printlogo


در دیدار فعالان اقتصادی با رئیس کمیسیون صنایع مجلس مطرح شد
رهاشدگی صنایع کوچک و متوسط در کرمان
رهاشدگی صنایع کوچک و متوسط در کرمان
کد خبر: 5129
رهاشدگی صنایع کوچک و متوسط در کرمان؛ این نکته مورد تاکید در دیدار فعالان اقتصادی کرمان با رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بود که در شمار اصلی‌ترین چالش‌های بخش صنعت، معدن و تجارت استان کرمان هم قرار می‌گیرد.
صنایع کوچک و متوسط رها شده اند
رئیس اتاق کرمان گفت با اشاره به اینکه صنایع کوچک و متوسط از زیرمجموعه سازمان صنعت، معدن و تجارت خارج شده اند و به شرکت شهرک های صنعتی پیوسته اند، گفت: شرکت شهرک های صنعتی به دلیل نداشتن امکانات، توان اداره صنایع را ندارد و رهاشدگی صنایع در کرمان بسیار مشهود است.
سیدمهدی طبیب زاده در نشست بررسی مسائل و مشکلات فعالان حوزه صنعت و معدن افزود: صنایع استان یا بسیار کوچک و کارگاهی و یا بسیار بزرگ هستند، به همین دلیل نمی توان زنجیره تولید را کامل کرد و استان را صنعتی دانست. وی ادامه داد: تمرکز فعالیت های صنعتی در چهار شهرستان شهربابک، رفسنجان، سیرجان و زرند است و همچنین عمده ارزش افزوده در حوزه های فولاد، مس و خودروسازی ایجاد می شود.
طبیب زاده، با تاکید بر اینکه باید به صنایع کوچک توجه و احکامی برای متوازن سازی توزیع صنایع کوچک و متوسط صادر شود، گفت: صنایع کشور برای نوسازی، بازسازی و به روزسازی نیاز اساسی به احکام جدید در احکام برنامه هفتم توسعه کشور دارند. رئیس اتاق کرمان بیان کرد: صنایع بزرگ براحتی تسهیلات دریافت می کنند اما صنایع کوچک با مشکلاتی روبرو هستند که پیشنهاد می شود صندوق حمایت از سرمایه گذاری و صنایع کوچک فعال و همچنین بانک صنایع کوچک راه اندازی شود. وی تصریح کرد: شرکت های بزرگ هیچ الزامی برای تهیه تجهیزات و امکانات خود از استان و منطقه خود ندارند و در حال حاضر کمتر از ۲۰ درصد نیازهای شرکت های بزرگ از استان و 80 درصد از خارج از استان تهیه می شود و این موضوع فروش تولیدات برخی صنایع را با مشکل روبرو کرده است.
7 قانون پایه ای تولید فقط 35 درصد اجرا شده است
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست با بیان اینکه اولویت فعالیت های کمیسیون  توسعه صنعتی کشور است، گفت: کم کردن و اصلاح قوانین مدنظر ماست که البته اجرای قوانین مرتبط با حذف فساد، رانت و امضاهای طلایی بسیار زمان بر است. مصطفی طاهری اظهار کرد: در مورد تولید 7 قانون پایه ای، دائمی، فوق العاده و بدون عیب و نقص داریم که بر اساس اعلام دیوان محاسبات کشور در بهترین حالت 35 درصد اجرا شده است که 95 درصد بخش اجرا نشده به دلیل ترک فعل دولت بوده است. طاهری، با اشاره به آئین نامه های دست و پاگیر در حوزه تولید افزود: هیات مقررات زدایی درحال نسخ یکسری قوانین است. وی ادامه داد: قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی، هفته آینده ابلاغ می شود و امیدواریم با اجرای این قانون، حکمرانی ها به سمت داده محور و سامانه محور سوق داده شود.
مشوق ها برای صنایع اجرا شود
در ادامه عضو هیات رئیسه اتاق کرمان و نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران با بیان اینکه صدور بخشنامه های جدید، سیاست گذاری و برنامه ریزی برای فعالیت های واحدهای تولیدی را حتی برای 10 روز آینده با مشکل روبرو می کند، گفت:  این در حالی است که بر اساس قانون هرگونه تصمیم گیری باید از 6 ماه قبل اعلام شود تا برنامه ریزی های لازم صورت گیرد. عباس جبالبارزی افزود: 45 درصد سهمیه اشتغال کشور مربوط به بنگاه های کوچک و متوسط است که برای حفظ این اشتغال باید برای آنها مشوق هایی در نظر گرفته شود اما در عمل مشاهده شده مشوق ها در حد شعار باقی می مانند و اجرا نمی شوند.
جلوی فعالیت های تولیدی غیرقانونی گرفته شود
همچنین رئیس دفتر نمایندگی اتاق کرمان در سیرجان در این نشست گفت: متاسفانه به دلیل مسائل بسیار زیادی که برای صنایع کوچک ایجاد می شود روزانه شاهد تعطیلی چندین واحد هستیم و به نظر می رسد که این واحدها فراموش شده اند. حسین نجف آبادی پور، افزود: رقابت بین واحدهای تولیدی دارای مجوز و استاندارد با واحدهای تولیدی بدون مجوز غیرممکن است که باید برای نجات تولید کشور، جلوی اینگونه اقدامات غیرقانونی را گرفت.
مدیریت ارزی محقق نشده است
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان،در ادامه عضو هیات رئیسه اتاق کرمان، به مداخله بانک مرکزی و دولت در فرآیند ارز کشور از سال 1397 اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف تعهد ارزی مدیریت ارز بود که در حال حاضر تقاضای ارز کشور را تحت شعاع خود قرار داده است. آرش علوی بیان کرد: ایجاد برخی اجحاف ها در حسابرسی ها و عدم نیروی کارشناس حرفه ای در سازمان تامین اجتماعی، همچنین قیمت گذاری دستوری و صدور بخشنامه های ناگهانی و عجیب،   از جمله مشکلات صنایع است.
گفتنی است در این نشست برخی فعالان حوزه های صنعت و معدن از بخش خصوصی و دولتی به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.

 
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/5129