مدیر امور تغلیظ مجتمع مس سرچشمه رفسنجان گفت: در آذرماهجاری با تولید نزدیک به 3500 بشکه مولیبدن در این امور رکورد جدیدی در این زمینه بهثبت رسید...
مهندس سیدناصر سجادی اظهار کرد: در آذرماه امسال با تولید 3هزار و 457بشکه مولیبدن با عیار 51.64 درصد مولیبدن، عیار مس 1.50 درصد و تناژ کنسانتره 1009 رکورد جدیدی در این زمینه ثبت شد.
وی با بیان اینکه رکورد قبلی با تولید 2هزار و 922 بشکه در اسفند سال گذشته رقم خورده بود، افزود: این رکورد با تناژ کنسانتره 827، عیار مولیبدن 50.25 و عیار مس 1.06 رقم زده شده بود که رکورد فعلی هم از نظر تعداد و هم عیار و تناژ عدد بالاتری است.
وی در ادامه بیان کرد: در آذرماه امسال عیار مولیبدن سنگ معدن ارسالی طبق گزارشات زمینشناسی معدن 0/024 درصد، عیار مولیبدن کنسانتره کارخانه تغلیظ یک 0/735 درصد، عیار مولیبدن کنسانتره کارخانه تغلیظ دو 0/651 درصد، عیار مولیبدن مجموع کنسانتره کارخانه تغلیظ یک و دو 0/626 درصد، بازیابی کلی کارخانه مولیبدن 26/85 درصد و متوسط تناژ خشک بشکه 1009 تن بوده است.
مدیر امور تغلیظ مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با اشاره به تولید 3هزار و 457بشکه مولیبدن در آذرماه امسال، خاطرنشان کرد: این رکورد در حالی بدست آمد که میانگین هشتماه گذشته 1610 بشکه و پیشبینی برنامه 1672 بشکه بود. ضمن آنکه دست یافتن به عیار 51.64 درصد مولیبدن در حالی بود که میانگین هشتماه گذشته 49/80 %و مطابق برنامه 51 درصد بود.
سجادی به بیان مهمترین دلایل رقم خوردن این رکورد پرداخت و با ذکر اقدامات انجام شده، گفت: کنترل مناسب جریان برگشتی کارخانه(باطله کلینر سوم به ساختمان انتقال تیکنرهای قدیم یا داخل کارخانه) برحسب شرایط عملیاتی جهت استحصال حداکثری مولیبدن آن، کنترل مدار آسیاکنی و طبقهبندی کارخانه مولیبدن و تنظیم فشار سیکلونها بین 20 تا 30 psi، افزودن کفساز در مدار هفت ساعته جهت به حداکثر رساندن میزان کنسانترهگیری با توجه به افزایش مولیبدن ورودی، افزایش توزیع مواد شیمیایی با افزایش تعداد نقاط تزریق سولفور سدیم مایع، کنترل مداوم و کاهش مصرف کلی، پایش کیفیت محمولههای سولفور سدیم ارسالی قبل از استفاده در کارخانه در کارگاه متالورژی تغلیظ، استفاده از متفرقکننده رسها(سیلیکات سدیم) به صورت متناوب و بر حسب شرایط عملیاتی، کنترل مناسب مدار با رعایت تمام موارد کنترلی جهت بهینهکردن شرایط عملیاتی کارخانه و رفع موارد تعمیراتی تجهیزات مهم بخصوص همزنهای سلولهای فلوتاسیون و تغییر دور آنها از جمله اقدامات انجام شده بود که منجر به ثبت رکورد جدیدی در تولید مولیبدن شد./