جلد این هفته اکونومیست به مساله مهاجران آمریکا اختصاص یافته است و این نشریه در سرمقاله خود به وعدههای دونالد ترامپ به عنوان «رئیس اخراج» این کشور میپردازد. اکونومیست این سوال را مطرح کرده که آیا مردی که وعده ناپسندی همچون اخراج جمعی را مطرح کرده است، میتواند سیستم مهاجرت آمریکا را اصلاح کند؟...
در این نوشتار بررسی شده است رئیسجمهور آمریکا تا چه حد میتواند برای خلاص شدن از موضوع مهاجران غیرقانونی پیش رود و تأثیر اقتصادی اخراج دستهجمعی مهاجران را برآورد کند.
انتظار میرود که دونالد ترامپ اصلاحات مهاجرتی را در اولویت ماموریتهای خود قرار دهد و سیاستهایی از سودمند تا مخرب را برای نیل به این هدف اعمال کند. به عنوان مثال تصویب قانون لیکن رایلی که اخراج از کشور به دلیل جرایم جزئی را تسهیل میکند، شاهدی بر این مدعاست.
در حالی که مهاجرت غیرقانونی موضوع مهمی است، اما اخراج دستهجمعی مهاجران، مخصوصا به صورتی که ترامپ در نظر دارد، از نظر اکونومیست به دلیل هزینههای بالا و اثرات منفی بالقوه بر بازار کار غیرممکن به نظر میآید.
از سوی دیگر اما، همراهی لفاظیهای ترامپ با افرادی که در پستهای مهم گمارده است، نشان از تعهد جدی او به کنترل مهاجرت در دولت دوم خود دارد.
تعداد بالای مهاجران که در حال حاضر به بالاترین حد خود در یک قرن اخیر رسیده است، به جو سیاسی پیرامون این موضوع دامن میزند. با این حال اخراج ۱۵ میلیون نفر به دلیل هزینههای بالا و اختلال در بازار کار، غیرعملی است.
به عقیده اکونومیست حتی اگر ترامپ موفق به اخراج همه ۱۵ میلیون نفر نشود، ممکن است تمام تلاش خود را متمرکز فشار بر روی دولت مکزیک برای پذیرش اخراجشدگان کند.
این در حالی است که یک رویکرد مؤثرتر برای آمریکا میتواند شامل تقویت امنیت مرزی، تمرکز بر اخراج مجرمان و در نهایت مذاکره برای توافق باشد.
اکونومیست مینویسد چنین مصالحهای از نظر سیاسی امکانپذیر است، اگرچه ترامپ ممکن است ترجیح دهد مهاجرت را به عنوان موضوعی بحث برانگیز تا مدت ها بر سر زبان ها نگه دارد.