کسبوکارهای کوچک در کشور از جمله آسیبپذیرترینها در برابر افزایش ناگهانی تعرفهها هستند. این شرکتها معمولا منابع لازم برای تغییر سریع تولید، مدیریت آسان هزینههای غیرمنتظره، یا استخدام لابیگر برای گرفتن معافیت را ندارند...
هفته گذشته، اتاق بازرگانی ایالاتمتحده نامهای به مقامات ارشد دولت ترامپ فرستاد و در آن نسبت به فشار شدید تعرفههای جدید آمریکا بر کسبوکارهای کوچک هشدار داد.
این گروه تجاری هشدار داد که حتی اگر در هفتهها یا ماههای آینده توافقهایی با شرکای تجاری ایالاتمتحده حاصل شود، بسیاری از کسبوکارهای کوچک همچنان دچار «آسیبهای جبرانناپذیری» خواهند شد.
این گروه افزود: «اتاق بازرگانی هر روز از صاحبان کسبوکارهای کوچکی میشنود که میگویند ادامه بقا برایشان با افزایش اخیر نرخهای تعرفهای در معرض خطر قرار گرفته است.»
اتاق بازرگانی در این نگرانیها تنها نیست. رایان پترسن، مدیرعامل شرکت لجستیکی فلکسپورت نیز هفته گذشته در خصوص کسبوکارهای کوچک گفت: اگر دولت سیاست تعرفهای خود را تغییر ندهد، «ما با رویدادی در حد انقراض دستهجمعی، مشابه برخورد شهابسنگ با دایناسورها مواجه خواهیم شد. البته این بار دایناسورها نیستند که از بین میروند، بلکه کسبوکارهای پویا و سالم در معرض خطرند.»
در روزهای اخیر، مقالات زیادی بهطور پیوسته به تهدید تعرفهها برای کسبوکارهای کوچک آمریکایی پرداختهاند؛ تیترهای زیر در کمتر از دو هفته گذشته به اثر تعرفه بر بنگاههای کوچک اشاره میکنند سیانان مینویسد که «چگونه تعرفههای ۱۴۵درصدی ترامپ بر چین میتوانند کسبوکارهای کوچک آمریکا را نابود کنند: هیچ کارخانهای اینجا نیست که آنچه ما نیاز داریم تولید کند.»
سیبیاس نیوز گزارش میدهد که تعرفهها ترسهای دوران کرونا را برای کسبوکارهای کوچک زنده کردهاند.» کلمبوس دیسپچ در این باره مینویسد که«صاحب یک شرکت بازی در کلمبوس میگوید تعرفههای ترامپ میتوانند کسبوکارش را نابود کنند.» گزارش دیسپچ تصریح میکند که «ما فقط امیدواریم این کشتی غرق شود: چگونه سه کسبوکار کوچک آمریکایی هزینه سیاستهای تعرفهای ترامپ را میپردازند.» مارکتپلیس در گزارشی مینویسد که«دو فروشگاه کوچک چگونه با تعرفهها کنار میآیند.» نیوزویک نیز در گزارشی مینویسد که «یک کهنهسرباز جنگ عراق میگوید تعرفههای ترامپ در حال غرق کردن کسبوکار محصولات نوزاد او هستند.»
علاوه بر این، اخیرا مصاحبه با ریک وولدنبرگ، مدیرعامل یک شرکت تولیدکننده اسباببازیهای آموزشی، درباره دشواریهایی که از تعرفههای دولت ترامپ ناشی شدهاند، منتشر شده است.
دالاس مورنینگ نیوز در گفتوگویی با پاول، مدیرعامل شرکت «بانچ بایک» داستان دیگری از یک کسب و کار کوچک درگیر با افزایش مالیاتهای واردات آمریکا را روایت میکند؛ یک شرکت مستقر در تگزاس که دوچرخههای برقی باری تولید میکند. این شرکت تا ۴ آوریل، شاهد افزایش بیش از ۱۱۰۰ دلاری هزینه تعرفه برای هر دوچرخه نسبت به سال قبل بوده است (و این رقم از آن زمان نیز افزایش یافته). در عوض آنکه روی بهبود محصول یا خدمات تمرکز کنند، این تیم ۸ نفره مشغول تلاش برای سرپا نگهداشتن کسبوکارشان هستند.
پاول توضیح داد که ساخت یک دوچرخه بانچ مستلزم تهیه ۱۲۰ قطعه است که همه آنها در خارج از کشور تولید میشوند و برخی تنها در چین موجود هستند. بنابراین، انتقال تولید به آمریکا برای فرار از تعرفهها، راهحل عملی نیست. شاید بتوان فریم را در داخل تولید کرد، اما قطعات تخصصی مانند پدال، ترمز و زنجیر چه میشود؟ زنجیره تامین این قطعات در ایالاتمتحده وجود ندارد و به این زودیها هم شکل نخواهد گرفت.
مساله کیفیت نیز مطرح است. حتی اگر تامینکنندهای خارج از چین پیدا شود، تطبیق کیفیت و قابلیت اطمینان آن با تامینکننده فعلی تضمینی نیست. و این هم بهسرعت اتفاق نخواهد افتاد. پاول گفت که حداقل ۶ماه زمان برای توسعه یک زنجیره تامین جایگزین نیاز است. یک سال بهتر خواهد بود.
پاول همچنین اشاره کرد که تنها مشکلش تعرفهها نیست. شرکت او باید با ماهیت ناپایدار سیاست تجاری ایالاتمتحده در دوران ترامپ نیز کنار بیاید؛ سیاستی که تعرفههایی را اعلام میکند، سپس آنها را به حالت تعلیق در میآورد، و بعد دوباره افزایش میدهد. شاید اینها بخشی از یک چانهزنی باشند... یا نباشند. برنامهریزی بلندمدت، در چنین شرایطی تقریبا غیرممکن است.
به گزارش دنیای اقتصاد،کسبوکارهای کوچک در کشور از جمله آسیبپذیرترینها در برابر افزایش ناگهانی تعرفهها هستند. این شرکتها معمولا منابع لازم برای تغییر سریع تولید، مدیریت آسان هزینههای غیرمنتظره، یا استخدام لابیگر برای گرفتن معافیت را ندارند. مگر آنکه کاخ سفید سریعا مسیر سیاست تجاری خود را تغییر دهد، در غیر این صورت باید انتظار ادامهدار بودن داستانهایی از دردسرهای تعرفهای کسبوکارهای کوچک را داشته باشد.