نشست بررسی همکاری های تجاری کرمان و آفریقای جنوبی برگزار و ظرفیت های تجاری دو طرف با هدف افزایش مبادلات تجاری مورد بررسی قرار گرفت...
در این نشست که با حضور روسای کمیسیون های توسعه صادرات و کشاورزی و ناظر مرکز کسب و کار اتاق کرمان برگزار شد، موضوعاتی از جمله ظرفیت های آفریقا، بازار مصرف، نیازهای بازار آفریقا، محصولات مورد نیاز، موانع و مشکلات تجارت با آفریقا و همچنین ظرفیت های کرمان در راستای همکاری بهتر مورد بررسی قرار گرفت.
آمادگی اتاق کرمان در پذیرش هیات های تجاری آفریقا
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان در این نشست با اشاره به موقعیت استان در بحث صادرات محصولات متعدد، گفت: کرمان در بحث محصولات صادراتی کشور حرف برای گفتن دارد به طوری که حدود 100 تا 110 هزار تن از مجموع 200 هزار تن محصول صادراتی پسته کشور در کرمان تولید می شود و همچنین بخش زیادی از صادرات خرمای کشور از طریق کرمان تأمین می شود.
محمدعلی محمدمیرزاییان ادامه داد: مس، گیاهان دارویی، محصولات گلخانه ای و معادن از جمله ظرفیت های فراوان صادراتی کرمان هستند که با شناخت از ظرفیت ها و نیازهای بازار آفریقا می توان همکاری های تجاری را افزایش داد.
وی بیان اینکه پذیرای حضور هیات های تجاری آفریقا در کرمان هستیم، گفت: اگر فعالیت اعضای هیات های تجاری آفریقا در زمینه های کشاورزی، صنعتی و سایر ظرفیت های کرمان باشد، از برقراری ارتباط با آنها استقبال می کنیم.
میرزائیان، به اعزام هیات های تجاری از کرمان به آفریقا نیز اشاره کرد و گفت: در مورد برگزاری نمایشگاه ها و همچنین کالاهایی که به آفریقا وارد می شود، باید اطلاع رسانی صورت گیرد تا هیات های تجاری کرمان بتوانند همزمان با برگزاری این نمایشگاه ها در آفریقا حضور یابند.
چشم انداز ارتباط تجاری با آفریقا تعریف شود
عضو هیات رئیسه اتاق کرمان نیز با بیان اینکه تاکنون بر روی مزیت های رقابتی استان کار نکرده ایم، بیان کرد: برای شناخت بهتر آفریقا سؤالاتی مطرح است که باید به آنها توجه کرد، مانند اینکه آیا تاکنون در آفریقا در مورد بازارهای ایران مطالعه کارشناسی انجام شده؟ آیا می توان برای ارائه خدمات اقتصادی سفارت ایران در آفریقا پروتکلی تعریف کرد تا همکاری بهتری صورت گیرد؟ قوانین مربوط به اتحادیه آفریقا چگونه است؟ و آیا در آفریقای جنوبی اتاق های بازرگانی یا اتحادیه های تجاری وجود دارد که بتوان با آنها جلسه گذاشت؟
عباس جبالبارزی، با تأکید بر اینکه با شناخت از بازارهای آفریقا می توان عملکرد بهتری در اعزام هیات های تجاری داشت، تصریح کرد: برای ارتباط تجاری و اعزام هیات ها باید سناریویی تعریف کرد تا براساس آن به چشم انداز مشخصی برسیم و بتوانیم بر مبنای آن برای سال آینده عدد و رقم اعلام کنیم.
وی به مزیت های ارتباط کرمان و آفریقا به ویژه آفریقای جنوبی اشاره کرد و افزود: کشت فراسرزمینی و تولیدات مرتبط با پلی اتیلن، مولبیدن و مس از جمله موضوعاتی است که می توان در این حوزه اقدامات بیشتری را انجام داد و امیدواریم این نشست آغازی برای افزایش حضور در بازارهای آفریقا باشد.
