توجه به معادن و حوزههای گوناگون این صنعت و همچنین روابط اقتصادی و تجارت بینالمللی یکی از محورهای رشد و توسعه هر کشوری است که بهواسطه رونق مبادلات تجاری تحقق مییابد.
کاهش هزینههای حملونقل، توسعه شبکههای ارتباطی، امنیت سرمایهگذاری و تامین منابع مالی و تسهیلات بانکی برای حمایت از فعالان اقتصادی از جمله عواملی است که بر میزان رشد اقتصادی و تثبیت جایگاه هر کشور در شبکه تجارت جهانی تاثیرگذار است. در این راستا جمهوری اسلامی ایران که دومین کشور پر جمعیت خاورمیانه با ۸۰ میلیون نفر جمعیت است با برخورداری از بیش از ۶۰ میلیارد تن ذخایر معدنی، مهمترین کشور معدنی غرب آسیا بهشمار میرود. رقابت تنگاتنگ در بازار بینالمللی حوزههای گوناگون معدنی، موجب شده سرمایهگذاران و پژوهشگران به توسعه روشی بپردازند که بتوانند فرصتهای سرمایهگذاری را ارزیابی کرده و آنها را رتبهبندی کنند اما تاکنون با وجود ذخایر معدنی فراوان درکشور، شاهد سرمایهگذاری مناسبی در این حوزه نبودهایم و درحالحاضر تناسبی بین حجم سرمایهگذاری و میزان ذخایر معدنی کشور وجود ندارد. برای اینکه شاهد رونق سرمایهگذاری در این بخشها باشیم باید تلاش کنیم فرصتی برای گردهمایی متخصصان و سرمایهگذاران فراهم کنیم تا ضمن معرفی ظرفیتها و توانمندیها، زمینه سرمایهگذاریها را فراهم کنیم. ما کشوری هستیم با نیروی جوان و تحصیلکرده و امکانات در کشور با وسعت زیاد پراکنده است، معادن ما در همه نقاط دورافتاده و محروم قرار گرفتهاند که اگر یک استراتژی تعریف شده از بخش اکتشاف برنامهریزی شود، بهطور قطع از کوچ بیرویه تحصیلکردهها و حتی شاغلان نقاط محروم کشور به مراکز شهرها جلوگیری خواهد شد. بر این اساس برگزاری هفتمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی، فرآوری مواد معدنی و تجهیزات وابسته و پنجمین نمایشگاه ماشینآلات معدنی و راهسازی که در راستای تحقق این اهداف برنامهریزی شده است، میتواند آینده خوبی را برای زیرساختهای اقتصادی و صنعتی کشورمان فراهم کند.
ضمن خوشامدگویی و آرزوی موفقیت برای تمامی مقامات، دستاندرکاران و شرکتکنندگان در این نمایشگاه که با حضور خود موجب پُرباری این رویداد با شکوه شدهاند، امیدواریم نمایشگاه و دستاوردهای نشستهای تخصصی و جانبی آن، تحرک و پویایی هر چه بیشتر اقتصاد ایران در راستای دستیابی به اهداف برنامههای توسعه اقتصادی کشور را به همراه آورد.
*مدیرعامل شرکت رستاک پاد ویژن