طبیب زاده، به برگزاری چندین نشست با رئیس کل بانک مرکزی و مصوبات این نشست ها اشاره کرد و گفت: تاکنون نتیجه مطلوب فعالان اقتصادی در حوزه ارز حاصل نشده و وقتی دولت با همه امکانات خود نمی تواند ارز حاصل از صادرات نفت، پتروشیمی و سایر فرآورده های نفتی را به کشور برگرداند چگونه انتظار دارد فعال بخش خصوصی بتواند این اقدام را انجام دهد که به همین دلیل فعالان اقتصادی خواستار درک متقابل هستند.
وی اظهار کرد: متاسفانه لیستی 18 هزار نفری از فعالان اقتصادی اعلام کردهاند که به دلیل مشکلات در پیمان سپاری ارزی و بازگشت ارز حاصل از صادرات کارت بازرگانی آنها باطل می شود که البته اتاق کارتی را باطل نخواهد کرد. رئیس اتاق کرمان در ادامه با تاکید بر اینکه صادرات موتور محرکه توسعه است، بیان کرد: استان در صادرات غیرنفتی (مواد خام و محصولات کشاورزی) رتبه خوبی دارد اما کمتر به صادرات محصولات صنعتی و فناوری های نوین پرداخته شده است.
وی ادامه داد: فعالان اقتصادی به خوبی شرایط کشور را درک می کنند و محدودیت منابع را به دلیل تحریم ها می دانند که می توان با برخی اقدامات و تصمیم گیری های در زمینه انرژی، آب، معدن و... فرصت ایجاد و منابع خلق کرد که این مهم با اصلاح برخی قوانین ممکن خواهد بود. طبیبزاده تصریح کرد: اتاق، صدور کارت بازرگانی و گواهی مبدا و سایر فعالیت های قانونی، حمایت های جدی و پشتیبانی از فعالان اقتصادی و نگاه به آینده در فعالیتها و تصمیمگیریها را از وظایف خود می داند و به آن پرداخته و میپردازد.
وی در پایان پیشنهاد تهیه طرح توسعه هر شهرستان متناسب با ظرفیت آن برای جذب سرمایهگذاری، راهاندازی شرکت تامین سرمایه و همچنین برگزاری نشست های شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان را برای حل مشکلات مختلف مطرح کرد.
در ادامه این نشست رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان ضمن قدردانی از خدمات ارزشمند اتاق کرمان گفت: برای حل مشکلات حوزه اشتغال و بیکاری از اتاق کرمان درخواست می شود طرح آمایش هر شهرستان تهیه و اجرا شود تا اشتغال افزایش یابد. شهباز حسن پور، ضمن انتقاد از وصول مالیات سال گذشته در استان 15 هزار میلیارد ریال بیش از مبلغ تکلیف شده، افزود: چرا باید به مردم ظلم شود و به علت برخی بیتدبیریها یک ریال از وصول مالیات به استان برنگردد که باید فعالان بخش خصوصی در این زمینه از نمایندگان مجلس مطالبه کنند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست بیان کرد: از هر گونه تلاش و پیگیری برای حل مشکلات فعالان اقتصادی دریغ نمیکنیم زیرا معتقدیم افزایش توانمندیهای بنگاه های اقتصادی و فعالان اقتصادی منجر به آسایش و رفاه جامعه و کاهش بیکاری خواهد شد و در واقع کمک به خود نمایندگان مجلس است. محمدرضا پورابراهیمی اظهار کرد: پیشنهاد می شود پیش از تهیه طرح آمایش هر شهرستان، طرح های خصوصی متوقف شده و یا کمتر از ظرفیت، بررسی و پنج پروژه مهم اعلام شود که با اولویت قرار دادن یک طرح، مشکلات اجرای آن بررسی و حل شود.
وی ادامه داد: اتاق کرمان جزو فعال ترین، پیگیرترین و توانمندترین اتاق های کشور و جز سه اتاق برتر کشور است و قطعا می توان با کمک اتاق طرح آمایش مناسبی را تهیه و اجرا کرد. پورابراهیمی، در مورد درخواست فعالان اقتصادی در خصوص شرکت تامین سرمایه گفت: راه اندازی کارگزاری، سبدگردانی و شرکت مربوطه را درخواست کنید تا مجوزهای آن را برای شما دریافت کنیم. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در خصوص بحث پیمان سپاری ارزی و اعلام باطل کردن 18 هزار کارت بازرگانی، گفت: اگر چه تسویه ارز حاصل از صادرات را قبول داریم اما با این سیاست ابطال کارت های بازرگانی مخالفیم زیرا معتقدیم در شرایط فعلی کشور باید سیاست های حمایتی از صادرات وجود داشته باشد نه اینکه رویکرد پلیسی اعمال شود.
در ادامه این نشست، هیات نمایندگان اتاق کرمان مشکلات و مسائلی مانند فعال نبودن معاونت اقتصادی استانداری کرمان بیش از سه ماه گذشته، عدم حمایت از صنعت در شرایط به وجود آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا، نوسانات نرخ ارز در سال جاری، امضای تفاهم نامه بین اتاق و مجمع نمایندگان اتاق کرمان برای حل مشکلات استان، زیرپاگذاشتن برخی قوانین، نیاز به اصلاح قانون کار وتامین اجتماعی، تقویت تشکل ها و تخصصی کردن آنها، خرید شرکت های دولتی و خصولتی استان از تولیدات داخل استان، ایجاد شرکت تامین سرمایه، تهیه سند توسعه استان با محوریت بخش خصوصی، نظارت بیشتر بر اجرای قوانین، تسهیل در روند صادرات و از دست دادن مشتریان 30 ساله صادرکنندگان، حفظ اشتغال فعلی، تفویض اختیار به استان ها در موارد ضروری و فوری، ثبات در قوانین و جلوگیری از صدور و تصویب هر قانون جدید را مطرح کردند.
در پایان بر برگزاری اینگونه نشست ها حداقل یک بار در ماه تاکید شد.
لینک مطلب: | http://eghtesadkerman.ir/News/item/1981 |