احتمالا امسال بین ۲۲۰ تا ۲۵۰ هزار تن پسته در کشور خواهیم داشت هرچند برخی معتقدند ممکن است محصول امسال از این میزان هم بیشتر باشد.
سال گذشته که سال خوبی نبود، بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تن محصول داشتیم که امسال به نظر میرسد چهار تا پنج برابر سال گذشته محصول داشته باشیم.
هر سال حدود ۸ تا ۱۰ درصد محصول به صورت کال(پسته سبز) چیده میشود و بقیه به صورت خشک در انبارها ذخیره خواهد شد تا به مصرف برسد.
پیشبینیها میگوید آمریکا امسال حدود ۳۵۰ هزار تن پسته تولید خواهد کرد به این ترتیب حدود ۶۰۰ هزار تن پسته تازه وارد بازار های جهانی خواهد شد.
بر اساس برآوردها چیزی حدود ۱۰۰ هزار تن محصول قدیمیتر ایران و آمریکا هنوز در دنیا مصرف نشده و ذخیره مانده است، بنابراین بیش از ۷۰۰ هزار تن پسته امسال در بازار عرضه خواهد شد.
تاکنون بالاترین مصرف گزارش شده پسته در دنیا حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تن بوده است و معمولا بازار بیش از این مقدار کشش نداشته است.
در سالهای گذشته حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد کل محصول در داخل کشور مصرف شده اما به دلیل کاهش قدرت خرید مردم به نظر میرسد امسال این رقم ۱۵ درصد کاهش پیدا کند.
بقیه تولید ایران به خاور دور، اروپا، همسایگان شمالی و در نهایت، کشورهای عربی صادر میشود.البته میزان کمی هم به کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی صادرات داریم که رقم بالایی نیست.
بازار عمده ما طی سالهای اخیر خصوصاً بعد از اتفاقاتی که در اروپا افتاد بازار چین بوده که عمده مصرف چینی ها هم برای عیدی است که امسال ۱۵ روز زودتر ازسال قبل آغاز میشود.
از طرفی همانطور که اشاره کردم امسال پسته ایران ۱۰ تا ۱۵ روز دیرتر برداشت میشود بنابراین فرصت بسیارکمی برای ارسال محمولههای پسته به چین به عنوان اولین مقصد و مهمترین مقصد صادراتی کشور داریم.
صادرات پسته در حال حاضر نیاز به سه اقدام مهم از سوی بانک مرکزی دارد:
صادرکننده هنوز نمیداند در سال ۹۷ چه کار باید میکرد و حتی نمیداند در سال ۹۸ چه باید بکند.
رفع این ابهامات و تدوین یک آیین نامه یا یک دستورالعمل متقن و لازم الاجرا از نیازهای صادر کنندگان است.
لینک مطلب: | http://eghtesadkerman.ir/News/item/860 |