وزیر نیرو پس از افتتاح طرح های صنعت آب و برق در کرمان در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان،حضور یافت.اردکانیان در این نشست،تاکید کرد: تخصیص آب از دریای عمان را موکول به طرح سازگاری با کم آبی کردیم، تا در استان به توافق برسید.
وی افزود: اگر این کار سخت را انجام ندهیم و فقط آب را انتقال بدهیم از سوی دیگر هر انتقال آبی موجب آبادانی می شود و جمعیت را دور خود می آورد و نیازش بیشتر می شود.
وزیر نیرو درباره تامین منابع ارزی پروژه های استان اظهار کرد: باید جلسه ای در تهران با حضور بانک مرکزی و مسئولان استان برگزار و راهکار استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ اتخاذ شود.
اردکانیان با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد بودجه برق کشور منابع داخلی است و بودجه دولتی ندارد، افزود: به شرط اینکه سازمان برنامه و بودجه منابع داخلی توانیر را آزاد کند، حاضر هستیم استان کرمان را در اولویت بگذاریم.
وزیر نیرو گفت: در بحث تعدیل نرخ برق یا تعدیل نرخ سرمایه گذاری کار را دنبال می کنیم و همه تلاش ما این است راه حلی پیدا کنیم و در ستاد اقتصادی دولت نیز موضوع با حضور رییس جمهور بررسی می شود و امیدواریم هرچه زودتر گشایشی در این زمینه ایجاد شود.
وی در ادامه اظهار کرد: تخصیص سهم آب از دریای عمان منوط به نهائی کردن و تصویب طرح سازگاری با کم آبی است و استان کرمان از استان هایی است که در این عرصه عقب است.
اردکانیان تصریح کرد: استان کرمان هزاران میلیارد تومان از منابع کشور (چه دولتی و خصوصی) را برای شیرین کردن آب دریا و انتقال هزینه می کند تا ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون مترمکعب آب منتقل کند این در حالی است که سالیانه چند میلیارد مترمکعب آب برای کشاورزی مصرف می کند.
وی بیان کرد: اصل تعهد این است که وضعیت موجود را دست زده و روشی پیدا کنیم که هم امنیت غذایی و هم اشتغال و آب کشاورزی حفظ شده و هم در شرایط خشک و نیمه خشک آب کمتری مصرف کنیم.
اردکانیان تاکید کرد: تخصیص آب از دریای عمان را موکول به طرح سازگاری با کم آبی کردیم، تا در استان به توافق برسید و اگر این کار سخت را انجام ندهیم و فقط آب را انتقال بدهیم از سوی دیگر هر انتقال آبی موجب آبادانی می شود و جمعیت را دور خود می آورد و نیازش بیشتر می شود.
به گزارش ایسنا،وی تصریح کرد: اگر فکری برای چگونگی مصرف آب نشود، مشکل امروز ما در ۲۰ سال آینده به مراتب پیچیده تر از اکنون خواهد بود و باید در استان به توافق برسید با عدد و رقم طرح سازگاری با کم آبی را تصویب کنید. حدود ۱۱ استان طرحشان تصویب شده است.
وزیر نیرو بیان کرد: متاسفانه طرح آمایش سرزمین نداریم و چند ده سال وقت وزیر و وکیل در این تنازعات صرف می شود به خاطر نداشتن یک سند مورد توافق برسر اینکه استان چه دارد و چه کاری باید در چه جهتی انجام بدهد و مردم نیز متحیر مانده اند و همه فکر می کنند همه چیز را در همه جا خیلی زود باید بخواهند.
وی با اشاره به اینکه سال به سال وعده سند آمایش را می دهیم و هنوز وعده نهائی نشده است، گفت: تا پایان سال ۹۹ باید طرح سازگاری با کم آبی در همه استان ها تصویب و نهائی شود و یک سند روشن تحویل دولت بعدی می دهیم که سهم هر بخش و تخصیص اینقدر است و دنبال منابع و مکانیزم ماده ۵۶ و همه موارد هستیم و لااقل اطمینان نسبی بابت این داریم که نقشه راه داریم.
