براساس اعلام سازمان امور مالیاتی، پزشکان در بین اصناف دارای بیشترین شکایت ازسوی مردم در فرار مالیاتی هستند که بیشترین گزارشها در این زمینه، استفاده نکردن از کارتخوان و در موارد محدودی نیز درخواست دلار و سکه از بیماران برای پرداخت هزینههای درمان است.
قانون پایانههای فروشگاهی و مؤدیان کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع قانون مالیاتهای مستقیم را مکلف کرده تا از پایانه فروشگاهی (کارتخوان) استفاده کنند.
با اینکه این قانون از زمان تصویب در سال ۱۳۹۸ در پیچوتاب اجرا قرار داشت، سرانجام در سال گذشته دستگاههای کارتخوان و درگاههای پرداخت الکترونیک به پروندههای مالیاتی به منظور فراهمسازی مقدمات قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان متصل و حدود هفت میلیون کارتخوان به پروندههای مالیاتی متصل و تقریبا سه میلیون کارتخوان نیز غیرفعال شدند.
سازمان مالیاتی: پزشکان دارای بیشترین گزارش فرار مالیاتی
در این بین، همواره شکایتهایی از مردم درباره استفاده نکردن کارتخوان توسط اصناف مطرح میشد که تازهترین اعلام سازمان امور مالیاتی به ایسنا نیز این موضوع را تایید کرد زیرا طبق اعلام این سازمان، عمده گزارشهای مردمی از فرار مالیاتی به استفاده نکردن اصناف بهخصوص پزشکان و مراکز درمانی از کارتخوان مربوط میشود که مردم را به استفاده از سایر روشها برای پرداخت هزینهها چون کارت به کارت هدایت میکنند.
در این زمینه، سازمان امور مالیاتی از ارسال پیامک اخطار به پزشکان در راستای استفاده نکردن از کارتخوان خبر داده و تاکید کرده است که درصورت تکرار این اتفاق، برخورد جدی با آنها صورت خواهد گرفت.
اما یک نکته مهم در اظهارات مدیر دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی این است که در موارد انگشتشماری دیده شده که برخی از مراکز درمانی و کلینیکها افراد را به خرید دلار برای پرداخت هزینه خدمات درمانی وادار کردهاند و حتی یک بیمارستان از کارتخوان یک رستوران استفاده میکرده است.
نظام پزشکی: گرفتن دلار برای حق ویزیت واقعیت ندارد
این موضوع با واکنشهای زیادی همراه شد که سازمان مالیاتی نیز در پی آن تاکید کرد که درخواست ارز یا سکه از سوی برخی پزشکان فقط ۲ تا ۳ مورد بوده و سازمان امور مالیاتی با آنها برخورد جدی میکند. اما سازمان نظام پزشکی این موضوع را رد کرد و گفت: این سازمان پیگیر نصب کامل کارتخوان در مطب پزشکان در سراسر کشور است.
به گزارش ایسنا،با اینکه اعلام سازمان مالیاتی حاکی از ثبت بیشترین شکایات مردمی از فرار مالیاتی پزشکان و درخواست غیرریالی برخی از مراکز درمانی است اما سازمان نظام پزشکی درخواست دلار به عنوان حق ویزیت را رد کرده، در ادامه این گزارش برخی از گزارشهای مردمی اعلام شده به ایسنا و البته کامنتهایی که در اخبار مربوطه در مورد فرار مالیاتی اصناف بهخصوص پزشکان مطرح شده، آمده است.
فردی گفته که برخی از پزشکان برای یک عمل جزیی که هزینه اعلام شده از سوی بیمارستان حدود ۱۰ میلیون با بیمه است، میگویند که یک سکه میگیرند تا عمل کنند.
کارت به کارت کن تا آزمایش بگیرم
فرد دیگری نیز میگوید که برخی از پزشکان فقط ویزیت را با کارتخوان انجام میدهند و پزشکی به او گفته که برای انجام آزمایش، هزینه را کارت به کارت کند تا از او آزمایش بگیرد.
درخواست سکه برای عمل زانو
شخص دیگری نیز گفته است که از آنجا که تهیه دلار برای همه خیلی راحت نیست، برخی از پزشکان در خواست طلا میکنند و این فرد اعلام کرده که پزشکی برای جراحی زانو از او سکه خواسته است.
پزشکان فقط پول نقد قبول میکنند
بیماری از تجربه مراجعه به مطب دکتر میگوید که منشی مطب شماره دکتر را برای کارت به کارت میدهد و پول نقد و استفاده از کارتخوان را قبول نمیکند. یا شخص دیگری اعلام کرده که به هر دکتری که میرود، فقط پول نقد قبول میکنند و با داشتن کارت نیز او را به گرفتن پول نقد از عابر بانک هدایت کرده است.