printlogo


استاندار کرمان در کارگروه توسعه صادرات تاکید کرد
تغییر الگوی کشت و شناسایی بازارهای هدف صادراتی
تغییر الگوی کشت و شناسایی بازارهای هدف صادراتی
کد خبر: 2883
در نشست مشترک کارگروه تنظیم بازار و توسعه صادرات محصولات کشاورزی استان، در خصوص راهکارهای افزایش صادرات، بازاریابی داخلی و حمل و نقل محصولات کشاورزی بحث و بررسی شد.استاندار کرمان در این نشست،تغییر الگوی کشت و شناسایی بازارهای هدف صادراتی را به عنوان اقدامات لازم برای ساماندهی محصولات کشاورزی عنوان کرد...
هماهنگی مرزی جهت روان‌سازی تشریفات گمرکی، افزایش استفاده از ظرفیت حمل و نقل کامیون‌های خارجی، اعتبارات صادراتی برای محصول پیاز، راه‌اندازی 75 غرفه عرضه مستقیم محصولات به ویژه پیاز در سطح استان، پیگیری برای ایجاد هزار غرفه عرضه مستقیم در سطح کشور و تسریع در راه‌اندازی شرکت مدیریت صادرات جنوب در جیرفت در این نشست مصوب شد.
دکتر زینی‌وند استاندار کرمان، پیگیری جدی و مستمر مصوبات تنظیم بازار و کارگروه توسعه صادرات را جهت جلوگیری از ناتمام ماندن فعالیت صورت گرفته مورد تاکید قرار دادوی دریافت مجوز ورود ناوگان حمل و نقل خارجی برای مزارع کشاورزی جنوب کرمان را اقدامی موثر و ارزشمند دانست و از اداره کل راهداری خواست تا برای تثبیت آن پیگیری داشته باشند.
استاندار کرمان، رفع موانع راه‌اندازی شرکت مدیریت صادرات در کوتاه‌ترین زمان ممکن و شناسایی بازارهای هدف صادراتی را لازم دانست و افزود: مدیریت صادرات را نه تنها برای محصول پیاز، بلکه محصولات دیگری از جمله پسته هم نیاز داریم.
زینی‌وند ادامه داد: جهاد کشاورزی جنوب استان باید تسهیلگرانی را میان کشاورزان قرار دهد و به سمت تغییر الگوی کشت رود تا هزینه‌، آب و نیرویی که در حوزه کشاورزی عملا هدر می‌رود، مدیریت شوداستاندار کرمان ضمن اینکه از اتاق بازرگانی خواست تا بازارهای هدف صادراتی را شناسایی کنند افزود: اگر می‌خواهیم کشت پیاز را به شکل کنونی ادامه دهیم باید بازار صادرات آن را تعریف کرده باشیم.
وی رایزنی اقتصادی و همکاری سه جانبه اتاق بازرگانی و بخش اقتصادی وزارت امور خارجه و سازمان توسعه تجارت را در راستای توسعه صادرات محصولات کشاورزی جنوب از جمله پیاز مورد تاکید قرار داداستاندار کرمان گفت: در جنوب استان علاوه بر مسئله افزایش تولید و بازار و حمل نقل، بحران سرمازدگی و توفان شن بار گران دیگری بر کشاورزان تحمیل کرد و کشاورزان روزگار بسیار سختی را سپری می‌کنند.
زینی‌وند با اشاره به فشار اقتصادی که روی همه اقشار است و کل معیشت، زندگی و سرمایه کشاورزان از بین رفته است گفت:  برآورد اولیه خسارت سرمازدگی جنوب و شرق استان 2800 میلیارد تومان استوی ادامه داد: برآوردها صورت گرفته و تشریفات رسمی انجام و فرم‌های مربوطه تکمیل و به سازمان‌های مدیریت بحران و برنامه و بودجه منکعس شده و مکاتبات را هم با وزاری کشور و جهاد کشاورزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه انجام دادیم تا بخشی از خسارت را بتوانیم پرداخت کنیم.
استاندار کرمان اظهار داشت: خسارت وارده از توفان شن نیز در حال برآورد نهایی است و حتما باید دستگاه‌ها به ویژه بانک‌ها و بانک کشاورزی کمک کنند کشاورزان را یاری کنیموی بیان کرد: بانک کشاورزی جنوب استان باید راهکار کمک به کشاورزان در این مقطع زمانی را پیدا کند. اینکه بخشنامه‌های بانکی چه می‌گویند به درد مردم نمی‌خورد، باید از دل همین بخشنامه‌ها راهکار پیدا کرد.
زینی‌وند عنوان کرد: به صورت کلی تمدید و استهمال وام‌های کشاورزی را داریم، اما مشخصا بانک کشاورزی جنوب راهکار مشخصی برای سرمازدگی و توفان‌زدگی این دوره باید پیدا کنداستاندار کرمان بیان داشت: مجوزی هم اگر از دولت و هر دستگاهی لازم است، آن را پیگیری می‌کنیم. اینکه بانک‌ها می‌گویند قانون به ما اجازه نمی‌دهد و بخشنامه داریم، برای مردم آب و نان نمی‌شود.
وی ادامه داد: در شرایطی که تمام سرمایه زندگی کشاورز را سرما زده است و ما هم به او فشار بیاوریم و اخطاریه بدهیم، کار درستی نیست و روان او را هم به هم می‌زنیمزینی‌وند از بانک‌ها خواست رعایت حال کشاورزان خسارت دیده را بکنند خاطر نشان کرد: گزارش‌هایی به ما منکعس شده است که بانک کشاورزی به کشاورزان برای مطالبات فشار می‌آرود اما اتفاقی نمی‌افتد چند روز صبر کنید و مدیریت موضوع را داشته باشید.
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/2883