براساس پیش بینی توزیع کودهای وارداتی با قیمت تمام شده در بودجه سال آینده و عرضه اوره با قیمت بورس کالا، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی پیشبینی کرد سال آینده شاهد چند برابر شدن قیمت محصولات کشاورزی خواهیم بود...
کودهای شیمیایی عامل اصلی افزایش تولید محصولات کشاورزی هستند و از سال ۴۶ تا امروز کودهای خارجی با ارز دولتی وارد کشور میشد و محصولات داخلی نیز با قیمت ارزان به بازار عرضه میشدند. این کودها شامل فسفاته، پتاسه و ازته هستند. اما به گفته علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در لایحه بودجه ۱۴۰۲ قرار است کودهای وارداتی با قیمت تمام شده توزیع شوند و از سوی دیگر اوره نیز با قیمت بورس کالا به بازار ارائه شود شاهد افزایش چند برابری قیمت محصولات کشاورزی در سال آینده خواهیم بود.
براساس آمار اعلام شده در نشست خبری معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری تولید گندم از مرز ۱۱ میلیون تن گذشته و تولید شلتوک هم به ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال جاری رسیده است. از سوی دیگر دادهها نشان می دهد کشور در حوزه تولید حبوبات نیز در سال جاری ۶۰۰ هزار تن حبوبات در کشور تولید شده است. از سوی دیگر تولید چغندر هم در سال به ۶ میلیون و ۷۵۰ تن رسیده است. اما به گفته معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در حوزه دانههای روغنی همچنان وابستگی ارزی داریم و در سال جاری موفق به تولید ۴۳۶ هزار تن دانههای روغنی شدیم.
اما در خصوص تولید پنبه مهاجر به این نکته اشاره کرد که در تولید پنبه با انحلال سازمان پنبه و دانههای روغنی به این حوزه آمار تولید دچار افت بسیاری شد. در اینباره برنامه این است که تا دو سال آینده آمار تولید پنبه کشور به پیش از انقلاب برگردد. اما ذکر این نکته ضروری است که در تولید ذرت و علوفه خودکفا شده ایم و در سال جاری ۱۵۶ میلیون تن در این بخش تولید داشته ایم.
مهاجری در ادامه با اشاره به ظرفیت صادرات محصولات کشاورزی ایران افزود: ایران میتواند سالانه ۵ میلیون تن صادرات محصولات کشاورزی داشته باشد که ارزآوری آن بالای ۲ میلیارد دلار خواهد بود و این امر با اجرای کامل الگوی کشت شدنی است.