رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان در جلسه جمعبندی سفر به بم و بازدید از پروژه های عمرانی این شهرستان که در قالب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی شهرستان در محل فرمانداری برگزار شد با اشاره به اینکه دغدغه اصلی دولت در شرایط فعلی بهبود وضعیت معیشت مردم است، گفت:سرانه تولید در استان پهناور کرمان علیرغم پتانسیل های فراوان در بخشهای مختلف از متوسط کشور کمتر است و لازم است در این راستا نقش موثرتری در بهبود فضای کسب و کار انجام شود.
دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان همچنین با اشاره به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی گفت در این راستا مباحث اقتصاد مقاومتی و جهش تولید در استان در دو بخش۱- پروژه ها و۲- برنامه ها دنبال میشوند
دکتر رودری از تعریف ۵۹۰ پروژه اقتصاد مقاومتی در استان با قریب به ۷۵۰ میلیون دلار سرمایهگذاری مورد نیاز ارزی خبر داد و افزود اکثر این پروژهها پیشران و به عنوان محرک اقتصادی ایفای نقش نموده و تقریباً ۲۲۵ پروژه از آنها پیشنهادات شهرستانهاست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همچنین با اشاره به برنامههای هشتگانه تعریف شده ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفت:این هشت سرفصل به کلیه شهرستانها اعلام شده و انتظار میرود در هر شهرستان با توجه به پتانسیل های موجود ،بستر سازی مناسب و فعال سازی حوزههای مختلف اقتصادی گامهای موثر و مثبتی در راستای بهبود فضای کسب و کار و جهش تولید برداشته شود.
دکتر رودری با اشاره به اینکه شهرستان بم با ۲.۸۲ درصد از مساحت کل استان سهم ۷.۲ درصدی از جمعیت کل استان (بر اساس آخرین سرشماری سال ۱۳۹۵) را داراست افزود: بر اساس نتایج سرشماری مذکور نرخ مشارکت اقتصادی شهرستان ۴۲.۳ درصدو جمعیت شاغل شهرستان ۶۹۱۵۴ نفر میباشد که بیانگر ایجاد متوسط سالانه حدود ۵۳۹۴ فرصت شغلی جدید در شهرستان است.
دبیرستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان تعداد پروژههای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید شهرستان بم در سال جاری را ۷ پروژه (شامل یک پروژه در بخش خصوصی و شش پروژه بخش دولتی) با پیشرفت فیزیکی هدفگذاری شده ۵۸ درصدی تا پایان سال جاری اعلام نمود و افزود ۱۰۷۶ فرصت شغلی جدید پس از بهرهبرداری از این پروژه ها در شهرستان ایجاد خواهد شد.
دکتر مهرداد محمدی سلیمانی معاون آمار و اطلاعات سازمان نیز با ارائه گزارشی ، پروژه های پیشنهادی اقتصاد مقاومتی شهرستان را ۲۰ پروژه با پیشرفت فیزیکی ۵۳ درصد از ابتدای شروع تاکنون و مجموع سرمایه گذاری برنامه ریزی شده (از آغاز تا پایان بهره برداری )۴۹۱۳میلیارد تومان اعلام نمود و افزود بر اساس سند آمایش استان شهرستان بم به لحاظ پتانسیل هایی از جمله کشاورزی ،صنایع خودروسازی، خدمات گردشگری، صنایع تبدیلی و نقشی که در کریدور ارتباطی و همچنین پس کرانههای مکران دارد در سطح ملی درجایگاه ویژه ای دیده شده است.
دکتر یحیی حاتمی معاون بودجه سازمان نیز اعتبارات ابلاغی استانی همچنین ملی (که حاصل پیگیری ها و رایزنیهای استان در سطح کشور است) به شهرستان را قابل قبول بیان نمود و افزود لازم است با پیگیری مدیران پروژه ها به موقع اجرا شود.
معاون بودجه سازمان شرایط و سازوکار تهاتر بدهی های دولت با مطالبات پیمانکاران در سال جاری را بسیار مناسب دانست و خاطرنشان کرد لازم است با پیگیری و همکاری مدیران شرایط استفاده حداکثری از این ظرفیت قانونی و همچنین تبصره ۱۹ قانون بودجه و واگذاری طرح هایی که امکان واگذاری و مشارکت بخش خصوصی را دارد از شهرستانها رقم خورده و در سطح استان دنبال و پیگیری شود.
بازدید از روند اجرایی پروژه های عمرانی شهرستان بم
دکتر رودری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به اتفاق معاون برنامه ریزی و بودجه و همچنین آمار و اطلاعات به منظور بازدید از طرحهای عمرانی بم عازم این شهرستان شد.
دکتر رودری در سومین روز از هفته دفاع مقدس،در بدو ورود به شهرستان با حضور در منزل شهیدان جان آبادی یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس را گرامی داشت.
دکتر رودری همچنین از چند پروژه عمرانی شهرستان از جمله زیرگذر در حال احداث ابارق ،باند دوم محور ابارق- دهبکری ،محور دارزین- دهبکری، خط انتقال آب شرب از سد نسا به بم و بروات و بیمارستان ۲۰۲ تختخوابی بم بازدید و از نزدیک روند اجرایی آنها را بررسی کرد.
دکتر رودری با اشاره به اینکه احداث باند دوم محور ابارق-دهبکری به طول ۳۵ کیلومترودر راستای رفع نقاط حادثه خیز این منطقه ودر سه قطعه در دست اجراست خاطر نشان کرد قطعه اول آن به طول ۱۱.۶ کیلومتر ، عملیات خاکی و ابنیه آن انجام و با پیشرفت فیزیکی حدود ۷۰ درصد،قطعه دوم این محور در مرحله مطالعات و قطعه سوم به طول ۱۰.۲ کیلومتر در حال انجام عملیات خاکی و ایجاد ترانشه هاست.