بهرهبرداری از پروژه فولادسازی شرکت فولاد بوتیای ایرانیان با ظرفیت سالانه ۱.۵ میلیون تن در هفته دولت توسط رئیسجمهور آغاز خواهد شد.
مجموعه فولاد بوتیای ایرانیان از سال ۱۳۹۰ با سرمایهگذاری هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، با هدف تکمیل زنجیره تامین فولاد کشور و رسالت جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی با ایجاد کارخانههای تولید کنسانتره، گندله، احیا مستقیم، فولادسازی و ریختهگری و همچنین نیروگاه سیکل ترکیبی ۴۵۰ مگاواتی آغاز به کار کرده است. این مجتمع با احتساب ۱۰۳ هکتار اراضی فضاهای جنبی و غیرصنعتی مجموعا در زمینی به مساحت ۶۶۳ هکتار در استان کرمان و در ۲۷ کیلومتری غرب شهر کرمان احداث شده است.
در سال ۱۳۹۲ اقدامات اولیه در رابطه با طراحی و ساخت پروژه فولاد بوتیا همزمان با گندلهسازی انجام و در سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ قراردادهای عملیاتی شدن اجرای آن نهایی شد. فولاد بوتیا پنج پروژه کلان در دستور کار دارد که پروژه گندلهسازی آن در سال ۱۳۹۶ در مدار تولید قرار گرفته است. در سال ۱۳۹۸ نیز با حمایت صندوق توسعه ملی پروژه فولاد بوتیا، این طرح جان تازهای گرفت. در نهایت بهرهبرداری از فولادسازی بوتیای ایرانیان آبان ماه سال گذشته در مراسمی بصورت آنلاین (با توجه شیوع ویروس کرونا) با ظرفیت تولید سالانه ۱.۵ میلیون تن با حضور مدیرعامل بانک پاسارگاد، مدیرعامل میدکو، مدیرعامل شرکت فولاد بوتیای ایرانیان و جمعی از مدیران و متصدیان برگزار شد.
پس از بهرهبرداری کامل شامل واحدهای مکانیزه دریافت، تخلیه، انباشت، برداشت و انتقال مواد، ایستگاه مانوری راهآهن، واحد گندلهسازی، واحد احیا مستقیم، ایستگاه گاز، واحدهای ذوب و ریختهگری مداوم، واحد تولید اکسیژن، سیستم تصفیه آب و بازیافت پساب آب، پست اصلی برق،نیروگاه سیکل ترکیبی و ابنیه جانبی، انبارها و فضای سبز خواهد شد.
جزییات طرح
کارخانههای گندلهسازی با ظرفیت تولید۲.۵ میلیون تن گندله در سال، احداث و به بهرهبرداری رسیده است و زمینه اشتغال ۲۶۰ نفر بصورت مستقیم و قریب به ۲۶۰۰ بصورت غیرمستقیم را فراهم کرده است. همچنین ایجاد کارخانههای احیا مستقیم با ظرفیت دو میلیون تن در سال آهن اسفنجی گرم و سرد و همچنین ساخت کارخانه فولادسازی و ریختهگری مداوم با ظرفیت تولید سالانه ۱.۵ میلیون تن در دستور کار قرار گرفته است. مراحل ساخت این دو واحد تولیدی در زمینی به مساحت ۲۷۶ هکتار در حال اجرا است که پس از راهاندازی زمینه اشتغال ۷۰۰ نفر بصورت مستقیم و ۱۷ هزار نفر بصورت غیرمستقیم را فراهم میکند.
با توجه به محدودیت تولید برق در استان کرمان و عدم امکان تامین برق موردنیاز از شبکه سراسری، نیروگاه سیکل ترکیبی ۴۵۰ مگاواتی با بهکارگیری توربینهای کلاس F در زمینی به مساحت ۴۶ هکتار در مجتمع فولاد بوتیای ایرانیان مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت و مازاد ظرفیت این نیروگاه در اختیار شرکتهای گروه هلدینگ میدکو و شبکه برق سراسری کشور قرار میگیرد.
به گزارش ایسنا،مجتمع فولاد بوتیای ایرانیان پس از بهرهبرداری متشکل از واحدهای مکانیزه دریافت، تخلیه، انباشت، برداشت و انتقال مواد، ایستگاه مانوری راه آهن، واحد گندلهسازی، واحد احیاء مستقیم، ایستگاه گاز، واحدهای ذوب و ریختهگری مداوم، واحد تولید اکسیژن، سیستم تصفیه آب و بازیافت پساب آب، پست اصلی برق و نیروگاه سیکل ترکیبی است.
این پروژه (طرح فولاد بوتیای ایرانیان کرمان) به اضافهی ۴۶ طرح صنعتی و معدنی در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت در هفته دولت سال جایر، توسط سید ابراهیم رئیسی- رئیس جمهور- افتتاح خواهد شد.