اقتصاد کرمان: تا چند روز دیگر دولت سیزدهم لیست پیشنهادی وزرای خود را به مجلس اعلام میکند و احتمالا کرمانیها منتظر هستند تا ببینند نام وزیر کرمانی صمت دولت دوازدهم، جایی در فهرست وزرای ابراهیم رییسی دارد یا خیر؟.
رزمحسینی در دوره کوتاه وزارت خود کارنامهای رقم زد که موافقان و مخالفان کمی ندارد هرچند در مواردی انتقادهای فراوانی از برخی تصمیمهای او و تعلق خاطر او و معاونانش به دخالت در بازار و قیمت گذاری را شاهد بودیم.با این وجود، به دلایلی از جمله ارتباط نزدیک او با چهره ای مثل سردار سلیمانی و کارنامه اش در استانداری خراسان رضوی که با رضایت و تایید ابراهیم رییسی و علم الهدی امام جمعه مشهد (پدر همسر رییس جمهور منتخب) همراه بود به نظر می رسید حذاقل در فهرست گزینه های اولیه مطرح برای وزارت صمت رییسی، نامی از او هم به میان آورده شود که چنین نشد.مشخص نیست علیرضا رزم حسینی این روزها از همراهی کوتاه مدت خود با دولت روحانی رضایت دارد یا خیر اما میتواند به اینکه در رزومه خود عنوان «وزیر صمت دولت دوازدهم» را به ثبت رسانده رضایت دهد چه اینکه اگر این پیشنهاد را در آن مقطع نمیپذیرفت، مشخص نبود امروز پیشنهادی از طرف ابراهیم رییسی هم دریافت کند.
بر اساس این گزارش،حضور رزم حسینی در دولت جدید اما به طور کامل منتفی نشده و ممکن است با حمایت بخش مهمی از نمایندگان حامی رئیسی در مجلس با لیدری پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و رییس کمیسیون اقتصادی از رزم حسینی که از همین مجلس رای اعتماد گرفته،کلیددار این وزارتخانه در دولت سیزدهم نیز علیرضا رزمحسینی باشد.
حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم کلید وزارتخانهای که در 8 سال اخیر 4 وزیر و 2 سرپرست به خود دیده است،به چه کسی سپرده میشود؟.
نگاهها به سمت فاطمی امین
در میان گمانه زنی هایی که در برخی رسانه ها منتشر شده ، نام سید رضا فاطمی امین قائم مقام رئیسی در آستان قدس رضوی برای تصدی این پست محتمل تر می باشد . البته برخی رسانه ها با توجه به اینکه او تجربه موفقی در مدیریت سازمان اقتصادی آستان قدس و برخی پست های اقتصادی دیگر داشته وی را یکی از چهره های مطرح برای وزارت اقتصاد معرفی می کنند ، اما بر اساس شنیده ها حضور فاطمی امین در صمت تقریبا قطعی شده است .
احمدینژادیهای مطرح برای وزارت صمت
در وزارت استراتژیک صمت همچنین نام «مهرداد بذرپاش» که حالا ریاست دیوان محاسبات را با کلی حرف و حدیث در اختیار گرفته ،مرتبا تکرار می شود.او در دولت احمدینژاد سابقه حضور در وزارت ورزش و جوانان،خودروسازی سایپا و پارسخودرو را دارد.
با انتخاب محمود احمدینژاد به عنوان رئیس دولت نهم ، فردی با نام «علیاکبر محرابیان» که گفته میشد خواهر زاده محمود احمدینژاد است و رئیس دولت آن را رد کرده بود ، به عنوان دومین وزیر پس از «علیرضا طهماسبی» در سال ۸۶، برصندلی این وزارتخانه تکیه زد و تا زمانی که این وزارتخانه منحل نشده بود، بربخش صنعت کشور مدیریت کرد.
او که در دولت دهم نیز دوباره سکان هدایت این وزارتخانه را به دست گرفت،با حواشی زیادی روبرو شد.او حالا در آستانه تحلیف ریاست جمهوری و معرفی کابینه اقتصادی دولت سیزدهم،گزینهای مطرح برای وزارت «صمت» است.
مهدی غضنفری متولد ۱۳۳۹ در الیگودرز و وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت دوم محمود احمدینژاد هم از گزینه هایی است که برای وزارت صمت مورد توجه قرار دارد..
گزینه های دیگر
فخرالله مولایی گزینه دیگری برای وزارت صمت است که دارای دکترای مدیریت کسب و کار با گرایش مدیریت استراتژیک کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی ( دانشگاه صنایع و معادن ) است. از سوابق اجرایی وی میتوان به معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران اشاره کرد.
عزتالله اکبری تالارپشتی نماینده حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سوادکوه شمالی و سیمرغ در دوره پنجم و دوره هشتم مجلس شورای اسلامی هم نام دیگری است که در برخی گمانه زنیها به او اشاره شده است.. اکبری توانست در یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس از استان تهران انتخاب شود. برخی دیگر از سوابق عزت الله اکبری تالارپشتی عبارتند از رئیس فراکسیون سرمایه گذاری خارجی مجلس شورای اسلامی (دوره هشتم) و رئیس سازمان صنایع و معادن استان تهران.