printlogo


مدیرعامل شرکت صنایع و معادن ماهان سیرجان مطرح کرد:
کادرسازی با نگاهی علمی به آینده
کادرسازی با نگاهی علمی به آینده
کد خبر: 4370
شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان طرح‌های توسعه‌ای بزرگی را در دستور کار خود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به احداث کارخانه کنسانتره و گندله هر کدام به ظرفیت دو میلیون تن در سال و افزایش اشتغال قابل توجهی در این بخش‌ها اشاره کرد...
جذب و به‌کارگیری نیروی انسانی کیفی از دغدغه‌ها و چالش‌های همیشگی سازمان‌های پیشرو و توسعه‌نگر بوده است. شرکت‌های پیشرو به ویژه در حوزه معدن‌کاری دائما تلاش می‌کنند در این زمینه راهکارهای مناسبی را برگزینند که البته جذب و به کارگیری نیروی انسانی متخصص در بخش معدن در شرایط کنونی دشوار است و اگر شرکت‌ها قصد توسعه فعالیت خود را دارند، باید به سرعت نسبت به پرورش نیروی انسانی متخصص به صورت علمی اقدام کنند. در این رابطه با مهدی بهرامی، مدیرعامل شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه خواهید خواند:
وضعیت شرکت ماهان سیرجان از نظر ایجاد اشتغال به صورت مستقیم و غیرمستقیم چگونه است؟
در معادن شرکت ماهان سیرجان و پروژه‌های توسعه‌ای مجموعه، در مجموع نزدیک به یک هزار نفر مشغول به فعالیت هستند که این تعداد به طور غیر مستقیم به بیش از یک هزار و 500 نفر می‌رسد. خوشبختانه سال گذشته با وجود مشکلات اقتصادی و چالش‌های زنجیره فولاد که منجر به کاهش بیش از دو میلیون تنی فولاد خام در کشور شد، شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان موفق شد رشد 20 درصدی در حوزه اشتغال را به ارمغان آورد. ضمن اینکه این شرکت، یکی از شرکت‌های گروه مالی گردشگری است که بیش از 18 هزار نفر در آن به طور مستقیم اشتغال دارند و در حوزه‌های مختلف ازجمله گردشگری، بانک، صنعت و معدن، هتل‌داری و ... مشغول به فعالیت هستند. این رقم در پایان سال 1401 به 28 هزار نفر خواهد رسید.
استراتژی شرکت شما برای جذب و استخدام نیروهای انسانی چیست و این فرایند چگونه انجام می‌شود؟
ذکر این نکته حائز اهمیت است که لازمه موفقیت هر سازمان، قطعا نیروی انسانی آن مجموعه و ارزشمندترین سرمایه شرکت محسوب می‌شود که این نیروی انسانی می‌تواند سایر دارایی‌ها و سرمایه‌های شرکت را ارزش دهد و یا از بین ببرد. علاوه بر این، نیروی انسانی متخصص باعث می‌شود که شرکت‌ها زودتر به اهداف خود نزدیک شوند.
در خصوص استراتژی شرکت ماهان، روند جذب نیروی انسانی شرکت در بخش پیمانکاران با ضوابط آن‌ها و تایید نهایی ما به عنوان کارفرما صورت می‌پذیرد که البته مدیریت منابع انسانی شرکت بر روند جذب نیروهای جدید، نظارت دارد و در مورد جذب نیرو برای بخش کارفرما، تابع دستورالعمل‌های کمیته جذب گروه مالی گردشگری هستیم. در این رابطه با توجه به اینکه زیرمجموعه هلدینگ ماهان و گروه مالی گردشگری محسوب می‌شویم، از این رو، از یک استراتژی هماهنگ در گروه مالی گردشگری تبعیت می‌کنیم. در نهایت اینکه نیروهای منتخب شرکت ماهان بر اساس شایستگی‌های فنی و عمومی به کمیته جذب گروه معرفی خواهند شد و پس از طی مراحل جذب و بررسی صلاحیت‌ها و استانداردهای تعریف شده در گروه مالی گردشگری، مدیریت منابع انسانی نسبت به تایید و یا عدم تایید افراد معرفی شده، اقدام خواهد کرد.
با توجه به اینکه در حوزه معدن‌کاری فعالیت می‌کنید، با چه چالش‌هایی در جذب و به کارگیری نیروی انسانی مواجه هستید؟
کمبود نیروی انسانی متخصص، عدم وجود کیفیت آموزشی در مراکز آموزش نیروی انسانی و به‌ طور مشخص دانشگاه‌ها و آموزش‌های غیر موثر مراکز آموزش عالی و مسئله همیشگی فاصله ارتباطی بین دانشگاه و صنعت چالش همیشگی شرکت‌های معدنکاری برای به کارگیری نیروهای انسانی متخصص است. از طرفی مشکلات حقوق و دستمزد پرسنل که همیشه شرکت‌های کوچک را در مقابل شرکت‌های بزرگ در رقابت برای جذب نیرو محکوم به شکست می‌کند، وجود دارد. از سوی دیگر، در خصوص تخصص‌های اپراتوری بخش معدن برای ماشین‌آلات و تجهیزات هم شدیدا با کمبود نیروی با تجربه و متخصص روبه‌رو هستیم و تقاضای بالایی در این زمینه در معادن وجود دارد.
مجموعه شما برای برطرف شدن چالش‌ها، به‌ویژه در بحث ناکارآمدی نیروی انسانی چه اقداماتی را به کار گرفته است؟

در مرحله اول، جذب نیروی کارآمد را در استراتژی جذب به ‌کار می‌گیریم و در مرحله بعد از جذب نیرو، حتما نیازمند آموزش‌های عمومی و تخصصی برای پرسنل هستیم که در این زمینه کارآمدی برنامه آموزشی، نیازسنجی درست و نظارت مستمر بر آموزش پرسنل و بهبود روند آموزش لازم است. همچنین ایجاد انگیزه‌های آموزشی و کسب تجربه نیز در پرسنل نیز ازجمله ضروریات هر شرکتی به شمار می‌رود. علاوه بر این، وجود روحیه تیمی در شرکت و نیاز شرکت به تک تک پرسنل و توانایی‌های کارکنان می‌تواند در بالا بردن انگیزه‌های آموزشی در خود افراد نیز موثر باشد.
استراتژی شرکت ماهان سیرجان در زمینه اشتغال‌زایی و جذب نیروی انسانی برای تداوم و توسعه فعالیت‌ها چیست؟
شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان طرح‌های توسعه‌ای بزرگی را در دستور کار خود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به احداث کارخانه کنسانتره و گندله هر کدام به ظرفیت دو میلیون تن در سال و افزایش اشتغال قابل توجهی در این بخش‌ها اشاره کرد. از طرفی در تکمیل کادر تخصصی فعالیت‌های اصلی شرکت ازجمله استخراج معادن، توسعه اکتشافات معدنی به نیروهای متخصص نیاز مبرم داریم و از این رو، در حال جذب بهترین نیروهای ممکن برای پیشبرد هر چه بهتر و کارآمدتر اهداف خود هستیم. باید اذعان کرد که به دلیل شرایط بد اقتصادی و کاهش حاشیه سود شرکت‌ها، فعالیت در حوزه‌های مختلف بدون توجه به جذب نیروی کارآمد محکوم به شکست و ورشکستگی شرکت‌ها خواهد بود و نیروی انسانی هم یقین بداند که شرکت‌ها ناگریز از پیاده کردن نظام شایسته سالاری در سیستم منابع انسانی خود خواهند بود.

 
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/4370