پیمانکار پروژه، فاز نخست کارخانه آهک در دهه فجر افتتاح خواهد شد و این پروژه با پیشرفت بالای ۸۰ درصد در خاتونآباد در حال اجرا است. ۱۰۰ درصد تجهیزات کارخانه آهک ۲ داخلی است و پیشبینی میشود این پروژه در مدت ۲۴ ماه به اتمام برسد.
استاندار کرمان در ادامه سفر یک روزه به شهربابک از پروژه تغلیظ خط دوم و سوم مس میدوک بازدید کرد. این پروژهها شامل پروژه خط ۲ با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن کنسانتره با بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی و خط سه میدوک با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن تولید کنسانتره و بیش از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
به گزارش ایرنا،حجم تولید مجتمع معدنی مس میدوک با تکمیل این پروژهها از ۱۵۰ هزار تن به ۶۰۰ هزار تن میرسد و ۴۵۰ هزار تن به تولید مس اضافه میشود. پروژه تغلیظ شماره سه با سرمایه گذاری ۳۷۵ میلیون یورو و شماره ۲ با ۶۵ میلیون یورو سرمایه گذاری ارزی و ۳.۲ همت سرمایه ریالی در حال اجرا است.
همچنین در این بازدید اعلام شد که پروژه تغلیظ خط چهارم در مجتمع میدوک نیز تعریف شده که در مراحل ابتدایی قرار دارد و این خط برای استحصال از خاکهای کم عیار به صورت ایرانی ساز اجرا میشود.