printlogo


در آیین بزرگداشت روز صنعت و معدن در استان کرمان،چه گذشت؟
همه از دشواری ها و موانع « تولید» گفتند
همه از دشواری ها و موانع « تولید» گفتند
کد خبر: 697
در شرایطی که دشواری های فعالیت اقتصادی و تولیدی در سایه تحریمی که هر روز خزنده تر از قبل بر وسعت بیشتری از اقتصاد ایران و کرمان،سایه می اندازد اما چرخ تولید و صنعت با پایداری فعالان اقتصادی همچنان در گردش است و مواجهه با شرایط سخت کنونی به خردورزی اقتصادی بیشتری منجر شده که امید می رود همانگونه که دولت در تلاش است تا بودجه را از وابستگی به نفت برهاند،بنگاه های اقتصادی ایران و کرمان هم به مسیر جدیدی که با واقعیت های امروز سازگاری بیشتر دارد،تغییر ریل دهند.
در چنین شرایطی آیین بزرگداشت روز صنعت و معدن و تجلیل از واحدهای برگزیده صنعتی و معدنی استان کرمان برگزار شد و سرآمدان صنعت و معدن استان در سال 98 معرفی شدند.این اولین تجربه برگزاری این مراسم  از سوی خانه صنعت،معدن و تجارت کرمان پس از تفویض اختیار از سوی وزارت صمت بود که مورد استقبال و رضایت فعالان اقتصادی و نمایندگان بخش خصوصی استان قرار گرفت.مهمانان ویژه این مراسم فرشاد مقیمی معاون امور صنایع وزارت صنعت،میثم زالی دبیر ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید و محمدرضا مرتضوی دبیرکل خانه صنعت،معدن و تجارت ایران بودند.

سهم پایین صنعت از تسهیلات بانکی
معاون امور صنایع وزارت صنعت در همایش صنعت و معدن و تجلیل از واحدهای برتر استان کرمان،تصریح کرد:تامین مالی از اصلی ترین مسایل تولید است که باید بیش از گذشته مورد توجه باشد.
فرشاد مقیمی تاکید کرد:4۰ مورد مسائل و مشکلات مالی پیش روی تولید کشور احصا شده که در شورای هماهنگی اقتصادی دولت در حال طی کردن مسیر است..
وی افزود: برای نخستین بار در کشور نمایشگاهی در تهران برگزار شد که نیازمندی های 210 واحد بزرگ صنعتی را به نمایش گذاشت و برگزاری این نمایشگاه را در استان کرمان که از استان های صنعتی و معدنی است هم توصیه می کنم.
مقیمی ادامه داد: برگزاری این نمایشگاه و حضور بروکرها می تواند ارتباط بین توانمندی ها و نیازها را برقرار کند و نگاه ها را متوجه تولید داخل و بومی سازی کند و با تمرکز بر این مساله می توانیم سالیانه میلیون ها دلار کاهش ارزبزی داشته باشیم.
مقیمی تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم وضعیت تولید را در سطح سال 96 حفظ کنیم، به دو تا سه برابر عدد مصوب شده برای امسال به سرمایه در گردش نیاز داریم و حتی رشد 41 درصدی در دو ماهه اول امسال در پرداخت تسهیلات پاسخگوی نیاز تولیدی کشور نیست.
 معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مشکل یکی از واحدهای تولیدی کرمان،گفت: سیاست ما بر جلوگیری از واردات کالاهایی است که در کشور در حال تولید است به عنوان مثال بعد از حضور در کرمان، جلوی واردات رینگ آلومینیومی در کشور گرفته شد و جلوی تامین ارز ثبت سفارش های گذشته نیز با هماهنگی گرفته شده است.
مقیمی در ادامه نکته ای را مطرح کرد که مورد توجه رسانه ها قرار گرفت: باید صنعتگران در زمینه تامین و تدارک مواد اولیه و تجهیزات از ظرفیت های داخلی استفاده کنند که ارزش مقابله با دشمن در این صحنه، کمتر از ساقط کردن پهپاد آمریکایی نیست.

