زیان انباشته سیستم بانکی کشور به بیش از 370 هزار میلیارد تومان رسیده که بیش از نصف میزان درآمد نفتی پیشبینی شده در بودجه امسال است، به بیان دیگر جبران زیان انباشته بانکها حداقل نیاز به بیش از 50 درصد درآمدهای نفتی در سال جاری دارد...
زیان انباشته بانکهای کشور همچنان در مسیر صعودی قرار دارد. آخرین گزارش عملکرد بانکهای کشور که در سامانه کدال به ثبت رسانده، نشان میدهد زیان انباشته سیستم بانکی کشور به بیش از 370 هزار میلیارد تومان رسیده که بیش از نصف میزان درآمد نفتی پیشبینی شده در بودجه امسال است، به بیان دیگر جبران زیان انباشته بانکها نیاز به بیش از 50 درصد درآمدهای نفتی در سالجاری دارد.
بر اساس آنچه که از گزارش این بانکها به ثبت رسانده میتوان گفت در سال گذشته در مجموع، وضعیت بانکهای سودده، بهتر شده و وضعیت بانکهای زیانده بدتر شده است.
تا پایان سال گذشته، 13 بانک از بانکهای کشور متحمل 371 هزار و 632 میلیارد تومان زیان انباشته شدند. بسیاری از بانکها گزارش عملکرد خود را تا پایان سال گذشته بهروز کرده اما آخرین صورت مالی برخی از آنها مربوط به پایان آذر ماه سال گذشته است؛ این گزارش بر اساس آخرین گزارش عملکرد به ثبت رسیده، تنظیم شده است.
زیان انباشته 114 همتی بانک آینده
بالاترین میزان زیان انباشتهای که به ثبت رسیده مربوط به بانک آینده است که به بیش از 100 همت رسیده است. زیان انباشته بانک آینده در سال 1401 با رشد 34 درصدی نسبت به سال 1400 به 114 هزار و 215 میلیارد تومان رسیده است.
پس از بانک آینده، بزرگترین بانک دولت یعنی بانک ملی پرچمدار میزان زیان انباشته است، به طوری که این بانک در پایان شهریور سال گذشته بیش از 76 هزار میلیارد تومان زیان انباشته را به ثبت رسانده است.
بانک سرمایه نیز با زیان انباشته 48 هزار میلیارد تومانی در رتبه سوم قرار دارد، در سال گذشته معادل 20 درصد به زیان انباشته این بانک افزوده شده است.
کمترین میزان زیان انباشته نیز با رقم 1.2 هزار میلیارد تومان مربوط به بانک توسعه تعاون است.
بیشترین رشد زیان انباشته مربوط به بانک ایران زمین بوده، به طوری که زیان انباشته این بانک در سال گذشته معادل 56 درصد افزایش داشته است.
رشد 900 درصدی سود انباشته یک بانک خصوصی
نکته قابل توجهی که در تازهترین گزارش عملکرد بانکهای سودده به چشم میخورد، رشد چشمگیر سود انباشته آنها در سال گذشته است.
15 بانک کشور در کارنامه خود سود انباشته به ثبت رساندهاند که بانک ملت در صدر آن قرار دارد.
بانک ملت در آخرین صورت مالی خود سود انباشته 55 هزار میلیارد تومانی را در پایان سال گذشته ثمر رسانده که نسبت به سال 1400 بیش از 115 درصد افزایش داشته است.
بانک رفاه کارگران نیز طی دوره مورد اشاره سود انباشته 19.2 هزار میلیارد تومانی را به ثبت رسانده که نسبت به سال 1400 معادل 640 درصد افزایش داشته است.
بانک پاسارگاد نیز با افزایش سود انباشته خود در سال گذشته و ثبت 19.2 هزار میلیارد تومان در صورت مالی، رتبه سوم بالاترین میزان سود انباشته را به خود اختصاص داده است.
نکته قابل توجهی که وجود دارد این است که در سال گذشته میزان سود انباشته بانک گردشگری قریب به 900 درصد رشد کرده و از 169 میلیارد تومان در سال 1400 به بیش از 1.6 هزار میلیارد تومان در سال 1401 رسیده است.