printlogo


روایت بلومبرگ از اخراج افغان‌ها از ایران؛
بحران پنهان در مرزها
بحران پنهان در مرزها
کد خبر: 14514
بلومبرگ در گزارشی به موضوع اخراج مهاجران افغانستانی از ایران پرداخته است. به نوشته این خبرگزاری، ایران کارزار بزرگی را برای اخراج بیش از سه میلیون افغان آغاز کرده است؛ برخی از این افراد به گفته مقامات کشور در حملات هوایی اسرائیل علیه ایران در ماه گذشته کمک کرده‌اند...
صدها هزار نفر از افغانستانی‌ها در طول روزهای گذشته از ایران بازگردانده شده‌اند. مقامات ایران ادعای همکاری برخی از آنها با اسرائیل را مطرح کرده‌اند؛ این درحالی است که اخراج شدگان با ساختن زندگی جدیدی در افغانستان تحریم زده و فقیر روبرو هستند.
بلومبرگ در گزارشی به موضوع اخراج مهاجران افغانستانی از ایران پرداخته است. به نوشته این خبرگزاری،  ایران کارزار بزرگی را برای اخراج بیش از سه میلیون افغان آغاز کرده است؛ برخی از این افراد به گفته مقامات کشور در حملات هوایی اسرائیل علیه ایران در ماه گذشته کمک کرده‌اند.
براساس این گزارش، ایران به دلیل اتهاماتی مبنی بر جاسوسی مهاجران غیرقانونی افغانستانی برای اسرائیل و کمک به پرتاب موشک در طول جنگ 12 روزه که در ماه گذشته اتفاق افتاد در حال بازداشت اتباع افغانستان است. این اتهامات از سوی صدا و سیمای ایران مطرح شده است؛ براساس گزارش این خبرگزاری، چندین افغان به اتهام جاسوسی و داشتن راهنماهای ساخت بمب و پهپاد دستگیر شده‌اند.
سازمان ملل متحد روز جمعه اعلام کرد که بیش از یک میلیون نفر از اول ماه ژوئن به افغانستان بازگشته‌اند، که 627 هزار نفر آنها توسط مقامات اخراج شده‌اند. این درحالی است که بابر بلوچ، سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل می‌گوید تیم‌های آن‌ها در مرزها مستقر هستند و در حال کمک رسانی به سیلی از مهاجران افغانستانی هستند، اما کارکنان و امکانات آنها  کاملا تحت فشار قرار دارند.
براساس تحلیل بلومبرگ، اتهامات مطرح شده از سوی ایران، خشونت و آزارهای بیگانه هراسانه را علیه جامعه افغانستانی، که پیشتر هم در حاشیه قرار داشتند برانگیخته است؛ جامعه‌ای که جمعیت آن  از زمان حمله شوروی به افغانستان در سال 1979 و جنگ‌های پس از آن، از جمله تهاجم سال2001 آمریکا در ایران افزایش یافته است. براساس گزارشی از سازمان ملل، حدود 2.6 میلیون افغان رسما در ایران ثبت شده‌اند و 500 هزار نفر دیگر فاقد مدرک هستند که  دولت ایران آنها را غیرقانونی می‌داند.
مقامات ایران تخمین می‌زنند که جمعیت کل افغان‌هایی که در ایران زندگی می کنند نزدیک به شش میلیون نفر، یا حدود هفت درصد از جمعیت است و اغلب از آنها به عنوان مهمان یاد می‌شوند که در زمانی که اقتصاد ایران تحت فشار تحریم‌ها قرار دارد به مسکن و خدمات اولیه دسترسی دارند.
این درحالی است که سازمان ملل هشدار داده است که اخراج مهاجران پیامدهای ویرانگری برای افغانستان و خانواده‌ها و جوامع آواره خواهد داشت. این مساله شامل از دست رفتن میلیون‌ها دلار پولی است که سالانه از سوی افغان‌هایی که در ایران کار می‌کنند به خانه فرستاده می‌شود.
طبق بیانیه‌ای از دفتر ملا محمد حسن، نخست وزیر طالبان، از مقامات ایرانی خواسته شده است که روند بازگرداندن مهاجران را با صبر و به تدریج انجام دهند.
اخراج شدگان با ساختن زندگی جدیدی در افغانستان تحریم زده و فقیری روبرو هستند که با بحران های زیادی از جمله ناامنی غذایی، کمبود آب و زیرساخت‌هایی که در اثر جنگ‌های متوالی فلج شده‌اند دست‌وپنجه نرم می‌کند.
براساس ادعای بلومبرگ، بسیاری از افغان‌ها با خطر هدف قرار گرفتن از سوی طالبان روبرو هستند، در حالی که دختران و زنان از تحصیل پس از کلاس ششم محروم خواهند بود و تا حد زیادی از فرصت‌های شغلی کنار گذاشته می‌شوند.
تحقیقات منتشر شده توسط هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان که روز پنجشنبه منتشر شد، نشان می‌دهد افغان‌هایی که سال گذشته به اجبار به دولت تحت کنترل طالبان بازگردانده شدند، با نقض جدی حقوق بشر از جمله شکنجه، بدرفتاری، دستگیری خودسرانه و تهدید امنیت شخصی مواجه شده‌اند.
مقامات ایرانی محدودیت‌های شدیدی بر توانایی افغان‌ها برای ادغام در جامعه، حتی پس از دهه‌ها زندگی در کشور و تشکیل خانواده اعمال می‌کنند. افغان‌ها عموما از دریافت شهروندی منع می‌شوند، مگر اینکه یکی از والدین آنها تبعه ایران باشد. دسترسی به دانشگاه‌ها و بسیاری از بخش‌های شغلی برای افغان‌ها دشوار است و بسیاری از آنها در نهایت به عنوان کارگران فصلی و کارگران ساختمانی مشغول به کار می‌شوند.
به گزارش اکوایران، در حالی که دولت ایران می‌گوید تنها افغان‌هایی را که غیرقانونی طبقه‌بندی شده‌اند، اخراج می‌کند، شبکه تحلیلگران افغانستان، که یک سازمان تحقیقاتی مستقل است، گزارش‌های متعددی از اخراج افرادی با گذرنامه و سایر مدارک هویت قانونی دریافت کرده است.
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/14514