سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اعلام کرد: آمدهام تا یک تحولی در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان ایجاد کنم و سال آینده عملکرد یکساله خود را در چنین روزی ارایه خواهم کرد.
"فریدون فعالی" در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: آمدهام تا یک تحولی در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان ایجاد کنم و سال آینده عملکرد یکساله خود را در چنین روزی ارایه خواهم کرد.
وی کارهای خود را بر مبنای مطالعات کارشناسی و برنامهریزی دانست و بیان کرد: اولویت نخست بنده برای برنامهریزی و مطالعات استفاده از مشاوران بومی است، باید مدنظرداشت اگر طرح، برنامه و اعتبار داشته باشیم اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان مرمت و ساماندهی باغ موزه هرندی را اولویت برنامههای خود دانست و اظهار کرد: مرمت و ساماندهی خانه اشیدعلی، قلعه محمود، قلعه دختر و ساماندهی باغ شاهزاده ماهان اولویتهای بعدی اقدامات این اداره کل است.
وی با بیان این مطلب که ایجاد بازار کار برای صنایع دستی از وظایف ماست و در ادامه بر لزوم ارتقاء گردشگری استان کرمان تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به تنهایی نمیتواند صنعت گردشگری را رونق ببخشد لذا همه دستگاهها و بخش خصوصی باید همکاری لازم برای این مهم داشته باشند.
فعالی با تاکید برآنکه بناهای با ارزش در استان کرمان زیاد هستند، عنوان کرد: بناهای دارای ارزش معماری سازمان میراث فرهنگی برای ثبت ملی آن ورود پیدا میکند و تفاوتی نمیکند که مالکیت آن خصوصی یا دولتی باشد و 50 درصد از هزینههای مرمت آن بناها در قالب طرح مشارکتی را به مالک به صورت بلاعوض پرداخت خواهیم کرد.
وی موزه مطبوعات فعلی کرمان را شبیه یک نمایشگاه دانست و تصریح کرد: موزه طرح محتوا دارد که این موزه ندارد و در آینده نزدیک یک موزه مطبوعات در شان استان کرمان راهاندازی میکنم.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان از پروژه ساروج پارس سخن به میان آورد و بیان کرد: سال 91 درخواستی برای ساروج پارس به میراث فرهنگی و گردشگری داده میشود و ضابطهای در سازمان میراث فرهنگی کشور به سرمایهگذاران ارایه میشود، اکنون میراث مدعی است که سرمایهگذار براساس ضابطه عمل نکردهاند اما مشاور اذعان دارد که براساس ضابطه عمل کرده است و این موضوع در کمیتهای در دستگاه قضا این مهم در حال بررسی است.
وی با بیان این مطلب که تکمیل موزه منطقهای جیرفت (اکنون دارای 10 درصد پیشرفت فیزیکی است) نیز در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: برای راهاندازی موزه منطقهای جیرفت حدود 90 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که باید منابع آن از سه محل استانی، ملی و رهآورد سفر رییس جمهور تامین شود.
فعالی اظهار کرد: در حال حاضر 137 پروژه سرمایهگذاری در بخش گردشگری در سطح استان در حال اجراست که 15 مورد آن هتل، 60 پروژه بومگردی و 62 مورد مجتمع و مرکز تفریحی هستند.
وی درصد اشغال هتلهای استان را 40 درصد اعلام کرد و بیان کرد: سبک و سیاق هتلداری در ایران با سایر کشورها متفاوت است و هتلهای ما خدمات جانبی ارایه میدهند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بافت تاریخی شهر کرمان را یک نگین درخشان دانست و تصریح کرد: آثار ارزشمندی در این بافت وجود دارد و باید طرح جامع برای این بخش تهیه و براساس آن عمل شود.