رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان از وجود مشکلات زیرساختی همچون آب و برق در جنوب استان سخن به میان آورد و در ادامه این موارد را موانع «رونق تولید» در این منطقه دانست و بیان کرد: کارخانجات جنوب استان با مشکل برق دست و پنجه نرم میکنند، بهطورمثال؛ 3 کارخانه در بخش ساردوئیه با 70 درصد پیشرفت فیزیکی؛ یک کارخانه کنسانتره در حال راه اندازی در شهرستان فاریاب و یا کارخانه مس کاتد در رمشک در حوزه برق دچار مشکل جدی هستند.
"مسلم مروجی پور" در جلسه رفع موانع تولید شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد با اشاره به مشکلات اقتصادی سال 97 گفت: با وجود همه مشکلات اقتصادی به وجود آمده در کشور طی سال 97، در جنوب استان کرمان اقدامات اقتصادی خوبی صورت گرفته است.
وی با تشریح اقدامات توسعه اقتصادی در جنوب استان کرمان بیان کرد: در سال گذشته 103 مجوز صنعتی در جنوب استان صادر شده که 9 درصد در این بخش نسبت به سال قبل از آن رشد داشتیم که از این تعداد مجوزهای صادر شده، 90 طرح بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، ضمن آنکه این طرح ها نیز زمینه اشتغال 3 هزار و 560 نفر را در این منطقه فراهم کرده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان اظهار کرد: 14 طرح اقتصاد مقاومتی با سرمایهگذاری 126 میلیون یورو با پیشرفت فیزیکی 70 درصد نیز در جنوب در استان کرمان در حال اجرای کار است که برای 2 هزار و 98 نفر اشتغال ایجاد کرده است.
وی به اقدامات صورت گرفته در بخش معدنی جنوب استان نیز اشاره کرد و افزود: در حوزه صدور پروانه اکتشاف 100 درصد نسبت به سال قبل از آن رشد داشتهایم ضمن آنکه 19 پروانه بهرهبرداری نیز طی سال گذشته در جنوب استان صادر شده که رشد 110 درصدی در این بخش شاهد بودیم همچنین 12 مجوز صنایع معدنی نیز در این بازه زمانی صادر شده که تاکنون 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مروجی پور از وجود مشکلات زیرساختی همچون آب و برق در جنوب استان سخن به میان آورد و در ادامه این موارد را موانع «رونق تولید» در این منطقه دانست و بیان کرد: کارخانجات جنوب استان با مشکل برق دست و پنجه نرم میکنند، بهطورمثال؛ 3 کارخانه در بخش ساردوئیه با 70 درصد پیشرفت فیزیکی؛ یک کارخانه کنسانتره در حال راه اندازی در شهرستان فاریاب و یا کارخانه مس کاتد در رمشک در حوزه برق دچار مشکل جدی هستند.
"محمدجواد فدائی" استاندار کرمان نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت کارخانه کاتد مس رمشک و انتقاد شدید از عدم دریافت مجوز محیط زیست این کارخانه، گفت: جای سوال است که چگونه با وجود آنکه این کارخانه 99 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما هنوز مجوزهای زیست محیزی را نگرفته؛ این در حالی است که هر پروژه باید قبل از اجرا مجوزهای لازم را برای اجرایی شدن را دریافت کند. حال اگر فرضا سازمان محیط زیست مجوزهای لازم برای بهره برداری از این کارخانه را صادر نکند چه باید کرد؟ سرمایههایی که تاکنون در این پروژه صرف شده، چه خواهد شد؟
وی ادامه داد: خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته؛ مقرر گردید که به کارخانه مس کاتد این شهرستان از سوی سازمان محیط زیست استان مجوز موقت 6 ماهه ارایه گردد تا این کارخانه مجوزات لازم را ظرف این بازه زمانی دریافت کند.
استاندار کرمان با اشاره به ظرفیتهای توسعهای بخش ساردوئیه و مشکلات این بخش در زمینه برق و با گلایه از معطل ماندن یکساله پروژه پست فوق توزیع برق در این بخش عنوان کرد: باید به این موضوع توجه ویژه ای داشت که اگر در بخش ساردوئیه سرمایهگذاری مناسبی صورت نگیرد، مردم این منطقه مهاجرت خواهند کرد که باعث بروز آسیب های زیادی در جامعه خواهد شد.
وی با اشاره به طرح اجرای کارخانه منگنز در اسفندقه جیرفت که در زمینه برق با مشکل مواجه شده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه وضعیت در حوزه برق اکثر واحدهای صنعتی در جنوب استان مطلوب نمی باشد از همه واحدهای جنوب استان کرمان می خواهیم هرچه سریعتر درخواست برق خود را ارایه دهند تا بتوانیم تدابیر لازم برای رفع مشکلات آنها اتخاذ کنیم.
فدائی از عدم ظرفیت باربری بالای 30 تن از پل فلزی اسفندقه سخن به میان آورد و بیان کرد: مدیریت سرمایهگذاری استانداری کرمان پیگیریهای لازم برای اختصاص 4 میلیارد تومان اعتباری از محل اعتبارات استانی برای احداث پل فلزی با ظرفیت 60 تن در این منطقه را در آینده نزدیک انجام خواهد داد تا بتوانیم در کوتاه زمان ممکن مشکل عبوری این پل را نیز در این منطقه رفع کنیم.
وی در ادامه این جلسه به وضعیت گزارش شده از معادن شن و ماسه شهرستان جیرفت نیز اشاره و بیان کرد: تاسیسات معادن شن و ماسه نباید در بستر رودخانهها باشد لذا باید این تاسیسات از بستر رودخانهها جمعآوری گردند، ضمن آنکه محل و طرح برداشت شن و ماسه نیز باید زیر نظر شرکت آب و منطقهای استان انجام شود.
استاندار کرمان به وضعیت معادن بهرآسمان اشاره کرد و ادامه داد: برای دریافت گواهی کشف معدن رمون بهرآسمان یک جلسه با حضور سازمان بازرسی استان، سازمان محیط زیست استان، آب منطقهای، سرمایهگذار و سایر مسئولین مربوطه تشکیل و تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ خواهد شد.
عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان عنوان کرد: با توجه به اختلاف شرکت شهرکهای جیرفت با شرکت اشک و پارس(تایر تولید میکند) در خصوص قیمت واگذاری زمین در شهرک شماره 2 جیرفت مقرر شد در حال حاضر شرکت شهرکهای جیرفت صد هکتار زمین در شهرک مذبور تحویل این شرکت داده تا این شرکت عملیات اجرایی خود را آغاز تا ظرف یک ماه مسئولین مربوطه بههمراه مدیر کل سرمایهگذاری استانداری کرمان در خصوص قیمت این زمین تصمیمگیری شود.