اردکانیان با اشاره به اینکه خوب نیست که فرصت را از دست بدهیم، افزود: ما مجوز تخصیص آب نخواهیم داد مگر اینکه طرح سازگاری با کم آبی نهائی شود.
جهش تولید، باید معنای واقعی پیدا کند
محمدجواد فدائی استاندار کرمان در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان با حضور وزیر نیرو با اشاره به اینکه امسال سال مهمی است زیرا هم سال پایانی دولت است و هم مقام معظم رهبری بر جهش تولید تاکید دارند، اظهار کرد: باید به معنای واقعی در تولید، جهش داشته باشیم و این هم به نوع پروژه های جهش تولید و اقتصاد مقاومتی و هم نحوه برخورد با اجرای پروژه ها برمی گردد وی در ادامه با اشاره به عدم موفقیت در استفاده از تسهیلات تبصره 18 در استان کرمان افزود: از 914 میلیارد تومان پرونده ای که در بخش صنعت به بانک ها معرفی شده 61 میلیارد تومان پرداخت شده است. فدائی تصریح کرد: در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی که زمینه زیادی برای سرمایه گذاری داریم، از حدود 260 میلیارد تومان معرفی به بانک تنها حدود 30 میلیارد تومان پرداخت شده و عملا نتوانستیم از تسهیلات تبصره 18 استفاده کنیم. استاندار کرمان با اشاره به مشکلات برق در جنوب استان کرمان بیان کرد: برای سرمایه گذاری در مناطقی مانند رمشک، منوجان، اسفندقه و صوغان مشکلاتی وجود دارد که باید حل شود. سیدمهدی طبیب زاده" رییس اتاق بازرگانی استان کرمان نیز در این جلسه گفت: انجام سرمایه گذاری با هر نرخی و اینکه برق در انحصار دولت باشد و طلب سرمایه گذاران پرداخت نشود، معادله نامتعادلی است و اگر این مسئله اصلاح نشود نیروگاه ها دچار مشکل می شوند. وی افزود: باید کمک شود ظرفیت نیروگاه های دولتی برای صادرات استفاده شود زیرا نیروگاه های خصوصی نمی توانند صادرات انجام دهند طبیب زاده تصریح کرد: باید برای تعدیل نرخ برق یا تعدیل نرخ سرمایه گذاری کمک شود که برای پایداری اقتصادی کشور و استان نیاز است و امکان صادرات را به نیروگاه های دولتی بدهید.
اقتصاد استان کرمان به منابع طبیعی و کشاورزی متکی است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: اقتصاد استان کرمان بیشتر به منابع طبیعی و کشاورزی متکی است. جعفر رودری در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان با حضور وزیر نیرو اظهار کرد: کرمان یکی از استان های پرجمعیت کشور است و رتبه نهم کشور را در جمعیت داریم و نرخ شهرنشینی استان نسبت به متوسط کشور پایین تر است.
وی با اشاره به اینکه سهم جمعیت روستائی استان 15 درصد از متوسط کشور بیشتر است، افزود: اقتصاد استان کرمان بیشتر به منابع طبیعی و کشاورزی متکی است اما ظرفیت های زیادی در گردشگری و معدن و ظرفیت خالی زیادی در خدمات داریم و فاصله 20 درصدی با متوسط کشور در این بخش داریم.
دکتر رودری با اشاره به اینکه در صنایع کوچک و متوسط نیز خلاء زیادی در استان کرمان وجود دارد، تصریح کرد: تولید ناخالص داخلی استان حدود 100 هزار میلیارد تومان و 3.4 درصد از جی دی پی غیرنفتی کشور است.
