printlogo


۱۴ میلیارد دلار در چهار سال؛
زیان صنعت فولاد از بحران انرژی
زیان صنعت فولاد از بحران انرژی
کد خبر: 14213
ناترازی انرژی در ایران، به‌ویژه در بخش گاز طبیعی و برق، در سال‌های اخیر چالشی جدی برای صنایع انرژی‌بر از جمله فولاد ایجاد کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد کمبود و قطع مکرر انرژی، نه‌تنها تولید واحدهای فولادی را مختل کرده بلکه «ارزش از دست رفته فولاد» طی ۴ سال اخیر 14 میلیارد دلار برآورد می‌شود...
برآورد انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از «ارزش از دست رفته فولاد» نشان می‌دهد ارزش از دست رفته ارزآوری آهن و فولاد ناشی از محدودیت های انرژی در سال گذشته به پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است.
با توجه به داد‌های اعلام شده می‌توان گفت ناترازی انرژی در ایران، به‌ویژه در حوزه گاز، دیگر یک مساله فصلی یا موقتی نیست؛ بلکه به بحرانی ساختاری تبدیل شده که می‌تواند مزیت‌های راهبردی کشور در صنایع سنگین را به مخاطره بیندازد. اگرچه صنعت فولاد همچنان یکی از پیشران‌های صادرات غیرنفتی است، ادامه روند فعلی می‌تواند موقعیت ایران را در بازار جهانی تضعیف و درآمد ارزی کشور را کاهش دهد. اکنون زمان آن رسیده است که این زنگ خطر را جدی بگیریم.
بهرام سبحانی در نشست خبری در اعتراض به قطعی برق کارخانه های فولادی کشور اعلام کرد، در سال گذشته می توانستیم چهار میلیارد دلار در بیلت و بلوم ارزآوری داشته باشیم که به خاطر ناترازی از دست رفت.
داده‌های اعلام شده از سوی این انجمن نشان می‌دهد، ظرفیت تولید کل محصولات فولادیدر سال گذشته ۳۰ میلیون و ۴۱۲ هزار تن بود که در نهایت ۲۵ میلیون و ۸۷۳ هزار تن تولید شد؛ به عبارتی ۱۵ درصد ظرفیت تولید از دست رفت.
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به محدودیت ۹۰ درصدی انرژی، به این نکته اشاره کرد که قطعی برق صنایع به مواد در جریان تولید و تجهیزات و دستگاه خسارت می زند.
وی عنوان کرد: یک کارخانه فولاد بین هفت تا ۱۲ هزار نفر نیرو دارد که به دلیل تعطیلی نمی تواند نیروی کار را تعدیل کند. همچنین باید در کنار مالیات، بیمه، قبوض برق، گاز و آب و تسهیلات، دستمزد و حقوق نیروی کار را پرداخت کند.
سبحانی از قطعی برق در ۱۰ روز گذشته در صنعت فولاد خبر داد و گفت: از حدود ۱۰ روز گذشته برق صنایع فولاد قطع شد که هرچند ابتدا این قطعی تکذیب شد، اما پیگیری‌ها از صنایع نشان داد که محدودیت ۹۰ درصدی برق اعمال شده است.
کسری برق اعلام‌شده از سوی رئیس انجمن فولاد ایران در حالی مطرح می‌شود که طبق توافق میان وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت، قرار بود مجموع کسری برق برای کل معادن و صنایع کشور حداکثر ۲ هزار مگاوات باشد. این در حالی است که اکنون با کسری ۹۰ درصدی مواجه هستیم؛ موضوعی که نه‌تنها با واکنش و اعتراض وزیر صمت همراه بوده، بلکه صنایع نیز به آن اعتراض جدی دارند.
وی با بیان اینکه به همان سرعت که صنعت رشد کرد زیرساخت های انرژی مورد توجه قرار نگرفت، گفت: امروز با ناترازی روبه‌رو هستیم، اما درخواست ما برقراری عدالت در تامین برق صنایع است؛ بطوریکه ما در حال حاضر شاهد بد اخلاقی و فرافکنی در جامعه هستیم، از اوایل فروردین ماه شاهد محدودیت برق در صنایع هستیم، وزارت نیرو در تامین برق صنایع توپ را به زمین صنایع می اندازد و انتظار ایجاد نیروگاه انرژی از صنایع دارند.
وی گزارشی از وضعیت تولید و صادرات فولاد در کشور ارائه کرد و گفت: در بخش تولید فولاد در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۵.۷ درصد کاهش تولید داشته ایم که به خاطر شدت یافتن محدودیت های برق و گاز است، این در حالی است که در سال ۱۴۰۲ ناترازی انرژی کمال محدودیت را ایجاد کرد.
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: ظرفیت سالیانه تولید فولاد کشور ۵۰ میلیون تن است که به خاطر محدودیت ها بیش از ۳۰ میلیون تن در سال گذشته تولید کرده ایم که نزدیک به ۹ میلیون تن کاهش تولید نسبت به سال ۱۴۰۲ داشته ایم.
وی ادامه داد: ۳۰ درصد فولاد تولیدی صادر می شود، در بخش صادرات فولاد در یک ماه امسال به خاطر نزدیک شدن ارز نیمایی به بازار و اصلاحات در خصوص ارز تخصیصی شاهد رشد صادرات هستیم.
به گزارش اکوایران؛وی بیان داشت: سال گذشته واردات در بخش ورق های سرد، ‌گرم و پوشش دار به خاطر تفاوت نرخ ارز پنج درصد افزایش داشته است که منجر به گله مندی فولادی ها شده است، چرا که فولاد مبارکه می تواند کل نیاز بازار داخل را تولید کند.
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/14213