رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی استان کرمان گفت: برنامهای تحت عنوان "کرمان ۱۴۰۴" را با هدف ارتقاء جایگاه استان در بحث گردشگری مدنظر داریم تا ضمن افزایش گردشگران به مقصد کرمان، بستری برای انسجام بیشتر منابع استان در بخشهای مختلف از مسیر تمرکز بر یک هدف مشترک فراهم آورد...
محمدرضا بهرامی در همایش فعالان گردشگری استان کرمان گفت: گردشگری به عنوان بزرگترین صنعت خدماتی جهان پس از پشت سر گذاردن یکی از بزرگترین چالشهای تاریخ، دوران پسا کرونا را با سرعت قابل توجه طی میکند.
او ادامه داد: صنعت گردشگری قرار است تا سال ۲۰۳۰ تجربه بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون گردشگر بینالمللی را داشته باشد و سازمان جهانی جهانگردی رشد ۴.۴ را برای کشورهای در حال توسعه و ۲.۲ درصد را برای کشورهای توسعه یافته پیش بینی کرده است.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی استان کرمان با بیان این مطلب که صنعت گردشگری در حال حاضر بیش از ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل میدهد، اظهار کرد: ایران همواره تحت تاثیر شرایط بینالمللی و داخلی آنگونه که شایسته است، نتوانسته در مسیر بهرهبرداری از این ظرفیت مهم موفقیت پایداری را تجربه کند و اکنون نسبت به چشم انداز ۲۰ ساله فاصله زیادی با اهداف دارد لذا کمیسیون گردشگری فرش و صنایع دستی استان کرمان با توجه به تجربیات جهانی و نیز آنچه در کشور طی سالیان گذشته تجربه شده، برنامهای تحت عنوان "کرمان ۱۴۰۴" را با هدف ارتقاء جایگاه استان در بحث گردشگری مدنظر دارد تا ضمن افزایش گردشگران به مقصد کرمان، بستری برای انسجام بیشتر منابع استان در بخشهای مختلف از مسیر تمرکز بر یک هدف مشترک فراهم آورد.
او ایجاد توجه، باور و عزم ارکان تصمیم گیرنده و بخشهای اثرگذار بر گردشگری استان را در مسیر افزایش جایگاه این صنعت در استان، مردمی کردن و افزایش نقش جامعه محلی و شهروندی، سرعت بخشیدن به انجام پروژههای زیرساختی و حمایت جدیتر از سرمایهگذاریهای مرتبط و ... را از جمله اهداف کیفی برنامه کرمان ۱۴۰۴ برشمرد.
بهرامی ارتقاء جایگاه استان کرمان به عنوان یکی از مقاصد گردشگران داخلی و خارجی، بهبود و افزایش کیفیت محصولات گردشگری استان، توجه به بازارهای جدید داخلی به ویژه استانهای همجوار و ... را از دیگر اهداف این برنامه ذکر کرد.
به گزارش ایسنا، عباس تهامی رئیس جامعه حرفهای دفاتر خدمات مسافرتی کرمان نیز در این جلسه زیرساخت را یکی از علل رونق صنعت گردشگری دانست و بیان کرد: نبود زیرساختها باعث عدم ارائه خدمات بهتر به گردشگر است.
او نبود پرواز برنامهای و چارتری به نقاط مختلف را مهمترین کمبود استان کرمان دانست و اظهار کرد: پروازهای دفاتر مرکزی ایرلاینها و کمبود پرواز از مهمترین مشکلات ماست.
رئیس جامعه حرفهای دفاتر خدمات مسافرتی استان کرمان تصریح کرد: فعالان حوزه دفاتر خدمات مسافرتی در زمینه بدهی که به بیمه دارند دچار مشکلات عدیدهای شدهاند که برای این مشکلات باید تدبیری اندیشیده شود.
او جریمه دفاتر خدمات مسافرتی را غیرعادلانه دانست و بیان کرد: ممنوعیت پرواز چارتری یکی دیگر از معضلات این حوزه است.
تهامی بیان کرد: زیرساختهای لازم برای بهبود و پیشرفت و توسعه گردشگری را با همکاری یکدیگر ایجاد کنیم.
مهاجرت راهنمایان تور از استان کرمان
عادل اشرفگنجویی رئیس جامعه حرفهای تورگردانان استان کرمان نیز در این مراسم ساماندهی تورهای غیرمجاز را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: این تورها باعث آسیب زدن به وجهه گردشگری استان میشوند.
او بیان کرد: از ظرفیت راهنمایان تور استفاده نمیشود و باید به این علم برسیم که راهنمایان بسیاری از جاذبههای گردشگری استان را جذابتر معرفی میکنند لذا باید در شورای گردشگری استان این موضوع مطرح شود.
رئیس جامعه حرفهای تورگردانان استان کرمان گفت: درخواست داریم در جلسهای که به تخلفات راهنمایان گردشگری بررسی میشود یک نماینده برای دفاع از راهنمایان گردشگری داشته باشیم.
او اظهار کرد: بسیاری از راهنمایان تور از استان کرمان مهاجرت کردهاند و درخواست داریم که بستههای تشویقی و حمایتی از راهنمایان رسمی تعریف شود.
اشرف گنجویی پیشنهاد کرد: یکی از گذرهای گردشگری شهر کرمان مانند گذر مجموعه گنجعلیخانی، گذر راهنمایان گردشگری نامگذاری شود.