مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان با اعلام خبر آغاز برداشت محصول پسته از سطح ۸۶ هزار هکتار باغات این شهرستان، پیشبینی کرد امسال ۶۵ تا ۷۰ هزار تن پسته در این شهرستان برداشت شود...
علی باقری اظهار کرد: برداشت محصول پسته از سطح ۸۶ هزار هکتار باغات شهرستان رفسنجان آغاز شد. ابتدای امسال پیشبینی برداشت ۸۰ هزار تن پسته را داشتیم که بهعلت سرمازدگی فروردینماه بین ۱۵ تا ۲۰ درصد به محصول خسارت وارد شد و اکنون پیشبینی میکنیم بین ۶۵ تا ۷۰ هزار تن پسته در شهرستان رفسنجان برداشت شود.
وی افزود: بدلیل گرمای زیاد تابستان، مقداری از محصول امسال دچار پوکی شده که هنوز با توجه به اینکه در ابتدای برداشت هستیم، برآوردی در این زمینه نداریم و همکاران ما از چند ترمینال فرآوری پسته نمونهگیری خواهند کرد.
باقری بیان کرد: تاکنون در رقم کلهقوچی هم میزان سرمازدگی و هم میزان گرمازدگی تیرماه بیش از ارقام دیگر است.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان عنوان کرد: در مجموع یک میلیون نفر روز کار برداشت محصول پسته را انجام میدهند که اگر برآورد کنیم ۵۰ روز برداشت پسته بهطول بیانجامد، روزانه ۲۰ هزار نفر کار برداشت را انجام خواهند داد.
باقری افزود: امسال پیشبینی شده در کشور ۲۰۰ هزار تن پسته برداشت شود که رفسنجان یکسوم تولید پسته کشور را بر عهده دارد و با وجود خشکسالیها، کمآبیها و شرایط اقلیمی از جمله سرمازدگی و گرمازدگی، کشاورزان رفسنجانی با تلاش و همت مضاعف توانستهاند مقام نخست خود را در کشور حفظ کنند.
وی در خصوص اعلام قیمت کارگر پستهچین و اینکه در برخی نقاط این رقم رعایت نمیشود، توضیح داد: همکاران ما حداکثر قیمت را برای کارگر پستهچین روزانه ۴۰۰ هزار تومان تعیین کردند که نه حقی از کارگر تضعیف شود و از سوی دیگر جوانب و مسائل کشاورز نیز سنجیده شود.
باقری گفت: برخی مالکان عمده که کارگر سالیانه دارند حتی کمتر از این قیمت به پستهچین خود میدهند. البته این وسط ممکن است برخی مالکان جزء نیز مبلغ بالاتری که از سوی کارگر درخواست میشود پرداخت کنند اما در مجموع کارشناسان ما سعی کردند رقمی را در نظر بگیرند که عادلانه بوده و رعایت شود.
به گزارش ایسنا،مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان درباره جشن ملی پسته و اینکه بهنظر میرسد جهاد کشاورزی نقش کمرنگی در آن دارد، گفت: اینگونه نیست. ما نظرات خود را در جلسات و نشستهای هماهنگی و برگزاری این جشن اعلام کردیم. باید همه شهرستان و همه مشاغل درگیر این جشن شوند چرا که ۹۰ درصد اقتصاد رفسنجان وابسته به پسته است و اگر پسته از چرخه خارج شود بدونشک دیگر مشاغل نیز از چرخه خارج خواهند شد لذا در هفتمین جشنواره ملی پسته شهرستان این موضوعات لحاظ شده و هم صنعت مس و هم مشاغل دیگر بهنوعی درگیر برگزاری این جشن خواهند بود.