علی باقری زاده تصریح کرد: یکی از طرح های تحقیقاتی که تجاری سازی و اقتصادی شده است طرح گلخانه های هیدروپونیک است که به میزان سه هکتار آماده شد اما در حال حاضر میزان ۱۳ هزار مترمربع از این گلخانه ها از بهمن سال گذشته به بهره برداری رسیده است و در سه فاز و سه سالن ۴۳۰۰ متری با امکانات روز دنیا طراحی شده است و پیشرفت خوبی داشته است، امید داریم از طریق این گلخانه ها در بحث امنیت غذایی حرف اول را داشته باشیم.
باقری زاده تاکید کرد: اعضای هیات علمی کشت بافت دانشگاه از علم جدید بیولوژیک و نوین در راستای تکثیر و کشت نهال از طریق یک سلول ظرف مدت زمان مشخصی( طی سه ماه) استفاده کردند که در شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم و دارای اصالت و سلامت است.
وی افزود: در حال حاضر شروع کار بر پایه گلابی، گیلاس و آلبالو است و قریب به ۲۰ هزار گیاه در مرکز کشت بافت وجود دارد که آماده انتقال به سالن سازگاری است و قریب به ۲۰ هزار گیاه پسته مرغوب است که روی آن کار شده و آماده ورود به سالن سازگاری است.
باقری زاده گفت: این علم بیوتکنولوژی به غیر از رشته های کشاورزی در رشته های پزشکی و زیست شناسی کاربرد دارد که مورد استقبال همه مسئولان قرار گرفت و با حمایت مسئولان استان و کشور جزو طرح های برتر و ملی کشور معرفی شد.
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان با اشاره به اینکه باید ارتباط دانشگاه با صنعت افزایش یابد تا نیاز جامعه برآورده شود، بیان کرد: در زمینه کشاورزی و کشت بافت توانستیم برای تعداد ۲۰ دانشجو را بورس تحصیلی بگیریم.
باقری زاده بیان کرد: نیروگاه ۱۰۰کیلوواتی خورشیدی با همت پرسنل دانشگاه در اوایل خرداد ۹۸ شروع شد و در بهمن ۹۸ برق وارد مدار شد و نیروگاه دیزلی تولید برق ۹۰۰ کیلوواتی از دیگر نیروگاه های برق است که با تولید برق در این دو نیروگاه هم در دانشگاه با قطعی برق روبرو نیستیم و هم مرکز کشت بافت و گلخانه ها با مشکلی برق روبرو نخواهند شد و همچنین قسمتی از شهر را در صورت بروز قطعی برق، پوشش می دهیم.
وی از هزینه ۱۰٫۵ میلیارد تومانی برای گلخانه هیدروپونیک، ۴٫۵ میلیارد تومانی مرکز کشت بافت و ۸۰۰ میلیون تومانی برای نیروگاه خبر داد و گفت: نیروگاه خورشیدی سالانه ۱۸ میلیون تومان درآمد دارد که به حساب دانشگاه واریز می شود.
وی افزود: مرکز رشد در پنج واحد فناوری شکل گرفت که به سه هسته فناوری تبدیل شده اند یکی از این هسته ها هسته پسته و دیگری هسته ای که می تواند مسیر نور خورشید را تنظیم کند و پنل های خورشیدی را همراه با تغییر جهت نور خورشید تغییر دهد.
وی افزود: دانشگاهی می تواند موفق باشد که در زمینه کاربردی و کارآفرینی ورود پیدا کرده باشد که دانشگاه آزاد در این زمینه موفق عمل کرده است.
لینک مطلب: | http://eghtesadkerman.ir/News/item/2879 |