printlogo


نمره منفی برای غیبت غیرموجه نماینده شهرک‌های صنعتی؛
رئیس اتاق کرمان: برای تحقق شعار سال، تعارف را کنار بگذاریم
رئیس اتاق کرمان: برای تحقق شعار سال، تعارف را کنار بگذاریم
کد خبر: 3293
رئیس اتاق کرمان گفت: برای تحقق شعار سال مبنی بر تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها، باید تعارف ها را کنار بگذاریم. سیدمهدی طبیب زاده، در نشست کارگروه تحقق شعار سال، با بیان اینکه مقرر بود در این نشست شرکت شهرک های صنعتی به بیان مشکلات واحدهای تولیدی با شرکت های آب، برق، گاز و ... بپردازد، افزود: با وجود دعوت قبلی، هیچ نماینده‌ای از این مجموعه در نشست کارگروه شرکت نکرده است.
وی از دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف درخواست همراهی لازم در پاسخ به استعلام ها را مطرح کرد و افزود: برخی دستگاهها پاسخ به خواسته ها را منوط به پاسخ گرفتن از تهران می دانند در حالی که این موضوع جز اتلاف هزینه و زمان و منصرف کردن سرمایه گذار چیز دیگری در پی نخواهد داشت.
طبیب زاده، اظهار کرد: در کارگروه تحقق شعار سال برنامه‌ریزی شده تا قوانین و مقررات مزاحم و مانع تولید، احصا و به مجلس شورای اسلامی، دولت و قوه قضائیه ارسال شود. رئیس اتاق کرمان ادامه داد: این توافق صورت گرفته که 7 قانون اصلی مانند قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، قانون سیاست های کلی اصل 44، قانون حداکثر استفاده از توان داخلی، قانون بانک مرکزی و... بررسی و پیشنهادهای لازم در راستای رفع موانع ارائه شود.
رئیس اتاق کرمان افزود: کشور ما به اشتغال، تولید و ثروت آفرینی نیاز دارد و تحقق این موارد مهم به جز مانع‌زدایی‌ها و حمایت و پشتیبانی از تولید و صادرات امکان پذیر نیست. وی در رابطه با مشکلات مربوط به برخی زیرساخت‌های واحدهای تولیدی به ویژه در شهرک های صنعتی خاطرنشان کرد: تحمیل خاموشی به واحدهای تولیدی برای پیک‌زدایی از مصرف برق، منجر به خسارت های بسیار زیادی به بنگاهها می شود که باید برای این موضوع راهکاری ارائه داد.
طبیب زاده، ایده "خرید خاموشی" را مطرح کرد و گفت: اگر بنگاه های اقتصادی از مردم و بخش های مختلف خاموشی خریداری کنند می‌توان مصرف برق را تا حدودی کنترل کرد که البته این موضوع در دستور کار اندیشکده انرژی اتاق کرمان قرار گرفته است. رئیس اتاق کرمان تصریح کرد: امسال تابستان به دلیل کاهش شدید بارندگی، 7 تا 8 هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت که اگر قرار باشد خاموشی به بنگاههای اقتصادی تحمیل شود شرکت های تولیدی با زیان های هنگفتی روبرو خواهند شد.  
توسعه صنعتی از شهرک های صنعتی می گذرد
در ادامه عضو هیات رئیسه اتاق کرمان گفت: بیش از 90 درصد بنگاههای کوچک و متوسط و برخی واحدهای بزرگ در شهرک های صنعتی فعالیت دارند و در واقع توسعه صنعتی از این محل می گذرد. عباس جبالبارزی افزود: در سال‌های گذشته فعالیت بنگاه‌های تولیدی در شهرک‌های صنعتی همراه با سرمایه‌گذاری و تولید خوب بوده و خود بستری برای توسعه استان شده است.
وی ادامه داد: به نظر می رسد روندی در مورد شهرک های صنعتی آغاز شده که اگر تغییر نیابد در سال های آینده با شهرک های صنعتی بدون امکان و بهره‌وری روبرو خواهیم شد که منابع بیت المال برای آنها هزینه شده اما نمی توان از آنها استفاده کرد. جبالبارزی در ادامه به برخی مشکلات در این زمینه اشاره و اظهار کرد: شرایط دشوار برای خرید زمین، تخصیص ندادن آب به شهرک های صنعتی از محل اجرای طرح تعادل بخشی و خاموشی تحمیلی به بنگاه های کوچک و متوسط برخلاف دیماند فروخته شده به صنایع از جمله این مشکلات هستند که امیدواریم برای رفع این موانع حمایت های لازم صورت گبرد.
واگذاری دیرهنگام زیرساخت ها در شهرک های صنعتی
معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری کرمان در ادامه این نشست تصریح کرد: عدم درک مشترک از برخی واژه ها مانند "موانع" و "نرخ بهره" و "قانون کار" باعث برطرف نشدن مشکلات، نبود مزیت رقابتی نسبی و تعارض منافع خانواده و بنگاه های اقتصادی  می شود. حسین مهرابی خاطرنشان کرد: مشکلات سال های پیش در کرمان همچنان تکرار می شود که برای حل آنها باید تعارف ها را کنار گذاشت تا به رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار رسید. وی با اشاره به اینکه بنگاه های اقتصادی باید مزیت رقابتی داشته باشند تا شرایط پویا را تجربه کنند، ادامه داد:  بنگاه هایی که مزیت ندارند در زمینه قیمت و هزینه از رقابت خارج می شوند.
مهرابی، چند موضوع را برای طرح، برنامه ریزی و اجرا در کارگروه تحقق شعار سال پیشنهاد داد و گفت: عملیاتی کردن استقرار چندین واحد تولیدی در یک مکان، تشکیل کمیته پشتیبانی ها و اتصال آن به پنجره واحد الکترونیکی و تشکیل کمیته مانع زدایی، تشکیل کارگروهی دیگر برای استفاده از ظرفیت های بودجه 1400، کرمانیزه کردن قوانین مربوطه و استفاده از ظرفیت های قانونی، از جمله موارد پیشنهادی است. وی خاطرنشان کرد: واگذاری دیرهنگام زیرساخت هایی مانند آب، برق و گاز در شهرک های صنعتی همواره مورد گلایه سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی بوده که باید برای رفع این مشکل بهترین اقدام را انجام داد.
گفتنی است در این نشست نمایندگان شرکت های برق، آب و گاز استان کرمان به پرسش های اعضای کارگروه برای مانع زدایی در ایجاد و تکمیل زیرساخت ها پاسخ دادند.
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/3293