سخنان صریح دبیرکل
در ادامه محمدرضا مرتضوی دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران که در بین مسوولان به صراحت شهره است،پشت تریبون قرار گرفت تا تصریح کند: پاسخ جنگ اقتصادی را باید در میدان اقتصادی داد و در این شرایط، تلاش های تمامی ارکان کشورباید در جهت رنگین شدن سفره کارگران ایرانی باشد.
مرتضوی افزود: اتفاق خوبی که رقم خورد، جدایی بخش کالای اساسی از وزارت جهاد کشاورزی و واگذاری به وزارت صنعت، معدن و تجارت است که در این بخش مشکلاتی داشتیم ، معنی ندارد که در شکر و برنج که کالای اساسی مردم است بحران ایجاد شود و قیمت آنها را افزایش یابد. مرتضوی خطاب به متولیان تنظیم بازار گفت:آیا باید گوشت را با ارز ۴۲۰۰ تومانی بخرید و با قیمت کیلویی ۱۰۰ هزار تومان‌ به کارگر بفروشید؟
وی در انتقادی تیز و تند با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی باید خادم کارگران باشد، تصریح کرد: این سازمان حق ندارد دفترچه بیمه کارگران را به دلیل عقب افتادگی در پرداخت بدهی تمدید نکند چون قانون این را می گوید.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران تصریح کرد :ما از تحریم ها و آمریکا نمی ترسیم ولی از کسانی که با میخ به قایقی که در این دریای طوفانی در آن نشسته ایم آسیب می زنند باید ترسید.
 مرتضوی گفت: به واحدهای تولیدی امیدوارتر نگاه می کنیم و در راستای تعطیل نشدن آنها کمر همت بسته و با دادستان و قوه قضاییه در این راستا رایزنی ها انجام می شود لذا به مسایل صنفی و کارگری کشور هوشمندانه و علمی اهمیت داده خواهد شد.
وی افزود: واحدهای تولیدی نباید در قالب مالیات ارزش افزوده به بنگاه جمع آوری مالیات تبدیل شوند و به خاطر آن جریمه هم بشوند که اصلا عادلانه نیست.
مرتضوی از گمرک هم انتقاد کرد آنجا که گفت:در شرایطی که تولید به سختی در حال انجام است نباید تجهیزات و مواد اولیه بنگکاه ها در گمرک بخوابد و رسوب کالا در گمرکات داشته باشیم که این شرایط کمک کردن به دشمان این آب و خاک است.
مرتضوی ادامه داد: سخت گیری شهرداری ها، بخشداری ها و استانداری ها در مورد صدور مجوزها و پروانه ها، شایسته و زیبنده کشور نیست.
وی در پایان گفت: داشتن برنامه،کار شبانه روزی و دستپاکی نیاز امروز است که می تواند کشور را هم نجات دهد.

هیچ عذری پذیرفته نیست
در حالی که برخی سخنرانان این مراسم معتقد بودند مصوبات کارگروه رفع موانع تولید در بخش های مختلف دولت نادیده گرفته می شود،دبیر کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید به عنوان مهمان دیگر این مراسم گفت: تاکیدات سران ارشد نظام بر رونق تولید در کشور است و هیچ عذری در بروز اختلال در روند اشتغال بنگاه‌های تولیدی پذیرفته نیست.
میثم زالی به صراحت گفت: حرف امیدوارکننده ای ندارم چون در میانه جنگ اقتصادی به تولیدکنندگان و مدافعان خط مقدم این جبهه مهمات نمی رسد.
 وی به مشکلات تولیدکنندگان با سازمان های امور مالیاتی و تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: متاسفانه بانک‌ها هم همکاری نمی کنند و عزمی برای پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به تولیدکنندگان ندارند.
وی تاکید کرد: مصوبات ستاد رفع موانع تولید، نافذ و اجرایی است و براساس مصوبه سران قوا هم نباید هیچ بنگاه تولیدی تعطیل شود که لازم است استانداران سراسر کشور هم این مساله را رصد کنند.

سهم39 درصدی صنعت و معدن از اقتصاد کرمان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان طرح های اقتصاد مقاومتی این سازمان در سال ۹۸ به میزان ۴۲ میلیارد تومان است که زمینه اشتغال بیش از ۱۲ هزار نفر را فراهم می کند.
مهدی حسینی نژاد در آیین تجلیل از واحدهای صنعتی و معدنی برتر استان کرمان افزود: استان کرمان ۳.۳ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را داشته که از این میزان ۳۹ درصد مربوط به بخش صنعت و معدن است.