زمینه معرفی محصولات کشاورزی کرمان در آفریقا فراهم شود
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان نیز با اشاره به این سؤال که چرا در بحث کشاورزی قیمت ها قابل رقابت نیست؟ اظهار کرد: در کشور به ویژه در بحث کشاورزی، موضوع بهره وری مطرح می شود، یعنی با وجود مصرف بالا، تولید کم است؛ بنابراین تنها راه برای حضور در بازارهای رقابتی، تولید بهینه است که در کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان این موضوع مورد توجه است و همچنین در خصوص تولیدات صادرات محور اقداماتی انجام شده است.
سیدمحمدرضا ترابی، با طرح این سؤال که آیا تاکنون برای معرفی محصولات کشاورزی کرمان در آفریقای جنوبی اقدامی انجام شده و بازار مصرفی برای این محصولات وجود دارد؟ خاطرنشان کرد: باید بررسی کرد آیا می توان محصولات تبدیلی کشاورزی کرمان را در آفریقا ارائه داد؟ وی افزود: برای معرفی محصولات کشاورزی کرمان در آفریقا باید اقداماتی انجام داد و در این ارتباط برای اعزام هیات تجاری آمادگی لازم در اتاق کرمان وجود دارد.
بخش خصوصی بازارهای تجاری آفریقا را مورد توجه قرار دهد
رایزن بازرگانی سفارت ایران در آفریقای جنوبی نیز که به صورت مجازی در این نشست حضور داشت، با بیان اینکه مردم کرمان از گذشته تاکنون همواره تاجر پیشه و با تجارت مأنوس بوده اند، به اهمیت و چگونگی کار در آفریقا پرداخت و افزود: یکی از مشکلاتی که در ارتباط با آفریقا داشتیم این است که دولت های ایران هر یک نگاه متفاوتی به آفریقا داشته اند، البته روابط خوب سیاسی با این منطقه همواره برقرار بوده است.
محمد دهقانی، به ارائه توضیحاتی در خصوص وضعیت اقتصادی آفریقا پرداخت و گفت: تجارت، صنعت، کشاورزی و نیروی انسانی چهار شاکله اصلی اقتصاد آفریقا را تشکیل می دهند و به نظر می رسد تا سال2050 میلادی تولید ناخالص داخلی آفریقا به 29 تریلیون دلار برسد. وی ادامه داد: براساس نظر کارشناسان، آفریقا موتور رشد اقتصادی برای آینده جهان است و نگاه بیشتر کشورهای منطقه به سمت آفریقا خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان، وی با اشاره به اینکه موضوع تجارت، امروز منبع درآمد، رشد و سرمایه گذاری در آفریقاست و پیش بینی می شود آفریقا به عنوان سریع ترین منطقه رشد تجارت جهان حتی از آسیا نیز پیشی بگیرد، اظهار کرد: منابع غنی مس، طلا، الماس، ذخایز فلزی، زمین های قابل کشت و… همه از ظرفیت های آفریقاست.
رایزن بازرگانی سفارت ایران در آفریقای جنوبی خاطر نشان کرد: آفریقا بازار بکری دارد که متأسفانه هم مسئولان دولتی نگاهی به آن نداشته اند و هم بخش خصوصی اطلاع چندانی از آفریقا ندارند. وی به عضویت آفریقا در پیمان های مهم اقتصادی جهان و همچنین بازار بزرگ مصرف، سیستم انتقال پول، نیروی کار ارزان، رقابت راحت به عنوان مزایای تجارت و فعالیت اقتصادی در آفریقا اشاره کرد و گفت: تجارت با آفریقا هم سخت و هم آسان است و در کنار ظرفیت ها مسائلی مانند لجستیک و حمل و نقل وجود دارد که البته مانع کار نیست.