printlogo


کاروانسرا و بازار طلا و جواهر کرمان احداث می‌شود؛
ورود کرمان به صنعت طلاسازی
ورود کرمان به صنعت طلاسازی
کد خبر: 7685
با تفاهم‌نامه مشترک شهرداری کرمان و شرکت سرمایه‌گذاری مس سرچشمه، کاروانسرا و بازار طلا و جواهر کرمان در زمینی به وسعت 17 هزار مترمربع جنب مسجد تاریخی امام خمینی (ره) در میان بافت تاریخی شهر کرمان احداث می‌شود...
فرآیند زنجیره ارزش طلا و گوهرسنگ از تولید تا مصرف در کاروانسرا و بازار طلا و جواهر امام خمینی (ره) کرمان اجرایی می‌شود.
دکتر محمدمهدی فداکار استاندار کرمان در مراسم امضای این تفاهم‌نامه عنوان کرد: استان کرمان علی‌رغم ظرفیت‌های معدنی، مصرف و مجموعه‌های آموزشگاهی طلا و جواهرات، اما در حوزه ساخت طلا و جواهر فعالیتی نداشته است.
وی افزود: مصرف طلا در استان کرمان نسبتا بالااست و از سویی ظرفیت‌های معدنی در جنوب استان و پسماندهای مس برای استخراج طلا هم دارد و همین مسئله دلیل محکمی برای تولید و ساخت طلا و جواهر در استان است
استاندار کرمان گفت: زمین شهرداری واقع در خیابان امام به دلیل محدودیت‌های میراثی و بافت تاریخی تاکنون بلاتکلیف مانده بود که با ساخت کاروانسرا و بازار طلا و جواهر، علاوه بر آغاز کاری جدید در استان، نوسازی محیط پیرامونی و تحول در آبادی منطقه را خواهیم داشت.
فداکار با تاکید بر اینکه بنای اصلی کروانسرا و بازار طلا و جواهر کرمان بر ساخت و تولید است، تصریح کرد: نظرات تخصصی صنف و آموزشگاه‌ها نیز گرفته می‌شود.
استاندار کرمان در خصوص فعالیت مراکز رشد و فناوری گفت: پارک علم و فناوری استان مستقل شده و ساختمان قدیم معاونت عمرانی استانداری در میدان عشاورا به پارک استان اختصاص می‌یابد تا شرکت‌های فناور در قدم اول مستقر شوند.
فداکار، ساخت کاروانسرای طلا در کرمان را یادگار خیر و آغازی بر بهره‌برداری از ظرفیت‌های بی‌نظیر استان در صنایع پایین دستی معدنی و مس دانست.
مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری مس سرچشمه در مراسم امضا تفاهمنامه مشترک ساخت مجتمع آموزشی نوآوری و فن‌آوری و ساخت فلزات گرانبها و سنگ‌های قیمتی امام خمینی (ره) از آمادگی این هلدینگ برای اجرا و راه‌اندازی یک پارک علم و فناوری و مرکز رشد صنعت مس در کرمان خبر داد.
عابدی‌نژاد در این مراسم، ضمن قدردانی از زحمات و پیگیری‌های مقامات استانی با اشاره به ظرفیت‌های معدنی استان، توجه به صنایع پایین دستی فرآوری مواد معدنی و تکمیل زنجیره ارزش را یکی از دغدغه‌های مسئولان استانی و فعالان بخش معدن و صنایع معدنی عنوان کرد و گفت: در لجن آندی حاصل از تولید مس کاتد، عناصر نادر و باارزش متعددی از جمله طلا و نقره وجود دارد و این پروژه در راستای استحصال این عناصر است.
مدیر عامل هلدینگ سرمایه‌گذاری مس سرچشمه با بیان اینکه این هلدینگ آمادگی مشارکت با طرف‌های خارجی و داخلی در این اجرای این طرح را دارد بیان کرد: در این طرح علاوه بر طلا و نقره، استحصال سایر عناصر گرانبها نیز دنبال می‌شود و به همین دلیل اجرای این طرح، کار پیچیده‌ای است.
عابدی‌نژاد از ساخت و راه‌اندازی مجتمع آموزشی نوآوری و فن‌آوری و ساخت فلزات گرانبها و سنگ‌های قیمتی امام خمینی (ره) به عنوان گام دوم این طرح نام برد و تصریح کرد: تولید محصولات طلا و جواهر مصرفی مردم در یک ساختار از تولید به مصرف، یکی از محورهای اصلی این طرح است.
مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری مس سرچشمه در پایان از آمادگی این هلدینگ برای اجرا و راه‌اندازی یک پارک علم و فناوری و مرکز رشد صنعت مس در کرمان خبر داد و گفت: در صورت تامین فضای فیزیکی توسط شهرداری کرمان، شرکت سرمایه‌گذاری مس سرچشمه این آمادگی را دارد تا مرکز رشد مس را در کرمان راه‌اندازی کند.
در بخش دیگر این آیین،زارعی، معاون نوآوری، فناوری و توسعه کسب و کار هلدینگ سرمایه‌گذاری مس سرچشمه ضمن اظهار خرسندی از انعقاد این تفاهم‌نامه گفت: اجرای این طرح به معنی تکمیل زنجیره ارزشی مس از طریق آوردن مهم‌ترین عناصر پسماندهای بخشی از صنعت مس است.
زارعی با اشاره به کاربری چندگانه این مجتمع در افزود: در این طرح سه راس طلایی تجاری سازی که شامل آموزش و تحقیق و توسعه ، پژوهش کاربردی و فناوری می‌باشد رعایت می‌شود و به گونه‌ای طراحی شده است تا کانونی برای حضور گردشگران، دانشمندان و مردم عام در کنار یکدیگر باشد.
به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایه‌گذاری مس سرچشمه، در بخش دیگر این آیین،پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به ظرفیت‌های های موجود در بازار طلا و جواهر، اشتغالزایی آن را مناسب توصیف کرد و اجرای این طرح را گامی در حمایت از مشاغل خانگی دانست.وی همچنین با یاداوری پتاسیل‌های معدنی استان، از اجرای برنامه‌های توسعه‌ای در حوزه اکتشاف در آینده نزدیک و با همکاری هلدینگ سرمایه‌گذاری مس سرچشمه خبر داد.
شعرباف، شهردار کرمان نیز با تاکید بر چند منظوره بودن این طرح شامل تولید، ایجاد فضای فناوری و نوآوری، آموزشی و نمایشگاهی بر تطابق حداکثری سیما و منظر این مجتمع با بافت تاریخی شهر کرمان و مسجد امام خمینی (ره) تاکید کرد.
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/7685