حرکت بعدی کریپتو به افزایش بعدی نرخ بهره بانک مرکزی بستگی دارد، برخی از تحلیلگران اعتقاد دارند که بیتکوین میتواند قبل از افزایش دوباره به ۱۶ هزار دلار سقوط کند...
عمران لاخا، بنیانگذار Options Insights، روز سه شنبه گفت، احتمالا جهتی که قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در پیش خواهند گرفت، به این بستگی خواهد داشت که آیا فدرال رزرو رویکرد جنگ طلبانه تری برای افزایش نرخ بهره برای مبارزه با تورم اتخاذ میکند یا خیر.
در اوایل این ماه، بیت کوین، بزرگترین ارز دیجیتال از نظر ارزش بازار، به بالاترین سطح خود از ماه اوت رسید. اما با افزایش غیرمنتظره دادههای شاخص قیمت هزینههای مصرف شخصی (PCE) به ۵.۴ درصد، بیت کوین با افت قیمتی مواجه شد. شاخص PCE نه تنها در ماه ژانویه بسیار بالاتر از انتظارات بود، بلکه حتی در ماه ژانویه افزایش نیز یافته بود. بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال پس از انتشار این گزارش سقوط کردند.
بورس کالای شیکاگو (CME) برای اینکه بتواند انتظارات نرخ بهرهای بازار را مشخص کند و شانس تغییرات آتی نرخ بهره را مشخص کند، ابزار FedWatch را طراحی کرده است. با توجه به ابزار FedWatch CME، احتمال افزایش ۰.۵ درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو افزایش یافته است. این موضوع میتواند به نوسانات بیشتر بیانجامد.
نوسانات بین نوامبر و دسامبر پس از فروپاشی شرکتهای بزرگ رمزارز از جمله صرافی FTX به میزان قابل توجهی کاهش یافت. با کاهش نوسانات در بازار، تمایل و اشتیاق برای وردو به بازار افزایش یافت.این به نوبه خود باعث افزایش خرید و همچنین رشد پزیشنهای لانگ و یا همان خرید نسبت به فروش در بازار فیوچر چندین برابر گشت.
بیت کوین در چند مدت اخیر رشد قابل توجهی داشته و شاهد صعودهای ۱۰ درصدی در یک روز بودیم. به نظر میرسد با افزایش قیمت از ۱۶ هزار دلار، تمایل به فروش نسبت به گذشته در بازار کاهش یافته است.
در حال حاضر بیت کوین در محدوده قیمت ۲۳۵۰۰ دلار در حال معامله است اما برخی کارشناسان اعتقاد دارند به دلیل ریسک موجود در بازار احتمال دارد که بیت کوین قبل از رسیدن به ۲۸ و یا حتی ۳۰ هزار دلار، به ۱۶ هزار دلار ریزش کند و بعد دوباره رشد کند. این نوسان میتواند سطح جذابی از خرید را برای سرمایهگذاران ایجاد کند.
در بازار آپشن نیز بیشتر قراردادهای معاملات ارزهای دیجیتال در سطح ۲۱ تا ۲۰ هزار دلار قرار داده شده است که نشانگر انتظارات تغییرات قیمت در آینده است.
به نظر تحلیلگران در این دوران نوسان، سرمایهگذاران خرده فروش همچنان به نگهداری رمزارزهای خود وفادار خواهند بود و به سرمایهگذاری بلند مدت ادامه میدهند. از آنجایی که این سرمایهگذاران در شدیدترین ریزشهای کریپتوکارنسی حضور داشتهاند و همچنان حاضر به فروش دارایی خود نشدند، لذا احتمال اینکه با شروع نوسانات جدید تصمیم به فروش گرفته و در جایگاه فروشنده قرار گیرند اندک است.
در هر صورت با وجود افزایش نرخ PCE و احتمال افزایش نرخ بهره تا ۶ درصد، چشمانداز بازارها اندکی تیره گشته است. علیرغم اینکه نرخ تورم کاهش داشته است، اما فدرال رزرو برای پیشبرد سیاستهای انقباضی خود بیشتر بر PCE تمرکز دارد و این موضوع علت افت قیمتی اخیر رمزارزها و احتمال وقوع نوسان در آینده است.