با شروع سال ۱۴۰۴، بازار سرمایه وارد یکی از مهمترین دورههای تقویمی خود شده است؛ دورهای که با برگزاری مجامع شرکتها، نقش تعیینکنندهای در ترسیم مسیر آتی بسیاری از نمادهای بورسی ایفا میکند...
با شروع سال ۱۴۰۴، بازار سرمایه وارد یکی از مهمترین دورههای تقویمی خود شده است؛ دورهای که با برگزاری مجامع شرکتها، نقش تعیینکنندهای در ترسیم مسیر آتی بسیاری از نمادهای بورسی ایفا میکند. دادههای منتشرشده نشان میدهد دهها شرکت از ابتدای فروردین تاکنون مجامع خود را برگزار کردهاند و دهها مورد دیگر نیز در صف برگزاری هستند.
بررسی کدال نشان میدهد تا پایان اردیبهشتماه ۷۸ مجمع اعلام شده که از این میزان ۶ مجمع لغو شده است. به تفکیک ۵۷مجمع «عمومی عادی سالانه» و مابقی عادی سالانه به طور فوقالعاده هستند. به عقیده کارشناسان، مجامع نهتنها فرصتی برای ارزیابی عملکرد سالانه شرکتها هستند، بلکه بستری مهم برای تعیین سیاست تقسیم سود، افزایش سرمایه، اصلاح ساختار مدیریتی و اعلام برنامههای آینده محسوب میشوند.
این رویدادها معمولا با واکنشهای قیمتی قابلتوجهی در بازار همراهاند و از همین رو، در کانون توجه فعالان بازار قرار دارند. امسال اما مجامع در فضایی متفاوت برگزار میشوند؛ فضایی که زیر سایه نوسانات اقتصادی، تحولات سیاسی و شرایط انتظاری بازار شکل گرفته است.
برخی تحلیلگران بر این باورند که نوع تصمیمگیریها در این مجامع، میتواند به مثابه سیگنالهایی از نگاه سهامداران به آینده اقتصاد ایران باشد. اقداماتی نظیر کاهش سود تقسیمی میتواند نشانهای از پیشبینی سالی سخت توسط سهامداران باشد.
در نهایت، مجامع همواره بخشی از تقویم سنتی بورس بودهاند، اما در سال پیشرو میتوانند به نقطهای برای بازتعریف رابطه سهامداران و شرکتها، ترمیم اعتماد بازار و بازسازی انتظارات آینده تبدیل شوند؛ نقشی که طی سالهای گذشته کمرنگ شده است.