از زمان شروع بحران کرونا، شاخص دلار روند صعودی را سپری کرده و رکوردهای جدیدی را بهثبت رسانده است. افزایش ارزش دلار آمریکا در حالی رخ داده است که فدرالرزرو سیاستهای انبساطی را در پیش گرفته و نرخ بهره آمریکا در حال حاضر در نزدیکی صفر قرار دارد.
شاخص دلار از ابتدای سال تاکنون رشد ۳٫۸۳ درصدی را تجربه کرده است. در اواسط ماه مارس و با گسترش ویروس به کشورهای غربی، ارزش دلار آمریکا به بالاترین سطح از ابتدای سال رسید. صاحبان کسبوکارها در سراسر جهان این موضوع را بهخوبی میدانند که اگر بحران کرونا ادامه یابد، آنها به منابع قابل توجهی از ذخایر ارزی نیاز خواهند داشت.
در حقیقت دلار در تمامی بحرانهای اقتصادی نقش قابل توجهی ایفا کرده و از این رو کسبوکارها بهخوبی میدانند که دلار آمریکا چیزی بیش از یک ذخیره ارزی است. به این ترتیب، طی این مدت و تحت تاثیر پیامدهای ناشی از شیوع کرونا تقاضا برای دلار آمریکا بهشدت افزایش یافته است.
تقویت دلار آمریکا اما مزایا و معایبی برای دولت این کشور دارد. دلار قوی بهمعنای صادرات گرانتر است و در نتیجه فروش محصولات آمریکایی در خارج از مرزهای ایالات متحده دشوار میشود.
این امر موجب میشود شرکتهای آمریکایی برای تاسیس کارخانهها و راهاندازی کسبوکارشان در دیگر کشورها وسوسه شوند که در نهایت کاهش اشتغالزایی را بهدنبال دارد.
در عین حال با دلارِ قوی، سفر به آمریکا برای گردشگران خارجی کمتر جذاب است.
از سوی دیگر اما، جهانی بودنِ دلار و تقاضای پایدار برای آن، اهرمِ قدرت آمریکا محسوب میشود؛ بهویژه برای کشورهایی که اوراق قرضه آمریکا را خریداری میکنند.
بیش از یک قرن است که دلار آمریکا پرنفوذترین ارز جهان است. امروز بیش از ۶۰ درصد کل ذخایر بانکی در تمام دنیا را دلار تشکیل میدهد و همچنین ۴۰ درصد از مجموع بدهیها به دلار است.
با این حال، بسیاری از تحلیلگران و سرمایهگذاران بر این باورند که با توجه به نرخ بهره نزدیک به صفر در آمریکا، احتمالا طی ماههای آینده و با مهار ویروس کرونا، روند شاخص دلار کاهشی خواهد شد.
لینک مطلب: | http://eghtesadkerman.ir/News/item/1700 |