سیدمحمدرضا معینزاده میرحسینی، با اشاره به اینکه برخی از گردشگران که به کرمان وارد میشوند، براساس آنچه که در کتب تاریخی و اسناد خواندهاند، بهدنبال همین شش دروازۀ شهر هستند، گفت: اما متأسفانه هیچ اثری از آنها باقی نمانده است.
وی افزود: خوشبختانه شهرداری کرمان با انتخاب یک مشاور، براساس کتب و اسناد رسمی و تحقیق میدانی، احیای این شش دروازه را در دستور کار قرار داده است.
رییس کمیسیون گردشگری و اصناف شورا ادامه داد: به جز دروازه «سلطانی»، محل پنج دروازۀ دیگر به اجماع آرا، مشخص شده است.
معینزاده میرحسینی خاطرنشان کرد: گزارش ارایهشده از جانماییِ این پنج دروازه، بعد از بازدید اعضای کمیسیون گردشگری و اصناف شورا بههمراه دکتر «ارجمند»، رییس کمیسیون معماری و شهرسازی، در کمیسیون گردشگری و اصناف شورا به تصویب رسید، اما مقرر شد طرح نهایی و نحوۀ ارایۀ طرح این دروازهها برای تصویب به کمیسیون ارایه شود.
وی افزود: دروازه «ریگآباد»، نخستین دروازهای است که برای اجرا در نظر گرفته شده است؛ چراکه در مجاورت بازار و میدان «قلعهمحمود» که در حال بازسازی است، قرار گرفته است.
رییس کمیسیون گردشگری و اصناف شورا، بر تکمیل پروژۀ میدان «شهدا» (مشتاق) نیز تأکید کرد و گفت: براساس پیشنهاد دو تن از اعضای شورا در این کمیسیون، باید هرچه زودتر این پروژه تعیینتکلیف شود.
رییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز در خصوص پروژۀ میدان «شهدا» گفت: با توجه به اینکه بالای 90 درصد از کار میدان «شهدا» انجام شده، باید تا پایان این دوره هر کاری که برای رفع بلاتکلیفی و تکمیل این پروژه نیاز است، با نظر کارشناسان انجام شود.
مجوز حفاری داده نشود
در ادامه، منصور ایرانمنش، یکی از اعضای شورای اسلامی شهر کرمان، با اشاره به نزدیک شدن به ایام نوروز، بر عدم صدور مجوز حفاری توسط شهرداری تأکید کرد.
وی همچنین با تأکید بر ساخت پارکینگ طبقاتی در چهارراه «سمیه» گفت: در این محدوده، بهدلیل وجود ساختمانهای متعدد پزشکان، خودروهای زیادی در کوچههای ابتدایی خیابان «جهاد» پارک میکنند که موجب نارضایتی ساکنان این محدوده شده است.
ایرانمنش افزود: اگرچه شهرداری در این محدوده چند قطعهزمین خریداری و یکیدو پارکینگ مسطح احداث کرد، اما کفاف این منطقه را نمیدهد؛ بنابراین، از شهرداری میخواهیم هرچه زودتر نسبت به ساخت پارکینگ طبقاتی در این منطقه اقدام کند و یا اگر اقدامی شده، اطلاعرسانی شود.
ساخت گرمخانه به مساحت 500 متر در جاده ماهان
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و منابع پایدار شورا نیز گفت: با پیشنهاد شهرداری در خصوص پرداخت هزینۀ صدور پروانه ساخت یک باب گرمخانه در ابتدای جاده ماهان، به مساحت 500 مترمربع، در ملک آقای «صفری»، بهصورت مشارکتی با بنیاد خیریه بناهای ماندگار شهرداری، پس از تعیینتکلیف در کمیسیون ماده 5 موافقت شد که در صورت موافقت اعضای شورا، به تصویب خواهد رسید.
در ادامه، با موافقت تمام اعضای شورای شهر، ساخت گرمخانه به تصویب رسید.
خواهرخواندگی کرمان با شهری در ترکیه
رییس کمیسیون فرهنگی، هنری و بانوان شورا هم با تقدیر از رییس شورا، نماینده شورای مشورتی جوانان و روابطعمومی شورا بهدلیل تقدیر از خانوادههای بانوان شهیده استان گفت: بانوان در عرصههای مختلف نقش مهمی بر عهده دارند و در حوزه شهادت، ایثار و حفظ ارزشهای نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز برگهای زرینی به تاریخ افزودهاند.
