بورس برای سومین هفته متوالی نزولی بود و این بار نماگر اصلی بازار سهام با افت ۶.۲ درصدی مواجه شد. افتی که عمدتا به دلیل عقبگرد قیمتی در نماد گروههای بزرگ بازار رقم خورد. شاخص کل هموزن هم به افت ۱.۳ درصدی بسنده کرد.
در این میان بررسیها از عملکرد صنایع ۳۸گانه بورسی نشان میدهد در برابر رشد ۹ گروه بورسی، میانگین قیمت سهام در زیرمجموعههای ۲۹ صنعت شاهد ریزش قیمتی بودند.
بازندگان بورسی در هفتهای که گذشت
گروه وسایل ارتباطی معاملات این هفته خود را با افت ۱۶.۸ درصدی به پایان رساند. پس از آن گروه استخراج زغال سنگ بود که با کاهش ۱۵.۵ درصدی مواجه شد. گروه انتشار چاپ با تک سهم «چافست» دیگر صنعتی بود که افت ۱۱.۲ درصدی را تجربه کرد و از این منظر رتبه سوم پرزیانترین صنعت بورسی در هفته منتهی به ۲۴ دیماه را به خود اختصاص داد. گروه محصولات چرمی نیز شرایط مشابهی را تجربه کرد و با تک نماد «وملی» افت ۱۰.۸ درصدی را ثبت کرد. به این ترتیب ۴ گروه نخست با بیشترین افت هفتگی، همگی در زمره صنایع تک سهم قرار داشتند.
پس از این گروه ها اما نوبت به دو صنعت کامودیتی محور رسید. از این رو گروه فلزات اساسی که هفتههاست با چالش قیمتگذاری دستوری فولاد دست و پنجه نرم میکند این هفته را نیز با افت ۹.۷ درصدی به پایان رساند. پالایشیها نیز شرایط مشابهی را تجربه کردند و با افت ۹.۸ درصدی مواجه شد.
برندگان هفته منفی بورس
همانطور که اشاره شد با وجود افت ۶.۲ درصدی شاخص کل در هفتهای که گذشت اما ۹ صنعت با رشد میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود همراه شدند .در این میان بیشترین بازده هفتگی از آن گروه محصولات چوبی شد. این گروه با تک سهم «چفیبر» توانست معاملات هفتگی خود را با رشد ۱۳.۹ درصدی به پایان رساند. پس از آن گروه اطلاعات و ارتباطات بود که آن نیز با تک نماد «های وب» رشد ۸.۵ درصدی را ثبت کرد.
پایان قیمتگذاری دستوری فولاد؟
یکی از خبرهایی که این هفته در میان فعالان بورسی رد و بدل میشد، بررسی تنظیم بازار فولاد در مجلس شورای اسلامی بود. طرحی که یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس در تشریح جزئیات آن عنوان کرد مجلس هیچ کف و سقفی برای قیمت فولاد نگذاشته است و مقرر شده تا همه محصولات فولادی به غیر از لوله و پروفیل در بورس کالا عرضه شوند.
لینک مطلب: | http://eghtesadkerman.ir/News/item/2809 |