حسینی نژاد پیش بینی کرد: بر اساس برنامه ریزی انجام گرفته تا پایان برنامه ششم توسعه، سهم حوزه صنعت و معدن به میزان ۴۸ درصد تولید ناخالص داخلی استان خواهد رسید.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان هم تامین مالی و پرداخت تسهیلات را به عنوان یکی از چالش های اصلی واحدهای صنعتی ذکر کرد و از پرداخت ۱۶.۵ میلیارد تومان یارانه تسهیلات به واحدهای صنعتی و معدنی استان کرمان خبر داد. 
سرلیست دغدغه های فعالان اقتصادی
رییس اتاق بازرگانی کرمان، دشواری تامین مالی، عدم ثبات قوانین و مقررات، عدم ثبات قیمت ها و مواد اولیه، رقابت انحصاری برخی بنگاه های دولتی با بخش خصوصی و دشواری اخذ مجوزها را در صدر دغدغه های فعالان اقتصادی مطرح کرد و افزود: رتبه فضای کسب و کار در استان کرمان رتبه مناسبی نیست و از این نظر کرمان جایگاه هفدهم کشور را به خود اختصاص داده است.
طبیب زاده تصریح کرد:هرچه سهم صنعت در تولید و اشتغالزایی بیشتر می شود تخصیص منابع به صنعت روند نزولی بیشتری می گیرد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در ادامه به نقد مصوبات ستاد تسهیل و شورای گفت و گو پرداخت و گفت:مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ضمانت اجرایی ندارد و به همین دلیل از سوی بخش هایی مثل بانک ها وتو می شوند.رییس پارلمان بخش خصوصی استان کرمان تاکید کرد: دراستان کرمان هم کمتر مصوبه جدی در کارگروه رفع موانع تولید و شورای استانی گفت و گوی دولت و بخش خصوصی داریم در حالی که در جنگ اقتصادی قرار داریم و با قوانین عادی نمی توان بنگاه های اقتصادی و تولیدی را اداره کرد.

سقف مالیات کرمان بر خلاف قانون
۴۴۰۰ میلیارد تومان سقف مالیاتی تعیین شده برای استان کرمان بر خلاف قانون است.نماینده مردم کرمان و عضو کمیسیون اقتصادی با بیان این مطلب،از مصوبه مجلس در مورد حذف سود مرکب خبر داد و افزود: برای کمک به واحدهایی که از سال ۹۳ تا کنون تا ۲ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده اند اما در طول زمان به دلیل عدم پرداخت اقساط جریمه شده اند این سود بانکی که سود ربوی مرکب محسوب می شود باید حذف شود حتی برای اشخاص حقیقی که تا ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات گرفته اند نیز این مصوبه باید اجرا شود.
محمدرضا پورابراهیمی تاکید کرد:اگر این اتفاق بیفتد، مشکل بیشتر واحدها حل می شود تصریح کرد:  نیمی از واحدهای تولیدی و صنعتی استان کرمان غیر فعال هستند و تعطیلی بیشتر آنها به دلیل مشکلات بانکی است.

تبعیض بین خودروسازان، چرا؟
معاون سیاسی امنیتی استاندار کرمان از فرصت همایش بزرگداشت روز صنعت و معدن در استان،استفاده کرد تا از وزارت صنعت در مورد تبعیضی که بین خودروسازان قایل می شود گلایه کند و بگوید: چرا به خودروسازان کرمانی مانند ساپیا و ایران خودرو تسهیلات نمی‌دهید در حالی که ما در بم با مشکل اشتغال مواجه هستیم و بحران تعدیل نیرو در شرکت های خودروسازی کرمان در ارگ جدید بم چالش امنیتی ایجاد می کند.
بصیری از کاهش شدید تولید در خدروسازان کرمانی خبر داد و افزود: : در سال 96 آمار تولیدی ماهانه خودروسازان در ارگ جدید بم 10 هزار دستگاه خودرو و در سال 97 تعداد 7 هزار و در سال جاری 2 هزار و 500 خودرو بوده است که به شیب 14 درصدی تعدیل نیرو و افزایش مشکلات امنیتی و افزایش جرامی نظیر سرقت منجر شده است.

و باز هم گلایه از بانک ها
دیگر نماینده کرمان در مجلس هم با طرح این پرسش که چرا در قانون 40 درصد برای حمایت از تولید گذاشته شده، اما این موضوع اجرایی نمی شود؟ تاکید کرد: بانک ها برای رونق تولید تسهیلات پرداخت نمی کنند یا تولید کننده را با موانع زیادی روبرو می کنند اما 100 میلیارد تومان به افراد مجهول الهویه تسهیلات می دهند.
زاهدی این وضعیت را کم لطفی بانک ها خواند و افزود:در هر شرایطی به نفع بانک هاست که به تولید کمک کنند.

به گزارش «اقتصاد کرمان»در پایان همایش بزرگداشت روز صنعت و معدن، از 32 واحد صنعتی و معدنی برتر استان کرمان با اهدای تندیس، تجلیل و تقدیر شد.
 
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/697