زهرا لری به موارد مطرحشده در کمیسیون متبوع خود اشاره کرد و گفت: سمپوزیوم مجسمهسازی که شهرداری در دورههای قبل برگزار کرده، بهعنوان یک الگو در این زمینه در سطح کشور مطرح است و اگرچه در سایر استانها نیز سمپوزیوم برگزار شده، اما بهخاطر کیفیت و سطح برگزاری، سمپوزیوم کرمان همچنان در کشور زبانزد است.
وی با بیان اینکه قرار است سمپوزیوم مجسمهسازی دیگری در فروردینماه 1400 برگزار شود، گفت: با اعلام فراخوان، در مرحلۀ اول 110 هنرمند 240 اثر ارسال کردهاند که از این تعداد، 13 هنرمند که یک نفر آنها از کشور ایتالیاست، در این سمپوزیوم شرکت خواهد کرد.
رییس کمیسیون فرهنگی، هنری و بانوان شورا ادامه داد: قیمت یک اثر از مجسمههای دورۀ قبلی، حتی تا یک میلیارد تومان هم رسیده است؛ بنابراین، این اقدام میتواند علاوه بر ارزش معنوی، در حوزه مالی هم برای شهرداری مفید باشد.
لری با بیان اینکه پیشنهاد یک بخش ویژه جهت ساخت یادمانی از سردار دلها، در این سمپوزیوم داده شده است، گفت: امیدواریم این سمپوزیوم باعث ارتقای جایگاه شهر و استان کرمان در این زمینه شود.
وی، به درخواست شهرداری کرمان برای خواهرخواندگی با شهر «غزیان امتان» ترکیه نیز اشاره کرد و گفت: این شهر به خصوص در صنایع دستی مثل مس و یا محصولاتی مثل پسته و وجود موزۀ دفاع، تشابهاتی با شهر کرمان دارد و جمعیت آن کمتر از دو میلیون نفر است؛ ضمن اینکه از لحاظ تاریخی و فرهنگی نیز با شهر کرمان قرابت دارد.
رییس کمیسیون اجتماعی، ورزش و جوانان شورا نیز به شش گروه آسیبدیدگان اجتماعی ازجمله متکدیان، معتادان متجاهر، ولگردها، زنان و دختران آسیبدیده یا در معرض آسیب، کودکان خیابانی و افراد دارای اختلال روانی اشاره و تأکید کرد: بنابراین، شهرداری باید با حمایت و همکاری تمام نهادهای مردمنهاد، نسبت به ساماندهی و رفع مشکلات این گروهها اقدام کند.
احمد حسنزاده افزود: از آنجاکه در برخی موارد شاهد افزایش برخی از این گروههای آسیبدیده در سطح شهر هستیم؛ با توجه به شرایط بیماری کووید 19، شهرداری باید بهطور جدی در این خصوص وارد شود تا معضلات اجتماعی کاهش پیدا کند.
فتحالله مؤیدی، رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورا نیز با انتقاد از جمعآوری نماد «باغ شاهزاده»، در ضلع شرقی پارک «شهید مطهری» گفت: شهرداری باید دلیل این کار را بیان کند؛ چراکه علاوه بر صرف هزینه برای این سازه، مورد استقبال گردشگران نیز بود.
فرشاد، رییس شورا هم در این خصوص گفت: شهرداری باید در خصوص جمعآوری این نماد توضیح دهد.
وی افزود: اگر این نماد به بهسازی نیاز داشت، باید بهسازی میشد.
رضا دادگرپور، معاون مالی و اقتصادی شهردار و جانشین شهردار در این نشست نیز در پاسخ به این انتقادات گفت: نماد یادشده بهصورت موقت اجرا شده بود و چون فرسوده بود و مشکلاتی داشت، جمعآوری شد.
وی افزود: قرار است بهجای این نماد، یک طرح فاخر و اصولی در این مکان اجرا شود.
معینزاده میرحسینی، رییس کمیسیون گردشگری و اصناف شورا نیز گفت: گاهی المانهای شهری برای مردم خستهکننده میشوند؛ ضمن اینکه باید در جلسۀ دیگری سخنان و دلایل شهردار را نیز در این خصوص بشنویم.
لینک مطلب: | http://eghtesadkerman.ir/News/item/2985 |