printlogo


محسن ضرابی تشریح کرد؛
تمرکززدایی از فعالیت مرکز داوری اتاق ایران
تمرکززدایی از فعالیت مرکز داوری اتاق ایران
کد خبر: 13119
در نشست مشترک کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث با مرکز داوری اتاق ایران، ضمن تشریح ظرفیت‌های این مرکز بر لزوم اجتناب از موازی‌کاری و استفاده از فرصت‌های مرکز داوری اتاق ایران برای حل دعاوی حقوقی تاکید شد...
نشست مشترک کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث با مرکز داوری اتاق ایران برگزار شد. در این نشست محسن ضرابی، نایب‌رئیس هیات مدیره مرکز داوری اتاق ایران از جایگاه و برنامه‌های مرکز داوری اتاق ایران در جهت ارائه خدمات به فعالان اقتصادی توضیحاتی ارائه کرد.
نایب‌رئیس هیات مدیره مرکز داوری اتاق ایران گفت: مرکز داوری اتاق ایران، با مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال 1380 تأسیس شد. مزایای ارجاع اختلافات به مرکز داوری اتاق ایران، حل‌وفصل سریع و با هزینه کمتر است و آرای این مرکز در ۱۷۲ کشور عضو کنوانسیون نیویورک قابل‌اجراست.
ضرابی تصریح کرد: آیین‌نامه تشکیلات مرکز داوری مصوب هیات نمایندگان به مرکز اجازه می‌دهد که در اتاق‌های بازرگانی کشور دفاتر داشته باشد که تحت نظارت مستقیم دبیرخانه مرکز داوری اتاق ایران فعالیت کنند.
او در ادامه با طرح این پرسش که آیا این دفاتر می‌توانند به همه پرونده‌ها رسیدگی کنند؟ توضیح داد: براساس دستورالعمل دفاتر مصوب هیات مدیره مرکز داوری، دفاتر طبق نظام رتبه‌بندی می‌توانند داوری انجام دهند. دفاتر مرکز داوری نمی‌توانند در دعاوی دولتی موضوع ماده ۵ ورود کنند و برای ورود به دعاوی بین‌المللی باید از مرکز داوری اتاق ایران مجوز بگیرند.
به گفته ضرابی این به معنای تمرکززدایی با رعایت استانداردها است تا در نهایت رأی صادره حق‌الناس را پایمال نکند و آرا عادلانه باشد.
نایب‌رئیس هیات مدیره مرکز داوری اتاق ایران تصریح کرد: ما سعی می‌کنیم دفاتر با آموزش و حمایت ارتقا یابند و آموزش فعالان اقتصادی، داوران و کارشناسان دادگستری از برنامه‌های اصلی مرکز داوری است.
او تأکید کرد: باید از موازی‌کاری، جلوگیری کرد، برخی به دنبال ایجاد ساختار موازی مرکز داوری در اتاق‌ها با تأسیس شورای حل اختلاف هستند. نتیجه این موازی‌کاری‌ها، عدم موفقیت است.
ضرابی در ادامه افزود: تفاهم‌نامه‌هایی با مراکز داوری کشورهایی که فعالان اقتصادی ایران در آنجا فعالیت می‌کنند، امضاشده است.
نایب‌رئیس هیات مدیره مرکز داوری همچنین پیشنهاد کرد: مرکز داوری اتاق ایران به‌عنوان جایگزین مرجع حل‌وفصل اختلافات در شرایط عمومی پیمان لحاظ شود و مذاکرات لازم با سازمان برنامه‌وبودجه توسط کمیسیون احداث انجام شود.
در ادامه، علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران به موضوع آموزش و آشنایی فعالان اقتصادی با مرکز داوری اتاق ایران تأکید کرد و گفت که مرکز داوری اتاق ایران از لحاظ نحوه تنظیم شرط داوری در قراردادها به فعالان اقتصادی کمک کند.
در ادامه، علی مقدم ابریشمی، دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران گفت، یکی از مهم‌ترین موضوعات در داوری سازمانی، استقلال و بی‌طرفی سازمان داوری است که در مرکز داوری اتاق ایران موردتوجه قرارگرفته و این مهم باعث اعتماد فعالان اقتصادی به مرکز داوری شده است.
ابریشمی گفت: مهم‌ترین داوری‌های داخلی و بین‌المللی خصوصاً در سه سال اخیر در مرکز داوری اتاق ایران انجام‌شده و با اصلاح قواعد داوری در سال ۱۴۰۲، مرکز داوری اتاق ایران از پیشرفته‌ترین قواعد داوری برخوردار است.
ابریشمی افزود: مرکز داوری اتاق ایران از حیث آمار تعداد پرونده‌ها جایگاه بسیار خوبی دارد و در منطقه خاورمیانه بعد از مرکز داوری دبی، بیشترین تعداد درخواست‌های داوری را در سال گذشته ثبت کرده است.
ابریشمی تصریح کرد: مرکز داوری اتاق ایران آموزش‌های لازم را به انجمن‌های خدمات فنی مهندسی و احداث و مرتبط با کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران ارائه خواهد کرد و درباره برگزاری همایش‌ها تأکید داشت.
در پایان، اعضای کمیسیون احداث پرسش‌های خود را در رابطه با داوری و مرکز داوری مطرح کردند.
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/13119