معاون سرمایهگذاری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمان گفت: ساخت و تکمیل پایگاه جهانی بیابان لوت شهداد با تخصیص بیش از ۲۷ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی آغاز شدهاست...
رضا بردبار اظهار داشت: عملیات اجرایی پایگاه لوت شهداد شامل بتن ریزی، برق کشی، به کارگیری فولاد، کف فرش و عایقکاری در مرحله اجرا است.
وی افزود: ساخت و تجهیز این پایگاه امکان پایش بهتر و منظمتر پهنه بیابان جهانی لوت در حوزه شهداد را فراهم کرده و در کنار آن ارائه خدمات راهنمایی گردشگران، خدمات رفاهی، امداد و نجات، انتظامی و امنیتی را در این اثر ثبت جهانی تسهیل میکند.
لوت دشتی بیابانی در جنوب شرقی ایران است که با مساحتی بیش از ۴۰ هزار کیلومتر مربع (شامل عرصه و حریم) در بین بخشهایی از استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی قرار دارد و با مساحتی در حدود ۱۷۵ هزار کیلومتر، حدود ۱۰ درصد از وسعت ایران را دربر گرفته است؛ بیابان لوت، بیست و هفتمین بیابان بزرگ جهان بهشمار میرود.
از کویر لوت به عنوان بیست و هفتمین بیابان بزرگ جهان یاد میشود، این دشت در زمره مناطق فراگرم و خشک جهان قرار دارد؛ حرارت دما و وجود زمین و خاک شورهزار در مناطقی از آن به حدی است که در بخش هایی از آن هیچ جانوری وجود ندارد و حتی هیچ گیاهی رشد نمی کند.
منطقه گندمبریان شهداد از توابع استان و شهرستان کرمان در هسته این کویر قرار گرفته و در سالهای گذشته در مقاطع زمانی از آن به عنوان گرمترین نقطه کره زمین با ثبت دمای ۷۰.۷ درجه سانتیگراد یاد شده است.
به گزارش ایرنا،بیابان لوت در ۲۷ تیرماه سال ۹۵ در فهرست کمیته میراث جهانی به عنوان نخستین اثر ثبت طبیعی کشور و بیست و یکمین اثر ثبت جهانی ایران، معرفی شد.
بخش شهداد زیرمجموعه شهرستان کرمان در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق مرکز استان واقع شده است و دروازه مهم ورودی به بیابان لوت و جاذبه های طبیعی این اثر طبیعی ثبت جهانی محسوب می شود.