برگزاری نمایشگاه تخصصی توانمندیهای کرمان در تبریز، قطعی و نهایی شد؛ رویدادی نوظهور و ابتکاری جالب که از سوی مدیران نمایشگاه بینالمللی جنوبشرق در حال پیگیری است.این دومین تجربه مدیران سایت نمایشگاهی جنوبشرق است که سعی دارند بهواسطه معرفی ظرفیتهای تولیدی و صنعتی، توانمندی های کرمان و مزیتهای نمایشگاهی خود را هم به رخ شهرهای دیگر بکشند.
قرار است تصویری روشن و واقعی از کرمان که مبتنی بر ظرفیتها و توانمندیهای پهناورترین استان کشور در زمینههای گوناگون علمی، اقتصادی و فرهنگی است در مرکز آذربایجان شرقی به نمایش گذاشته شود و فرصتی طلایی برای توسعه تعامل و همکاری بین این دو استان مستعد کشور رقم زده شود. این شاید نخستین جوینتونچر نمایشگاهی و البته ملی باشد که باید آن را به فال نیک گرفت. «اقتصاد کرمان»از کم و کیف برگزاری این رویداد نمایشگاهی گزارش میدهد.
مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی جنوبشرق گفت: ما با برگزاری این نمایشگاه قصد ایجاد بازار و رونق کسب و کار، بهویژه برای واحدهایی که بهتازگی در استان کرمان فعال شدهاند را داریم.
امید فدایی با تاکید بر تلاشی که هم در بخش خصوصی و هم در بخش دولتی در استان کرمان برای برگزاری رویدادهای فرااستانی آغاز شده، اظهارکرد: براساس تصمیمهایی که از ۳ سال گذشته گرفتیم به این نتیجه رسیدیم که نمایشگاه توانمندیهای کرمان را به جای سایت کرمان در سایتهای دیگر استانها برگزار کنیم تا بر این اساس هم مراودهای بین شرکتهای نمایشگاهی انجام شود و هم توانمندیهای استانها بیشتر نمود پیدا کند.
وی افزود: در سال ۹۶ با ظرفیتی که نمایشگاه بینالمللی مشهد داشت، فکر کردیم بهتر است این نمایشگاه را در مشهد برگزار کنیم. واقعا استقبال از رویداد ما بینظیر بود. امسال هم با توجه به هماهنگیهایی که با مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی تبریز داشتیم، تصمیم گرفتیم برای دومین دوره، استان آذربایجان شرقی را بهعنوان میزبان بعدی صنعتگران خودمان انتخاب کنیم.
فدایی خاطرنشان کرد: این نمایشگاه در ابعادی به وسعت 3000 متر برگزار میشود. در این دوره قصد داریم روی توانایی شرکتهای نوظهوری که حرفهای تازه برای گفتن دارند، کار کنیم.
مدیرعامل نمایشگاه کرمان به وضعیت حضور شرکتهای داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت: ما هنوز برای این دوره فراخوانهای لازم را برای شرکتها ارسال نکردهایم، اما با توجه به بازخوردهایی که درحالحاضر از شرکتها دریافت میکنیم اینگونه به نظر میرسد که همه استقبال میکنند. امیدواریم با کمبود فضا روبهرو نشویم و در نهایت بتوانیم یک نمایشگاه خوب و در شأن هر دو استان کرمان و تبریز برگزار کنیم.
وی درباره مشارکت بخشهای خصوصی و دولتی در برگزاری نمایشگاه گفت: ما در این دوره قصد نداریم بخش دولتی را در برگزاری نمایشگاه مشارکت دهیم اما این بدین معنا نیست که ما حمایت بخش دولتی را نیاز نداریم. در شرایطی که بخش خصوصی و دولتی در کنار یکدیگر همراه باشند، بخش خصوصی نمود بیشتری پیدا میکند. با توجه به اینکه در سال رونق تولید قرار داریم، امیدواریم این امر برای هر دو بخش دولتی و خصوصی اتفاق بیفتد.
فدایی تصریح کرد: در این مسیر به حمایت بخش دولتی در کنار بخش خصوصی نیاز داریم، به این دلیل که میخواهیم حضور بهتر و کاملتری را داشته باشیم. تقاضایی که از بخش دولتی داریم این است که ما را حمایت کنند. در بخش برگزاری همایشهای جانبی که در حال پیگیری برای برگزاری آن هستیم، قصد داریم یک همایش یک روزه همزمان با نمایشگاه تبریز با عنوان «همایش فرصتهای سرمایهگذاری و سرمایهپذیر در استان کرمان» در محل اتاق بازرگانی تبریز برگزار کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تبریز ۴ کنسولگری فعال دارد، در حال رایزنی هستیم که اگر امکانپذیر باشد از بخش تجاری و بازرگانی این کنسولگریها هم در نمایشگاه حضور داشته باشند و حتی هیاتهایی هم از کشورهای ترکیه، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و روسیه را پذیرا باشیم.
مدیرعامل نمایشگاه جنوبشرق خاطرنشان کرد: قصد داریم تمام بخشخصوصی استان را درگیر برگزاری نمایشگاه کنیم. بخشهایی مانند صنعت، معدن، کشاورزی، گردشگری، بازرگانی، خدمات، صنایعدستی و تمام ظرفیتها و توانمندیهایی که در استان کرمان وجود دارد را برای نمایش در این دوره مد نظر قرار دادیم. وی افزود: هدف اصلی ما این است که برای تولیدات استان یک بازار جدید ایجاد کنیم. با توجه به تولیدات جدیدی که وارد شده و مراوداتی که از گذشته بین این دو استان وجود داشته، این نمایشگاه باعث تقویت این امور شده و شرکتهایی که بهتازگی وارد بازار کار شدهاند میتوانند از این فرصت برای معرفی خود استفاده کنند..
فدایی در پایان به اهداف برگزاری این نمایشگاه اشاره و اظهارکرد: با برگزاری این نمایشگاه قصد ایجاد بازار و رونق کسب و کار، بهویژه برای واحدهایی که بهتازگی در استان کرمان فعال شدهاند را داریم. کرمان ظرفیتهایی در بخش معدن دارد که ظرفیتهایی کلی بهشمار میرود. ما در بخش قطعهسازی، ماشینآلات بستهبندی، صنایعدستی و فرش دستباف مراوداتی با استان تبریز داشتیم و میخواهیم این مراودات را تقویت و از تجربههای این دو استان برای تکمیل تولیدات استفاده کنیم.