printlogo


مقاصد ۹۷ فرود سرمایه خارجی
کرمان در جمع 6 استان پیشتاز در جذب سرمایه گذاری خارجی
کرمان در جمع 6 استان پیشتاز در جذب سرمایه گذاری خارجی
کد خبر: 370
اقتصاد کرمان:داده‌های اعلام شده از سوی وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت بیانگر آن است که در دوره زمانی مورد بررسی در سال 97 «استان تهران با ۱۵ طرح مصوب از سوی هیات سرمایه‌گذاری خارجی»، «استان خراسان رضوی با ۶ طرح مصوب» و «استان‌های قزوین، آذربایجان شرقی، کرمان و خراسان جنوبی» هر کدام با چهار طرح بیشترین طرح‌های مصوب را به خود اختصاص داده‌اند و توانسته‌اند عنوان استان‌های پیشتاز در جذب سرمایه را به خود اختصاص دهند.بر این اساس، استان کرمان موفق شده است در جمع 6 استان پیشتاز در این فهرست قرار بگیرد.
بر اساس این گزارش،طرح‌های مصوب از سوی هیات سرمایه‌گذاری خارجی برای استان کرمان دربرگیرنده چهار طرح «افزایش سرمایه‌گذاری تولید خودرو سواری»، «اکتشاف استخراج و فرآوری مس از معدن شیرینک»، «اکتشاف، استخراج و فرآوری معدن گلدره استان کرمان» و «تولید انواع سیلیکون به فرم رزین و لاستیک» است.
پیشتازان جذب سرمایه
همزمان با شروع تحریم‌های جدید و پس از توقف یک‌ماه جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بخش صنعت، آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به‌عنوان متولی این بخش، از فعال شدن دیپلماسی جذب سرمایه‌گذاری خارجی صنعتی حکایت دارد. داده‌های اعلام شده از سوی این وزارتخانه بیانگر آن است که در اولین ماه زمستان سال گذشته هیات سرمایه‌گذاری خارجی در مجموع با جذب حدود ۶۶ میلیون دلار سرمایه خارجی برای ۱۰ طرح صنعتی موافقت کرده است.
آمار اعلام شده بیانگر آن است که تا پایان اولین‌ماه زمستان سال گذشته، در مجموع ۶۰ طرح صنعتی موفق به اخذ مجوز از سوی هیات سرمایه‌گذاری خارجی شده‌اند که مجموع سرمایه‌گذاری خارجی مصوب از سوی این کمیته حدود ۹۰۳ میلیون دلار ثبت شده است. با بررسی آمار اعلام شده این نکته نمایان می‌شود که روند جذب سرمایه‌گذاری خارجی تا پایان اولین ماه زمستان افتی ۸/ ۶۷ درصدی داشته است. براساس آمار اعلام شده در دوره زمانی مورد بررسی مجوزهای صادره از سوی کمیته سرمایه‌گذاری خارجی به طرح‌های «تولید پودر میکرو سیلیکا، فروسیلیکا کلسیم و منیزیوم»، «خرید سهام شرکت تولیدی و معدنی فلوراسپار»، «تولید انواع قفل دو طرفه ساختمانی و یراق‌آلات درب و پنجره دو جداره»،‌ «تولید اتانول سوختی (الکل اتیلیک حاصل از تخمیر ملاس چغندر قند)»، «تولید محصولات چوبی»، دو مجوز برای «تولید کنسانتره آهن»، «تولید پودر مس»، «بسته‌بندی آب معدنی (افزایش سرمایه‌گذاری)» و «تولید انواع فرآورده‌های نوشیدنی (افزایش سرمایه‌گذاری)» اختصاص داشته است.

افت جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بخش صنعت در حالی است که براساس پیش‌بینی‌های صورت ‌گرفته برای بخش صنعت، معدن و تجارت در برنامه ششم توسعه رشد سالانه ۹ درصدی پیش‌بینی شده است؛ هدف‌‌گذاری‌ای که تحقق آن، نیازمند جذب بیش از ۲۰ میلیارد دلار سرمایه در سال است و با رقم پیش‌بینی شده تا پایان اولین‌ماه زمستان سال جاری فاصله بسیاری دارد. رقمی که به‌ گفته تحلیلگران اقتصادی اجرای هدف‌گذاری برنامه ششم توسعه را با تعلل و دیرکرد بسیار همراه خواهد کرد. فعالان اقتصادی معتقدند هنوز روند جذب پول خارجی در کشور با توجه به اعمال تحریم‌های جدید با دست‌اندازهایی مواجه است که باید برای رفع آنها راهکارهای اساسی و مدون در نظر گرفت.
داده‌های اعلام شده از سوی وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت بیانگر آن است که در دوره زمانی مورد بررسی «استان تهران با ۱۵ طرح مصوب از سوی هیات سرمایه‌گذاری خارجی»، «استان خراسان رضوی با ۶ طرح مصوب» و «استان‌های قزوین، آذربایجان شرقی، کرمان و خراسان جنوبی» هر کدام با چهار طرح بیشترین طرح‌های مصوب را به خود اختصاص داده‌اند و توانسته‌اند عنوان استان‌های پیشتاز در جذب سرمایه را به خود اختصاص دهند
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/370