وی بیان کرد: نرخ مشارکت اقتصادی در استان کرمان در بهار امسال 39.1 درصد و متوسط کشور 41 درصد است و نرخ بهره مندی روستاهای استان از آب آَشامیدنی 66.3 درصد و کشور نزدیک به 76 درصد است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: درصد خانوارهای روستائی بهره مند از گاز در استان 46 درصد و شهری 93 و نیم درصد است و سرانه فضای ورزشیِ استان در سطح پایین تری از کشور است.
وی اظهار کرد: حدود یک تا دو درصد نرخ تورم در استان نسبت به کشور پایین تر است و شاخص فلاکت در استان در گذشته وضعیت بهتری داشته و اخیرا با توجه به افزایش نرخ بیکاری و تورم این نرخ افزایش یافته و در رده متوسط کشوری قرار داریم.
رودری با اشاره به الگوی تامین مالی تصریح کرد: در سال گذشته 18 هزار و 700 میلیارد تومان تامین مالی در استان کرمان اتفاق افتاد که سهم بودجه دولت 16 درصد، 31 درصد بانک ها، سه درصد بازار سرمایه و 29 درصد موسسات و نهادعای غیردولتی و موسسات دولتی و متشکل از صندوق توسعه ملی و سرمایه گذاری خارجی محقق شده است.
وی تصریح کرد: در زمینه میزان اثربخشی طرح ها و برنامه های استان مجموعه اقدامات صورت گرفته 18 شاخص را شامل می شد که نشان داد اثر معنی داری بر متغیرهای اقتصادی در ارزیابی مثبت گذاشته و تطابق برنامه و پروژه با رویکرد اقتصاد مقاومتی در اسناد بالادستی تایید می شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان در ادامه اظهار کرد: 592 پروژه اقتصاد مقاومتی مصوب در استان کرمان داریم و معین های توسعه در استان کرمان بخشی از پروژه ها را دنبال می کنند و 96 پروژه توسط آنها به تصیوب رسیده است.
وی اظهار کرد: برنامه زمان بندی برخی پروژه ها یک ساله دیده شده، برخی دو ساله است و تعداد محدودی بعد از سال 1400 اجرا می شوند.
رودری تصریح کرد: سرمایه گذاری پروژه های اقتصاد مقاومتی در استان کرمان بیش از 40 هزار میلیارد تومان است که بخشی از تقاضای استان معطوف به تقاضای تامین مالی منابع ارزی است و این پروژه ها روی کاغذ نیست و کشور باید برای تامین منابع ارزی تصمم بگیرد.
وی بیان کرد: 12 هزار و 600 میلیارد تومان سرمایه گذاری قبل از امسال است و امسال سرمایه گذاری ریالی 9100 میلیارد تومانی در مجموع این طرح ها داریم و 765 میلیون دلار برای طرح های جهش تولید و نیپا را جدا کرده ایم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: 650 ملیون دلار در زمینه پروژه های جهش تولید مربوط به پروژه پتروشیمی بافت و 150 میلیون دلار مربو به احداث پالایشگاه پلاسمای خون است.
وی افزود: کل اشتغال پروژه های اقتصادی مقاومتی استان 30 هزار شغل است که 14 هزار فرصت شغلی در سال جاری است و تاکنون 4000 فرصت شغلی ایجاد شده است.
دکتر رودری با اشاره به 24 پروژه جهش تولید استان کرمان اظهار کرد: عمده ترین مشکل تامین منابع مالی است و کل نیاز ارزی پروژه های ما بالغ بر 4 میلیارد دلار است و با توجه به شرایط کشور اگر کل عدد را بخواهیم شاید غیرمنطقی باشد اما عدد دو پروژه پتروشیمی و پلاسما مصوب تهران است و باید در سال جاری تامین شود.
وی در پایان تصریح کرد: 15 مصوبه در جلسه قبل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان با حضور وزیر داشتیم که پنج مورد انجام شده، هفت مورد در حال اقدام و سه مورد انجام نشده است.