printlogo


پیش‌بینی محسن جلالپور از آینده دلار؛
تاوان تثبیت نرخ ارز
تاوان تثبیت نرخ ارز
کد خبر: 4828
مجموعه شرایط اقتصادی ایران، این اجازه را نمی‌دهد که در صورت توافق هم دلار زیر 28 هزار تومان تثبیت شود.اگر قیمت دلار در کانال پایین‌تری قرار گیرد موقتی خواهد بود...
محسن جلال‌پور، فعال اقتصادی با اشاره به اینکه در طول تاریخ ۴۰ساله بعد از انقلاب طی چهار مرحله جهش ارزی داشتیم، گفت: یکی از دلایل اصلی جهش‌های ارزی این بود که دولت‌ها نرخ ارز را در یک شرایط تصنعی و پایین نگه داشتند و در اثر یک شوک مثل خروج ترامپ از برجام، افزایش بدهی ارزی ایران در دهه ۷۰، تحریم‌های دهه ۹۰ و دلایل دیگر، جهش ارزی به وقوع پیوسته است.
جلال‌پور ادامه داد: در رابطه با نرخ ارز بارها صاحبنظران و فعالان اقتصادی تاکید دارند که باید مابه‌التفاوت تورم داخلی و خارجی را به نرخ ارز اضافه کنیم. بعد از حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی، قیمت دلار تا سطح ۳۲هزار تومان نیز بالا رفت. اگر شرایط کشور به سمت تعادل و مذاکرات برجام پیش نرفته بود، حتما قیمت‌های بالاتری را تجربه می‌کرد. بخشی از افت نرخ ارز در اخبار مذاکرات پیش‌خور شده است.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه در صورت توافق حتما قیمت ارز پایین‌تر از رقم فعلی خواهد بود و در صورت عدم توافق نیز حتما در کانال‌های بالاتری قرار می‌گیرد، گفت: به نظر می‌آید که در روزهای آتی اگر توافق انجام شود، قیمت ارز در بازار کمتر خواهد شد. در روزهای اخیر هم که مذاکرات در جریان بود قیمت ارز کاهشی شد. پیش‌بینی هم این است که کف دلار ۲۸هزار تومان باشد، حتی اگر قیمت دلار برای چند روز نیز زیر این قیمت تثبیت شود، به صورت موقتی خواهد بود.
وی با اینکه قیمت ۲۸هزار تومانی دلار را مطابق با وضعیت اقتصادی کشور ارزیابی می‌کنم، گفت: حتی اگر همه شرایط بهینه‌ای که در اثر توافق اتفاق می‌افتد، محقق شود، وضع اقتصادی ایران، کسری بودجه، آینده فروش نفت، بدهی‌ها و هزینه‌های فراوانی که روی دست دولت مانده (چه ناشی از بدهی‌های دولت قبلی و چه هزینه‌هایی که این دولت خصوصا در زمینه یارانه‌ها برای خود ایجاد کرده)، به هیچ عنوان این امکان را به اقتصاد کشور نمی‌دهد که دلار زیر ۲۸هزار تومان تثبیت شود. وی افزود: اگر قیمت دلار در کانال پایین‌تر هم قرار گیرد، موقتی خواهد بود.
وی همچنین اظهار کرد: همگرایی نرخ‌ها در بازار دلار خبر خوبی به خصوص برای صادرکنندگان است. امیدوارم که دولت و بانک مرکزی بعد از تجربه‌های گذشته، برنامه کاهش نرخ نیمایی را نداشته باشد. روز یکشنبه در ساعاتی دلار نیمایی از دلار توافقی فاصله چندانی نداشت و فکر می‌کنم که این دقت نظر در دولت وجود دارد و امیدوارم که ادامه‌دار باشد.
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/4828