printlogo


ادامه رکوردشکنی فلز زرد در ۲۰۲۵؛
طلا در ارتفاع ۳۳۰۰
طلا در ارتفاع ۳۳۰۰
کد خبر: 13941
در ماه‏‏‏‌ها و سال‌های اخیر، قیمت طلا روندی صعودی و پرشتاب را تجربه کرده و بارها رکوردهای تاریخی جدیدی را به ثبت رسانده است. عوامل متعددی در پس این روند صعودی قرار دارند، که عمدتا شامل جنگ‏‏‏‌های تجاری، تورم جهانی، نگرانی از رکود اقتصادی، ضعف دلار آمریکا و افزایش بدهی دولت‏‏‏‌ها می‌شود...
در ماه‏‏‏‌ها و سال‌های اخیر، قیمت طلا روندی صعودی و پرشتاب را تجربه کرده و بارها رکوردهای تاریخی جدیدی را به ثبت رسانده است. عوامل متعددی در پس این روند صعودی قرار دارند، که عمدتا شامل جنگ‏‏‏‌های تجاری، تورم جهانی، نگرانی از رکود اقتصادی، ضعف دلار آمریکا و افزایش بدهی دولت‏‏‏‌ها می‌شود. این فلز ارزشمند روز گذشته با عبور از قیمت ۳۳۰۰ دلاری، رکورد جدیدی بر جای گذاشت.
در ادامه روند صعودی طلا، قیمت این فلز گرانبها پس از یک اصلاح جزئی در روز دوشنبه، طی دو روز اخیر، افزایش پرشتابی را تجربه کرد. قیمت هر اونس فلز زرد که از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون نزدیک به ۲۶‌درصد رشد را تجربه کرده است، روز گذشته بیش از ۲‌درصد رشد کرد. قیمت طلا در این روز تا ساعت ۱۹:۳۰ به وقت تهران به ۳۳۲۵ دلار به ازای هر اونس رسید.
به گفته کارشناسان، اگر قیمت طلای جهانی بتواند تا پایان سال ۲۰۲۵ بالای سطح ۳۰۰۰ دلار درهر اونس باقی بماند، سودآوری شرکت‌های معدنی طلا افزایش چشمگیری خواهد داشت و صندوق‌های سرمایه‌‌‌‌گذاری مبتنی بر سهام این شرکت‌ها نیز عملکرد بسیار خوبی خواهند داشت. برخی از این صندوق‌ها تاکنون رشد ۴۰ درصدی را شاهد بوده‌‌‌‌اند. طی نوسانات اخیر در بازارهای مالی، فروشی گسترده در دارایی‌‌‌‌ها رخ داد که طلا نیز از این قاعده مستثنی نبود. این اتفاق مشابه آنچه در بحران مالی ۲۰۰۸ رخ داد، تکرار شد. در آن دوره نیز طلا برای مدتی کوتاه دچار سقوط شدید شد، اما سپس به سرعت بازیابی شد.
این نشان می‌دهد که فروش اخیر نیز بیشتر از جنس افزایش نقدشوندگی و خروج از ریسک بوده و نه به دلیل کاهش بنیادین تقاضا برای طلا. یکی از عوامل مهمی که به رشد قیمت طلا کمک کرده، افزایش سهمیه خرید داخلی طلا در چین است. این اقدام نشان می‌دهد که دولت چین برخلاف انتظار، نگران حباب قیمتی در بازار طلا نیست و حتی از افزایش خریدهای داخلی حمایت می‌کند. چنین رویکردی، تقاضای ساختاری برای طلا را تقویت می‌کند.
در میانه جنگ تجاری میان آمریکا و چین، که با دستور دونالد ترامپ برای بررسی تعرفه بر واردات مواد معدنی حیاتی تشدید شد، قیمت طلا به بالای ۳۳۰۰ دلار رسید. در همین راستا، بانک ANZ پیش‌بینی کرد که قیمت طلا تا پایان سال به ۳۶۰۰ دلار خواهد رسید و در افق 6‌‌‌‌ماهه نیز احتمال رسیدن به سطح ۳۵۰۰ دلار بالاست. موسسه گلدمن‌‌‌‌ساکس نیز پیش‌بینی کرده که قیمت طلا تا اواسط سال ۲۰۲۶ به ۴۰۰۰ دلار برسد. بانک‌های دیگر مانند سیتی‌‌‌‌گروپ و بانک آمریکا نیز پیش‌بینی‌‌‌‌های مشابهی ارائه داده‌‌‌‌اند.
به گزارش دنیای اقتصاد،با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد جهانی، سرمایه‌‌‌‌گذاران در حال روی آوردن به دارایی‌‌‌‌های امنی مانند طلا هستند. پیش‌بینی‌‌‌‌های کارشناسان نیز نشان می‌دهد که روند صعودی طلا هنوز پایان نیافته و در صورت تداوم شرایط کنونی، قیمت آن می‌تواند در سال‌های آینده نیز به رشد خود ادامه دهد.
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/13941