نایب رئیس مجلس در تشریح سفر یک روزه خود به استان کرمان به ویژه شهرستان سیرجان، گفت: در این سفر از امکانات عملیاتی برای تغییر الگوی کشت و حرکت به سمت افزایش بهرهوری و افزایش به سمت تولید محصولات کشاورزی که خاستگاه صادرات دارند، بازدید شد.
علی نیک زاد نایب رئیس مجلس گفت: با توجه به اینکه در کشور حدود 16 میلیون هکتار زمین قابل کشت و حدود 2.5 میلیون هکتار باغات وجود دارد، بررسیهایی صورت گرفته در مجموعه ماهان با تغییر الگوی کشت یک نمونه موفق از کشاورزی نوین در این منطقه پیادهسازی شده است.
وی یادآور شد: در زمینه کشت خرما، پسته، گردو گرمسیری و سردسیری با بررسیهای دقیق اقلیمی و بررسیهای کارشناسی و همچنین انگیزه افزایش درآمد 25 برابری در مقابل کاهش مصرف آب، این تغییر الگوی کشت صورت گرفته که کار بزرگی است و باید مورد حتما وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد.
نایب رئیس مجلس بیان کرد: با صرف مصرف فعلی آب، 90 میلیارد متر مکعب برای زمینهای کشاورزی صرف میشود که به هیچ عنوان خروجی مناسبی به نظر نمیرسد چراکه 90 درصد آب کشور صرف حوزه کشاورزی میشود.
وی تأکید کرد: هدف این سفر، دیدن امکانات عملیاتی برای تغییر الگوی کشت و حرکت به سمت افزایش بهرهوری و افزایش به سمت تولید محصولات کشاورزی که خاستگاه صادرات دارند، بود.
نیکزاد تصریح کرد: این رویکرد میتواند کشاورزی کشور را نجات دهد، در بسیاری از مناطق کشت هندوانه که آب بسیاری مصرف میکند توجیه اقتصادی ندارد ولی این تغییر الگوی کشت برای اقتصاد و تأمین امنیت مواد غذایی میتواند بسیار موثر باشد.